O Greek Freak του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου

O Greek Freak του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου

Ο Γιώργος Καρλαύτης θυμίζει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Μοιάζει με ειρωνεία αλλά ο Γιώργος Καρλαύτης  διαπρέπει στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο, σε ένα άθλημα όπου ο αείμνηστος πατέρας του Μαθιός δεν ήθελε ούτε να το…ακούει για το γιό του.

Ο 23χρονος αμυντικός των Κάνσας Σίτι Τσιφς κατέκτησε με την ομάδα του back to back το  Super Bowl του NFL όντας μόλις δύο χρόνια  στο αμερικανικό ποδόσφαιρο!

Διαβάστε επίσης: Δεν το χωράει ο νους: Προπονητής πέθανε την πρώτη του μέρα στη δουλειά (pic)

Ήδη από πέρυσι οι προπονητές του τον φωνάζουν «Greek Freak» και αν και του αρέσει τονίζει ότι αυτός ο τίτλος ονομασίας είναι ήδη…καπαρωμένος.

Μετράει ήδη 2/2 τίτλους στην καριέρα του, η οποία είχε βασικά αρχίσει από το πόλο για δύο λόγους. Αφενός γιατί ο πατέρας του που είχε ένα τραυματισμό στο κεφάλι στο ποδόσφαιρο δεν ήθελε να ακούει για το συγκεκριμένο άθλημα και αφετέρου είχε διατελέσει και έφορος στην ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού και έτσι έριξε τον μικρό στα βαθιά από νωρίς (τερματοφύλακας στο τριφύλλι και μέλος των μικρών εθνικών ομάδων).

«Ήμουν 10, 11, 12 χρονών, και έπρεπε να κρατάω μια καρέκλα με τους ώμους έξω από το νερό, το στήθος μου έξω από το νερό για 10 λεπτά συνεχόμενα. Σε αυτό αποδίδω τα δυνατά μου πόδια» είχε παραδεχτεί παλαιότερα σε συνέντευξή του καθώς το πόλο τον βοήθησε να φτιάξει πολύ δυνατά πόδια που είναι το Α και το Ω στο άθλημα που μεγαλουργεί τώρα.

Ο Παναθηναϊκός είναι ως συνήθως από τις πρώτες ομάδες που του στέλνει συγχαρητήρια μετά το πρωτάθλημα και είναι λογικό καθώς μεγάλωσε αθλητικά και έκανε τα πρώτα του βήματα στο τριφύλλι.

Γεννημένος Παναθηναϊκός. Ο πατέρας του, ο παππούς του, τα αδέρφια του, ο ξάδερφός του, αν και από την άλλη πλευρά η οικογένεια (θείος, γιαγιά και άλλοι) έχει πολλούς Ολυμπιακούς.

Ο αιφνίδιος θάνατος του πατέρα του από καρδιά και ενώ βρισκόταν στην Κω για μια ομιλία (ως καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου) το 2014 άλλαξε όλη τη ζωή της οικογένειας όπως συμβαίνει συνήθως. Η Αμερικανίδα μητέρα του Έιμι πήρε τον 13χρονο Γιώργο και τα αδέρφια του, το  Γιάννη που ήταν 11, την Άννη στα 9 και το Νικόλα, μόλις 6-7 χρονών και μετακόμισαν στην Αμερική.

«Οταν έμαθα τα άσχημα νέα από τη μητέρα μου, τον θείο μου και έναν πολύ καλό φίλο του –ήταν όλοι μαζί όταν μου το ανακοίνωσαν– ξέσπασα σε λυγμούς. Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Ύστερα από 2-3 ώρες, όμως, κάτι μου έλεγε μέσα μου ότι πρέπει να βρω τη δύναμη να σταθώ όρθιος για την οικογένειά μου, να τη στηρίξω. Ήξερα ότι θα έπρεπε να είμαι εκεί, για τα αδέρφια μου κυρίως και τη μητέρα μου» είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του στην Καθημερινή

Στην Iντιάνα που έμεναν, ήταν πολύ δύσκολο να βρει ομάδα πόλο, αλλά μετά τον πρώτο του χρόνο, λόγω των προσόντων του, του έκανε πρόταση ένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, το Purdue University, το οποίο ήταν κοντά στην Ιντιάνα. Και μάλιστα άμεσα του έκαναν πρόταση για football, από τα 15 του κιόλας. Όμως ο παππούς του Γιώργος και η μητέρα του ήταν ανένδοτοι: «Αν δεν τελειώσεις τις σπουδές σου δεν παίζεις επαγγελματικά»

Πολλοί φίλοι του αλλά και συμμαθητές στο κολλέγιο την είχαν…κάνει σε πιο νεαρή ηλικία και βρήκαν και καλά λεφτά, αλλά ο Γιώργος Καρλαύτης είχε ακολουθήσει κατά γράμμα τη συμβουλή των δικών του και πρώτα τελείωσε με τις σπουδές του.

Ήδη στο πανεπιστήμιο είχε δείξει τις ικανότητές και κυρίως την τρομερή του δύναμη που τον έκανε…εφιάλτη για τους αντιπάλους επιθετικούς.

Στη συνέχεια επιλέχθηκε από τους Κάνσας Σίτι Τσιφς στον πρώτο γύρο του NFL Draft του 2022, και συγκεκριμένα στο Νο 30.

Το 2023 έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας, μετά τον Κρις Μαραγκό, που νικά στο Σούπερ Μπόουλ, και κατακτά το πρωτάθλημα αμερικάνικου ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, της NFL.

Το 2024, παίζοντας πάλι στο Σούπερ Μπόουλ με τους Κάνσας Σίτι Τσιφς, έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά δεύτερη συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα.

Το Κάνσας Σίτυ όπου είναι και έδρα της ομάδας του Έλληνα αμυντικού φημίζεται (και) για τα καζίνο της, αλλά ο Καρλαύτης δεν τζογάρει αλλά ποντάρει στα σίγουρα, στον εαυτό του και τις δυνάμεις του. Τα ξημερώματα της Δευτέρας κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του, με τους Κάνσας Σίτι Τσιφς να επικρατούν των Σαν Φραντσίσκο 49ερς με 25-22 στο Super Bowl, που διεξήχθη στο Λας Βέγκας.

Ο νεαρός defensive end των Τσιφς, αγωνίστηκε στο Super Bowl έχοντας στο κράνος του την ελληνική σημαία.

Πέρυσι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σημειώσει στα social media ότι «Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα είχαμε Έλληνα πρωταθλητή στο αμερικανικό ποδόσφαιρο» και ο Γιώργος Καρλαύτης είχε απαντήσει: «Είναι μεγάλη τιμή να έρχομαι εδώ εκ μέρους της οικογένειάς, μου των Chiefs, και όλου του αμερικανικού football».

Μάλιστα είχε συναντηθεί και με τον Έλληνα πρωθυπουργό τον οποίο χαρακτήρισε πολύ cool άνθρωπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ