Λάμψη και αστέρες στην Ολυμπιακή Φλόγα

Λάμψη και αστέρες στην Ολυμπιακή Φλόγα

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να εντάξει πολλά νέα στοιχεία στο πρόγραμμα αλλά και λαμπερά πρόσωπα που θα προσδώσουν νέα αίγλη στην παραδοσιακή τελετή.

Στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία θα γεννηθεί ξανά το Ολυμπιακό Φως, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» σε μία λαμπερή τελετή με διάσημους συντελεστές.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με πρωτοβουλία του Προέδρου της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Θανάση Βασιλειάδη αποφάσισε να εντάξει πολλά νέα στοιχεία στο πρόγραμμα αλλά και λαμπερά πρόσωπα που θα προσδώσουν νέα αίγλη στην παραδοσιακή τελετή.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη για Έβανς και Ολυμπιακό!

Την παρουσίαση θα κάνει ο διάσημος δημοσιογράφος και παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας που συνδέει Ελλάδα και Γαλλία , ενώ τον Ολυμπιακό Υμνο θα ερμηνεύσει η διάσημη σοπράνο Joyce DiDonato, μία παγκοσμίου φήμης Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα.

Νέα Πρωθιέρεια θα είναι η ηθοποιός Μαίρη Μηνά, ενώ εκπλήξεις κρύβει και η Χορογραφία που έχει δημιουργήσει η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου, υπό τους ήχους της μουσικής του καταξιωμένου συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου που εμφανίζεται και αυτός για πρώτη φορά στις τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας.

Νέες θα είναι και οι ενδυμασίες των Ιερειών που η παρουσίαση τους ξεσήκωσε αντιδράσεις καθώς οι εμπνεύσεις της παγκοσμίου φήμης σχεδιάστριας Μαίρη Κατράντζου, δέχθηκαν κριτική. Ωστόσο, τόσο η ίδια, όσο και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πιστεύουν ότι θα αναδειχθούν καλύτερα στο φυσικό τους χώρο, την Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας, στην τελετή που θα είναι ανοιχτή για το κοινό, για πρώτη φορά μετά από καιρό, καθώς είχε μεσολαβήσει η Αφή της Φλόγας για το Τόκιο που λόγω της πανδημίας, έγινε με κλειστές τις πόρτες.

Καινοτομίες θα υπάρχουν και στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο που επίσης θα είναι ανοιχτή για τους θεατές.

Τους Ολυμπιακούς Ύμνους θα ερμηνεύσει η μοναδική Νανά Μούσχουρη σε μία σπάνια live εμφάνιση μετά από καιρό στην Ελλάδα.

Παρουσιαστής θα είναι και πάλι ο Νίκος Αλιάγας ενώ θα υπάρχει και μία guest star εμφάνιση της Μαρίνας Σάτι, καθώς τον Ολυμπιακό ύμνο θα ερμηνεύει το φωνητικό σύνολο Κόρες συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της EΡΤ, με καλλιτεχνική διευθύντρια την ταλαντούχο μουσικό που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision.

Λαμπαδηδρομία σε όλη την Ελλάδα

Η Λαμπαδηδρομία που θα ακολουθήσει την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 16 Απριλίου, θα γυρίσει όλη την Ελλάδα, μέσα σε 11 ημέρες. Λόγω του κορωνοϊού η μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας το 2020 είχε διακοπεί τη δεύτερη μέρα και έτσι τώρα σχεδιάστηκε μια πολύ μεγάλη διαδρομή καλύπτοντας 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια, στα χέρια 600 Λαμπαδηδρόμων.

Θα ταξιδέψει από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο και θα περάσει από 13 Περιφέρειες, επτά Νησιά, 43 Πόλεις, 41 Δήμους, πέντε Κοινότητες, 10 Αρχαιολογικούς Χώρους και δύο Ολυμπιακά Μουσεία (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) .

Πρώτος Λαμπαδηδρόμος θα είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος ενώ στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τελευταίος Λαμπαδηδρόμος πριν η Φλόγα παραδοθεί στους Γάλλους, θα είναι ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο Γιάννης Φουντούλης, μαζί με τους συμπαίκτες του που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ