«Κληρώνει» αύριο για την εθνική γυναικών στο δεύτερο προκριματικό στάδιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

«Κληρώνει» αύριο για την εθνική γυναικών στο δεύτερο προκριματικό στάδιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Δύο εβδομάδες πριν ολοκλήρωσε επιτυχώς τους αγώνες της στο στάδιο 1 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019 και από αύριο κοιτάζει σιγά-σιγά το επόμενο βήμα, που θα είναι και το καθοριστικό για την πρόκριση ή όχι στα τελικά της Ναντ.

Η εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των γυναικών προχώρησε με τη 2η θέση από το 3ο γκρουπ του επιπέδου Β και το μεσημέρι της Τετάρτης μαθαίνει τους αντιπάλους της στο στάδιο 2, που θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Μαΐου. Ομάδες από το επίπεδο Α και το επίπεδο Β θα σχηματίσουν πέντε νέα γκρουπ και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.), στο Λουξεμβούργο, θα λάβει χώρα αύριο Τετάρτη η σχετική κλήρωση. Είναι προγραμματισμένη για τις 13:00 ώρα Ελλάδας (12:00 τοπική) και θα καλυφθεί σε live streaming στο ettu.tv (https://www.laola1.tv/en-int/livestream/draw-european-championship-stage-2-len) και στη σελίδα της ETTU στο Facebook (https://www.facebook.com/ETTUofficial/). Από τα πέντε γκρουπ θα προκύψουν οι 10 ομάδες, που θα πάρουν τα εναπομείναντα εισιτήρια για την τελική φάση. Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 θ’ αγωνιστούν στη γαλλική πόλη 24 ομάδες ανδρών και ισάριθμες γυναικών και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών είναι μέσα στις 14 ομάδες, που έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, έπειτα από την πετυχημένη πορεία του στο στάδιο 1.

Στο δεύτερο προκριματικό στάδιο θα πάρουν μέρος:

α) οι 6 ομάδες, που στο στάδιο 1 περιορίστηκαν στην 3η και τελευταία θέση των ισάριθμων γκρουπ του επιπέδου Α

β) οι 5 ομάδες, που επίσης στο στάδιο 1, αναδείχτηκαν νικήτριες στα ισάριθμα γκρουπ του επιπέδου Β

γ) οι 5 ομάδες, που πάντα για το στάδιο 1, κατέλαβαν τη 2η θέση στα ισάριθμα γκρουπ του επιπέδου Β

Το στάδιο 2 θα περιλαμβάνει τέσσερα γκρουπ των 3ων ομάδων κι ένα των 4ων. Για τα seeding της κλήρωσης υπολογίζονται οι θέσεις των χωρών αυτών στον τρέχοντα πίνακα αξιολόγησης ομαδικού, δηλαδή του Δεκεμβρίου. Έτσι, όπως σημειώνει και το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της E.T.T.U., η σειρά στις γυναίκες, με βάση το ranking, είναι η εξής:

Από την 3η θέση των ομίλων στο επίπεδο Α του σταδίου 1: Ρωσία, Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία, Σλοβενία και Αζερμπαϊτζάν

Από τους νικητές των ομίλων στο επίπεδο Β του σταδίου 1: Σλοβακία, Σερβία, Αγγλία, Τουρκία και Λιθουανία

Από τις 2ες ομάδες των ομίλων στο επίπεδο Β του σταδίου 1: Βέλγιο, Εσθονία, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ισραήλ

Από τη στιγμή, που η Ελλάδα (νούμερο 71 αυτόν τον μήνα στο World Team Ranking) είναι 3η στη δική της λίστα, τότε προβλέπεται να πάει σε γκρουπ των 3ων ομάδων, ενώ σίγουρα αποφεύγει το 1ο φαβορί των αγώνων, που είναι η Ρωσία και θα τοποθετηθεί επικεφαλής στο 1ο γκρουπ. Επίσης, η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει αντίπαλο την Αγγλία διότι τη συνάντησε στο πρώτο προκριματικό στάδιο. Στο στάδιο 2 οι ομάδες αγωνίζονται επίσης με το σύστημα «ένας προς όλους», αλλά σ’ ένα Σαββατοκύριακο και σε πόλεις, που θα οριστούν στην πορεία. Τα παιχνίδια θ’ ανατεθούν σε μία χώρα για κάθε γκρουπ. Σε κάθε περίπτωση η εθνική μας ομάδα θα έχει πολύ δύσκολο έργο τον Μάιο, αναμφίβολα όμως ελπίζει βάσιμα να βρεθεί στις 10 εναπομείνασες θέσεις για το European Team Championships.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ