Γιαννακόπουλος: «Δεν φαντάζομαι να μην συγκεντρωθούν 20 εκατ. ευρώ» (pics)

Γιαννακόπουλος: «Δεν φαντάζομαι να μην συγκεντρωθούν 20 εκατ. ευρώ» (pics)

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, είναι αισιόδοξος ότι θα μαζευτεί από ανώνυμους κι επώνυμους φίλους του συλλόγου, το ποσό που ζήτησε. Τι είπε για τη Διπλή Ανάπλαση στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη. «Παναθηναϊκό πάρκο» η Λεωφόρος.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσει το γηπεδικό και αν συγκεντρωθεί από τον κόσμο το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, ώστε να ζητήσει από τον Γιάννη Αλαφούζο να παραδώσει τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη και ουσιαστικά ν’ αναλάβει και την ΠΑΕ. Και όσα χρέη θα υπάρχουν τότε, που λογικά δεν θα ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στη γενική συνέλευση που έγινε για τον προϋπολογισμό του Ερασιτέχνη και ο οποίος εγκρίθηκε, τόνισε ότι δεν περνάει ούτε σαν σενάριο να μην μαζευτεί το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

Ξεκαθάρισε και πάλι ότι μ’ αυτά τα χρήματα δεν θα πληρωθούν τα χρέη της ΠΑΕ, αλλά θα καλυφθούν τα μπάτζετ (ό,τι δεν μπορεί να καλυφθεί από τα έσοδα φυσικά) όλων των τμημάτων, μέχρι να γίνουν τα γήπεδα και να βαδίσει πιο άνετος οικονομικά ο σύλλογος στο μέλλον.

Ας δούμε στα σημεία που αναφέρθηκε ο Γιαννακόπουλος έπειτα από τις ερωτήσεις που δέχθηκε από τα μέλη του Ερασιτέχνη.

Για τις σκέψεις του σε περίπτωση που μαζευτεί ένα ποσό μικρότερο των 20 εκατ. ευρώ:

«Δεν θέλω να το φανταστώ ούτε ως σενάριο το να μην μαζευτούν 20 εκατ. ευρώ για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλοι αυτοί οι Παναθηναϊκοί δεν θα έρθουν να συμπληρώσουν το ποσό που ίσως λείψει. Μπορεί να ακούγεται μεγάλο το ποσό, αλλά εξήγησα και στη συνέντευξη Τύπου ότι είναι 8 ευρώ στον καθέναν.

Αυτά τα 20 εκατ. ευρώ δεν είναι για τα χρέη της ΠΑΕ, αλλά για τα μπάτζετ στη μεταβατική περίοδο. Καταλαβαίνετε ότι 20 εκατ. ευρώ για όλα τα μπάτζετ δεν φτάνουν και θεώρησα δεδομένο πως θα καταλάβαιναν όλοι ότι αυτά τα χρήματα θα μπουν από την τσέπη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου».

Για τη διαδικασία προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 20 εκατ. ευρώ:
«Εντός του επόμενου 15ημέρου ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να κάνουμε συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσουμε πως θα μπορεί ο κόσμος να συνεισφέρει».

Για το αν θα δημιουργηθεί κάτι που να θυμίζει ότι στη Λεωφόρο ήταν το γήπεδο;
«Είναι πολύ νωρίς για αυτή τη συζήτηση. Έχει γίνει μόνο μία πρώτη κουβέντα έτσι ώστε να ονομαστεί εδώ Παναθηναϊκό πάρκο».

Για την ενδεχόμενη παραχώρηση της Λεωφόρου: «Για να μπορέσουμε να πάρουμε το Βοτανικό είναι ψηφισμένο ότι πρέπει να δώσουμε αυτό εδώ. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να δώσουμε τη Λεωφόρο αν δεν είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις του Βοτανικού. Όσο εγώ είμαι στη διοίκηση δεν πρόκειται να δώσουμε ποτέ τη Λεωφόρο αν κάτι δεν πάει καλά στο Βοτανικό».

Σχετικά με τις σκέψεις για τις εγκαταστάσεις του συλλόγου:
«Σκοπός είναι όλα τα τμήματα να έχουν κοινή στέγη. Να μην υπάρχει τίποτα που να μην στεγάζεται στον Βοτανικό».

Για το αν ισχύουν οι μακέτες από το 2008:
«Αυτό είναι κάτι που θα το δουν οι ομάδες εργασίες. Αλλά σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές μετά από τόσα χρόνια. Αλλιώς θα πηγαίναμε να φτιάξουμε κάτι απαρχαιωμένο. Μέσα στα χρήματα που θα υπάρχουν θα κοιτάξουμε να χτίσουμε ό,τι καλύτερο γίνεται».

Για την επιστροφή στην κατάκτηση τίτλων:
«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι πέρσι ήμασταν στην Α2. Στο ποδόσφαιρο για να πάρουμε ένα πρωτάθλημα το 2010 χρειάστηκε να ξοδέψουμε 180 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, να πατάμε σε στέρεα βήματα και να προχωράμε. Ο Παναθηναϊκός έχει 110 χρόνια ιστορίας και εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχει άλλα τόσα στην πρώτη κατηγορία και όχι στη δεύτερη όπως κινδύνευσε το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο. Κατέβηκα πριν και είδα μία αίθουσα γεμάτη με κύπελλα. Σκοπός είναι να γεμίσουμε ένα γήπεδο με Κύπελλα».

«Ετοιμοι για το πρότζεκτ του Βοτανικού»

Ο γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Παναγιώτης Μπόμης ανέφερε:
«Στόχος ήταν να οργανώσουμε τον σύλλογο σε επαγγελματικά πρότυπα. Μετακομίσαμε από το διαμέρισμα που ήταν τα γραφεία στις κοινές δομές με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε το μεγάλο πρότζεκτ του Βοτανικού που όλοι καταλαβαίνουμε τι δομές χρειάζονται.

Μετά τα όσα έγιναν στην Κυψέλη και στο ματς με τον Ολυμπιακό καταφέραμε να μπει το video replay και να μην υπάρχει άλλη κλοπή. Στο βόλεϊ δίναμε αγώνες για τα πλέι άουτ. Τερματίσαμε πέμπτοι αλλά ουσιαστικά εντός τετράδας.

Το πρωτάθλημα των Ακαδημιών των εφήβων στο βόλεϊ και το πόλο μαρτυρούν τη δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία. Το τμήμα της πάλης δεν διαλύθηκε, αλλά αναδιοργανώθηκε. Μία σημαντική πρωτοβουλία είναι ότι πήρε σάρκα και οστά η ίδρυση του τμήματος ΑΜΕΑ». Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα συστήσει τμήμα χάντμπολ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ