Σκάνδαλο δωροδοκίας για τους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016

Σκάνδαλο δωροδοκίας για τους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016

Ο Σέρζου Καμπράλ, πρώην Κυβερνήτης της Πολιτείας του Ρίο, ομολόγησε πως εξαγόρασε ψήφους έναντι 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε στο οποίο εμπλέκεται η Βραζιλία, διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Σύμφωνα με κατάθεση στο δικαστήριο του πρώην Κυβερνήτη της Πολιτείας του Ρίο, Σέρζου Καμπράλ, εξαγοράστηκαν ψήφοι προκειμένου το Ρίο να είναι η πόλη που θα διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, αφήνοντας πίσω της πόλεις όπως το Τόκιο, η Μαδρίτη και το Σικάγο.

Ο Καμπράλ ομολόγησε πως ξόδεψε 2 εκατομμύρια ευρώ για να εξαγοράσει 9 ψήφους της Ολυμπιακής επιτροπής, με τον τότε επικεφαλής της IAAF, Λαμίν Ντιάκ να εμπλέκεται και αυτός. Μάλιστα ο επικεφαλής της Ολυμπιακής επιτροπής της Βραζιλίας, Κάρλους Αρτούρ Νούζμαν φαίνεται να έδρασε ως… μεσάζοντας διευκολύνοντας τη ροή χρήματος προς τα μέλη που ψήφιζαν.

Ο πρώην Κυβερνήτης του Ρίο προσέθεσε προ του Ομοσπονδιακου Δικαστή ότι ο Ντιάκ εγγυήθηκε την εξαγορά έξι ψήφων υπέρ της Βραζιλίας έναντι του ποσού των 1.5 εκατ δολαρίων, ενώ για τρεις επί πλέον ψήφους το κόστος θα αυξάνονταν ακόμα με  500.000 δολάρια, όπως και τελικά έγινε όπως δείχνουν τα στοιχεία και η ομολογία Καμπράλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ