Πινγκ Πονγκ: Νίκες για Σταματούρο και Αγγελάκη

Πινγκ Πονγκ: Νίκες για Σταματούρο και Αγγελάκη

Καλή αρχή για τους δύο Έλληνες στην πρώτη μέρα του πολωνικού όπεν στην πόλη Γκλίβιτσε.

Καλύτερη αρχή δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ο Γιώργος Σταματούρος και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, στο Challenge όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Πολωνίας, που είναι σε εξέλιξη από το πρωί στην πόλη Γκλίβιτσε. Με πολύ αξιόλογες εμφανίσεις οι δύο συμπαίκτες στη γαλλική Ενεμπόν σημείωσαν μόνο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων τους και προχωρούν στους στόχους τους. Ο Σταματούρος μάλιστα, εξασφάλισε ήδη την πρωτιά και την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα του 18ου γκρουπ. Ακόμη κι αν χάσει αύριο στην 3η αγωνιστική θα τον ευνοήσει ισοβαθμία. Στο 17ο γκρουπ ο Αγγελάκης ισοβαθμεί στην κορυφή με τον Ρώσο Μπούροφ. Τον αντιμετωπίζει αύριο για την πρωτιά, πάντως και σε ενδεχόμενη ήττα θα ελπίζει σε πρόκριση ως 2ος μέσα από νοκ άουτ προκριματικό γύρο. Ο Παναγιώτης Γκιώνης περιμένει την ολοκλήρωση των προκριματικών για να μάθει αντίπαλο στον 1ο γύρο του αγωνίσματος την Παρασκευή και σήμερα είχε την ευκαιρία να αναλάβει και… ρόλο κόουτς.

Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν 21 προκριματικά γκρουπ. Οι νικητές μπαίνουν στο ταμπλό των «64» για να πλαισιώσουν τα 32 seeding. Για τις υπόλοιπες 11 θέσεις υπάρχει ένας προκριματικός γύρος για τους αθλητές, που θα κατακτήσουν τη 2η θέση στους ομίλους τους.

Ο 21χρονος Σταματούρος αγωνίζεται στο 18ο γκρουπ. Στην πρεμιέρα έκαμψε με 3-1 σετ τον δυνατό νεαρό Αυστριακό Μασιέλ Κολοντιέτσικ (11-9, 11-8, 9-11, 11-4). Το απόγευμα ξεπέρασε με 3-0 και τον Πολωνό Έντουαρντ Ούφναλ (11-5, 11-7, 11-4) και κρίθηκε υπέρ του η πρωτιά χωρίς να χρειάζεται να περιμένει την αυριανή τελευταία αγωνιστική. Ο αθλητής του Ολυμπιακού έχει 4 βαθμούς και οι δύο αθλητές, τους οποίους νίκησε σήμερα ακολουθούν με 3. Αύριο αντιμετωπίζει τον Βούλγαρο Ντένισλαβ Κοτζαμπάσεφ, ο οποίος δεν δικαίωσε τον ρόλο του επικεφαλής και με δύο ήττες περιορίζεται στους 2 βαθμούς. Ακόμη κι αν ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών χάσει από τον πρώην αθλητή του Πέρα Αθηνών και του Παναθηναϊκού (στις 16:00 Ελλάδας η αναμέτρηση) τότε θα υπερισχύσει σε ισοβαθμία είτε με τον Ούφναλ είτε με τον Κολοντιέτσικ, επειδή τους νίκησε σήμερα. Η πρωτιά δίνει απευθείας πρόκριση και σημειωτέον ότι ο Σταματούρος κληρώθηκε από την 4η σειρά των γκρουπ.

Ο Αγγελάκης βρίσκεται στο 17ο γκρουπ, επίσης 4ος. Στην 1η αγωνιστική αντιμετώπισε τον Πολωνό Μασιέ Κούμπικ, ο οποίος πριν από έναν χρόνο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21, είχε υποχρεώσει τον Γιάννη Σγουρόπουλο στη μοναδική του ήττα στον δρόμο προς την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Με τη συνδρομή του Γκιώνη από τον πάγκο ο επίσης αμυντικού στυλ πρωταθλητής μας έπιασε σταθερή απόδοση και νίκησε τον Κούμπικ με 3-1 σετ (11-7, 11-8, 9-11, 11-7).

Στη 2η αγωνιστική συνάντησε τον Δανό Πέτερ Σβένιγκσεν και επιβλήθηκε με 3-0 (11-8, 11-6, 12-10). Την ίδια ώρα είχε δύο νίκες και ο επικεφαλής του γκρουπ, ο Ρώσος Βλάτσεσλαβ Μπούροφ. Το αυριανό ματς του Αγγελάκη με τον Μπούροφ (στις 15:15 ώρα Ελλάδας) θα κρίνει την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση. Η 2η θέση στο γκρουπ δίνει δεύτερη ευκαιρία με ένα νοκ άουτ προκριματικό ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ