Πινγκ Πονγκ: Ανεστάλησαν δυο πρωταθλήματα λόγω κορωνοϊού

Πινγκ Πονγκ: Ανεστάλησαν δυο πρωταθλήματα λόγω κορωνοϊού

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται η διεξαγωγή του ανοιχτού αναπτυξιακού πρωταθλήματος στο Δερβένι, καθώς και οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Λυκείων.

Τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού έφεραν νέες αναβολές αγωνιστικών εκδηλώσεων επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αυτή τη φορά απολύτως αναμενόμενες. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλονται η διεξαγωγή του ανοιχτού αναπτυξιακού πρωταθλήματος στο Δερβένι, καθώς και οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Λυκείων.

Το τουρνουά μικρών ηλικιών στο Δερβένι Κορινθίας επρόκειτο να γίνει το άλλο Σαββατοκύριακο, δηλαδή στις 21 και 22 Μαρτίου. Στο ίδιο μέρος είχε κανονιστεί να φιλοξενηθούν την επόμενη μέρα (23/03) οι Σχολικοί Αγώνες. Θυμίζουμε ότι έχουν αναβληθεί και τα παιχνίδια μπαράζ, που ήταν για τις 13, 14 και 15 του μήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ανακοίνωση για νέες ημερομηνίες διεξαγωγής δεν υπάρχει ακόμη και είναι σαφές ότι όσο αναστέλλονται αγώνες τόσο μεγαλύτερη γίνεται για την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. η δυσκολία στο να βρει μέρες για να καλύψει τα κενά μέσα στην αγωνιστική περίοδο. Προληπτικά εξάλλου, οι ομοσπονδιακοί προπονητές με τη σύμφωνη γνώμη του εφόρου εθνικών ομάδων αποφάσισαν να διακόψουν, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, τις προπονήσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Αναφορικά με την αναστολή του Σχολικού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχει παραπομπή στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τον τίτλο: «Προσωρινή αναστολή της διεξαγωγής των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., λοιπών σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων στην Π.Ε. και Δ.Ε. και του μαθήματος της κολύμβησης».

Σχετικά με την απόφαση για την αναβολή του αναπτυξιακού τουρνουά στο Δερβένι η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αναφέρει την εγκύκλιο του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με νέα μέτρα προστασίας. Η εγκύκλιος έχει θέμα: «Ανώτατο όριο 60 ατόμων στους αγωνιστικούς χώρους, κλειστών και ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή των αγώνων – Διευκρινίσεις και ως προς την εφαρμογή απαγόρευσης παρουσίας κοινού».

Τέλος, όσον αφορά στη διακοπή των προπονήσεων στο Σ.Ε.Φ. κρίθηκε σκόπιμο να παρθεί αυτό το προληπτικό μέτρο, καθώς προηγήθηκαν και ταξίδια στο εξωτερικό αυτές τις ημέρες. Οι διεθνείς θα λείψουν από την ομοσπονδιακή αίθουσα τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή, αλλά βέβαια, θα δουλεύουν σε υπαίθριους χώρους ατομικά και στη φυσική κατάσταση. Στην πρόταση των προπονητών Κώστα Βατσακλή και Κωνσταντίνου Κωστόπουλου υπήρξε η σύμφωνη γνώμη του εφόρου των εθνικών ομάδων και προέδρου της ομοσπονδίας Μανώλη Κολυμπάδη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ