Οι ομάδες που πρωταγωνίστησαν στα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Οι ομάδες που πρωταγωνίστησαν στα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Λίγο διάστημα πριν αρχίσουν και στη χώρα μας τα έντονα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είχαν φτάσει στο τέλος τους όλα σχεδόν τα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης στις τοπικές κατηγορίες.

Μιλάμε για τις διοργανώσεις από τη Β’ Εθνική και κάτω με τις διάφορες κατηγορίες ανδρών και γυναικών ν’ αφορούν στην Αττική, τη Δυτική Ελλάδα, τη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά. Τα προ-μπαράζ και τα μπαράζ, που θα διεξάγονταν αυτό το τριήμερο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, περιλάμβαναν τα τελικά ματς για τη Λοιπή Χώρα Β’ Εθνικής ανδρών, αργότερα τα ματς ανόδου από τη Β’ Εθνική, αλλά και παιχνίδια κατάταξης στην τελευταία κατηγορία Αττικής των ανδρών. Αναβλήθηκαν φυσικά, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ για τον ίδιο λόγο δημιουργήθηκαν δύο εκκρεμότητες στο Α’ Τοπικό Βόρειας Ελλάδας και το Α’ Τοπικό Δυτικής Ελλάδας. Απομένει η τελευταία τους πράξη, που επίσης ήταν προγραμματισμένη γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο. Κατά τα άλλα ολοκληρώθηκαν όλες οι τοπικές κατηγορίες ανά περιοχές και θα κάνουμε το καθιερωμένο πέρασμα για να δούμε τις ομάδες, που πρωταγωνίστησαν στην αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Η ενημέρωση γίνεται με βάση τις αναρτήσεις αποτελεσμάτων στον ιστότοπο http://www.ttscore.io/customer/24, με τον οποίο συνεργάζεται η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.:

Στους άνδρες:

Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Αττικής αναδείχτηκε πρωταθλητής ο Α.Σ. Γυμνάσιο. Συγκέντρωσε 34 βαθμούς κι άφησε έναν βαθμό πίσω του τον Δ.Α.Ο. Ταύρου και τον ΑΛΦΑ Καλλιθέας. Δεύτερη κατετάγη η ομάδα του Ταύρου με δύο νίκες στις αναμετρήσεις με τον ΑΛΦΑ και οι τρεις ομάδες πάντως, πάνε στα μπαράζ ανόδου.

Στην Α’ Αττικής κυριάρχησε ο Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας. Μάζεψε 36 βαθμούς με το απόλυτο των επιτυχιών. Στους 32 βαθμούς ισοβάθμησαν το Α.Κ. Ζωγράφου και ο Φ.Ε.Σ. Κάντζα. Με αυτή τη σειρά είναι στην τελική κατάταξη, καθώς στα μεταξύ τους παιχνίδια είχαν από μία νίκη και το Α.Κ. Ζωγράφου ήταν καλύτερος με 7-5 στα ε πί μέρους παιχνίδια και μέτρησαν τα σετ.

Στη Β’ Αττικής πρώτευσε η Ανθούπολη με 34 βαθμούς. Τη 2η θέση πήρε ο Α.Ο. Καρέα και την 3η η Α.Ε. Νέας Κηφισιάς. Είχαν από 32 βαθμούς, αλλά στα μεταξύ τους ματς (όπου εμφάνισαν από μία νίκη) υπερίσχυσε με 6-4 ο Καρέας στα ατομικά παιχνίδια.

Στη Γ’ Αττικής σχηματίστηκαν φέτος δύο γκρουπ των 6 ομάδων. Στο 1ο έφτασε αήττητος στην κορυφή ο Α.Ο. Δόξα Πεύκης με 20 βαθμούς. Τη 2η θέση πήρε ο Π.Α.Ο. Φυλής με 18 και την 3η ο Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας με 16 βαθμούς.

Στο 2ο γκρουπ αναδείχτηκε νικητής ο Α.Σ. Ραδάμανθυς. Επίσης χωρίς ήττα είχε 20 βαθμούς. Ακολούθησαν ο Α.Σ. Αιγυπτιωτών Ελλήνων με 16 βαθμούς και ο Α.Ο. Σπίνθαρος με 14. Με τον τελευταίο ισοβάθμησε ο Α.Π.Σ. Ίλιον, όμως είχε χάσει και στα δύο ματς εναντίον του. Όταν γίνουν τα μπαράζ θ’ αναμετρηθούν ομάδες των δύο ομίλων για την τελική κατάταξη.

Στη Β’ Εθνική κατηγορία Βόρειας Ελλάδας ήταν ίδια με πέρσι η πρώτη τριάδα, απλά οι ομάδες είχαν άλλη σειρά στην κατάταξη. Τον τίτλο φέτος κατέκτησε ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, που την περασμένη σεζόν ήταν 2ος. Συγκέντρωσε 31 βαθμούς. Ο περσινός πρωταθλητής Π.Α.Σ. Εχέδωρος αρκέστηκε στην 3η θέση με 27 βαθμούς, ενώ ο Φάρος Αλεξανδρούπολης, που ήταν σε αυτή τη θέση το 20109, φέτος τερμάτισε 2ος.

Στο Α’ Τοπικό Βόρειας Ελλάδας θα γινόταν αυτό το Σάββατο η τελευταία αγωνιστική, αλλά φυσικά αναβλήθηκε. Προς το παρόν προηγείται ο Ο.Ε.Α. Θεσσαλονίκης με 26 βαθμούς. Στους 24 ισοβαθμούν ο Σ.Ε.Α. Κοζάνης, ο Α.Σ. Μανιακών Κένταυρος Καστοριάς και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Στο Β’ Τοπικό Βόρειας Ελλάδας τερμάτισε στην κορυφή ο Α.Ο. Θέρμης Θερμαίος. Η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη μάζεψε 23 βαθμούς. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Γ.Σ. Ατρόμητος Άβαντος με 21 και στην 3η ο Φ.Α.Σ. Τρικάλων Ε.Α. με 19. Οι Θεσσαλοί ισοβάθμησαν με την Προοδευτική Άνω Τούμπας και ευνοήθηκαν γιατί στα μεταξύ τους στον 1ο γύρο είχαν χάσει με 4-2, αλλά στον 2ο επικράτησαν με 4-1.

Στη Β’ Εθνική Δυτικής Ελλάδας πήρε την πρωτιά η Παγώνα Πάτρας. Στην κορυφή ισοβάθμησε με τον Α.Ο. Αχαΐας η Γαλήνη στους 33 βαθμούς και είχε καλύτερα σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια (ήττα με 4-1 και νίκη με 4-0). Την 3η θέση κατέκτησε με 30 βαθμούς ο Α.Ο. Ξυλοκάστρου. Είχε κι αυτός ισοβαθμία με τον Ίκαρο Καστριτσίου και τους Φοίνικες Πάτρας, όμως ευνοήθηκε γιατί εμφάνισε 3 νίκες και 1 ήττα απέναντί τους στους δύο γύρους.

Στο Α’ Τοπικό Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώθηκαν τα δύο γκρουπ, όχι όμως και το πρωτάθλημα, επειδή οι τελικοί αγώνες κατάταξης θα διεξάγονταν αυτό το Σαββατοκύριακο και αναβλήθηκαν. Στο 1ο γκρουπ αναδείχτηκε νικητής ο Ποσειδών Λουτρακίου με 16 βαθμούς. Τον ακολούθησαν ο Αρίων Αμαλιάδας με 14 και ο Διογένης Πάτρας με 12 βαθμούς.

Στο 2ο γκρουπ πρώτευσε η Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών με 16 βαθμούς. Πίσω της τερμάτισαν ο Αναγεννησιακός Πατρών με 14 και ο Α.Σ. Προμηθέας Πατρών με 12 βαθμούς.

Στη Β’ Εθνική Λοιπής χώρας έγιναν δύο όμιλοι. Στον 1ο, αυτόν της Χίου, έφτασε χωρίς ήττα στην πρωτιά ο Γ.Σ. Νηρέας Καρδαμύλων. Συγκέντρωσε 16 βαθμούς. Δεύτερος κατετάγη ο Παγχιακός Γ.Σ. με 13 και 3ος ο Ο.Ε.Α. Χίου με 12 βαθμούς.

Στον 2ο όμιλο, διεξήχθησαν αγώνες στο Σ.Ε.Φ., όπως είχαμε γράψει προ καιρού, με τον Ο.Α.Α. Ηρακλείου Κρήτης να έχει μόνο νίκες και να τον ακολουθούν ο Μακαράς Λέσβου και ο Α.Ο.Επ.Α. Κω.

Στις γυναίκες:

Στη Β’ Εθνική Αττικής αναδείχτηκε 1ος και καλύτερος ο Α.Ο. Νέου Φαλήρου. Έχοντας μόνο νίκες συγκέντρωσε 36 βαθμούς. Τη 2η θέση κατέλαβε η Αθηνά Μαγκουφάνας 2004 με 34 και την 3η ο Α.Ο. Ηράκλειο 2001 με 32 βαθμούς. Οι δύο πρώτες ομάδες πάνε στην έξτρα διαδικασία για την άνοδο στην Α2.

Η Α’ Αττικής δεν είχε δύο ομίλους αυτή την αγωνιστική χρονιά. Την πρωτιά κατέκτησε ο Ο.Α. Χανίων, που είχε το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό το πρωτάθλημα. Εμφάνισε 31 βαθμούς. Δεύτερος ήρθε ο Γ.Σ. Άρης Βούλας με 29 και 3η η Αμοργός με 26 βαθμούς.

Στη Β’ Εθνική κατηγορία Βόρειας Ελλάδας πρωταγωνίστησε ο Α.Σ. Δύναμη με 12 βαθμούς. Η ομάδα από τη Λάρισα έκανε βήμα παραπάνω μετά τη 2η θέση στην περσινή περίοδο. Τη 2η θέση πήρε ο Ο.Ε.Α. Θεσσαλονίκης με 10 βαθμούς και την 3η ο Αίας Ευόσμου με 8.

Στη Β’ Εθνική Δυτικής Ελλάδας κυριάρχησαν οι Φοίνικες Πάτρας με 12 βαθμούς. Τους ακολούθησαν ο Α.Ο. Αχαΐας η Γαλήνη με 9 βαθμούς και ο Ίκαρος Καστριτσίου με 8.

Στη Β’ Εθνική Λοιπής χώρας έγινε ένας όμιλος φέτος. Πήραν μέρος μόνο δύο ομάδες από τη Χίο με τον Πανιώνιο Χίου να επικρατεί του Νηρέα Καρδαμύλων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ