Αυγενάκης: «Δεν θα μείνουν ξεκρέμαστα τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες»

Αυγενάκης: «Δεν θα μείνουν ξεκρέμαστα τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε σε συνέντευξή του για την υπαγωγή των αθλητικών ομάδων στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης εν μέσω της πανδημίας.

O Λευτέρης Αυγενάκης παραχώρησε συνέντευξη για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, ενώ αναφέρθηκε και στην υπαγωγή ομάδων και Ομοσπονδιών στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού είπε σχετικά σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98.9»: «Οι Ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία δεν θα μείνουν ξεκρέμαστα, καθώς υπάρχει η σχετική μέριμνα από μέρους των αρμοδίων Υπουργών για να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης. Μένει να το συνυπολογίσουν, να το συνεκτιμήσουν οι συνάδελφοι και να τα συμπεριλάβουν τώρα ή λίγο πιο μετά».

Όσον αφορά την επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αθλητική οικογένεια, που και αυτή πλήττεται οικονομικά από τον κορονοϊό, σχολίασε: «Βήμα – βήμα εξετάζονται όλα τα αιτήματα από το οικονομικό επιτελείο, καθώς κάθε αποδοχή για οικονομική ενίσχυση σημαίνει κόστος, επιβάρυνση στο ήδη βεβαρυμένο ταμείο του ελληνικού κράτους. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, ο Πρωθυπουργός και τα μέλη του κυβερνητικού επιτελείου έχουν δείξει πως σημασία γι’ αυτούς δεν έχουν οι αριθμοί αλλά οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι και η υγεία τους».

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα κρούσματα του Covid-19, ανέφερε: «Είμαστε πειθαρχημένοι, ήρεμοι και σεβόμαστε τις εντολές που δίνει η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί υπό το Υπουργείο Υγείας με την επίβλεψη του Πρωθυπουργού. Γίνεται εξαιρετική δουλειά από όσους έχουν το μεγαλύτερο βάρος: ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Νικος Χαρδαλιάς που είναι άριστος στη δουλειά του, όπως και ο κ. Τσιόδρας με την επιτροπή των επιστημόνων. Η κοινωνία διαπιστώνει ότι θα περάσουμε δύσκολα, αλλά τουλάχιστον έχουμε τιμονιέρηδες σοβαρούς που ξέρουν που θα πάνε το τιμόνι του σκάφους. Δεν είμαστε στο έλεος του Θεού σ’ αυτή την τρικυμία και να μοιάζει η Ελλάδα καρυδότσουφλο! Αυτό το εισπράττουμε όλοι, κι εγώ από τα δικά μου social media. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μέσα από τη δουλειά και την προνοητικότητα και την μεθοδικότητα που τον χαρακτηρίζει καταφέρνει να συντονίζει με επιτυχία και αποτελεσματικότητα κι έτσι κατορθώνει να δημιουργήσει στους πολίτες, αίσθημα ασφάλειας, ικανοποίησης και συνάμα αισιοδοξίας. Αυτό είναι και η βασική αποστολή μιας κυβέρνησης που κρίνεται όχι στα εύκολα, όχι στα πλούσια, αλλά στα δύσκολα και στα απρόβλεπτα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ