Μετατίθεται για τον Οκτώβριο του 2021 το «Golden Age Gym Festival» στο Ρέθυμνο

Μετατίθεται για τον Οκτώβριο του 2021 το «Golden Age Gym Festival» στο Ρέθυμνο

Την απόφαση να μεταθέσει κατά έναν χρόνο το 7ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Γυμναστικής “Golden Age Gym Festival”, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Ρέθυμνο, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (European Gymnastics), προκειμένου η διοργάνωση να μπορέσει να διεξαχθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή αθλούμενων και να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

«Καθώς το ρίσκο της φιλοξενίας μίας διοργάνωσης με μαζική συμμετοχή 2.000 ανθρώπων, σε μόλις λίγους μήνες, είναι πολύ μεγάλο, το Golden Age Gym Festival πρόκειται να αναβληθεί κατά έναν χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής.

Οι νέες ημερομηνίες τέλεσης της διοργάνωσης θα είναι από τις 3 έως τις 8 Οκτωβρίου 2021, με την προοπτική να έχει ξεπεραστεί πλήρως η πανδημία της νόσου Covid-19 στο διάστημα που μεσολαβεί, ώστε να διατηρηθεί το ρεκόρ συμμετοχών των 2.800 αθλούμενων άνω των 50 ετών, που θα συρρεύσουν στο Ρέθυμνο για να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία γυμναστικής και αναψυχής.

Παράλληλα, η European Gymnastics έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις για τις υπόλοιπες φετινές διοργανώσεις της, που είχαν ήδη αναβληθεί από τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες διεξαγωγής:

Ενόργανη Γυμναστική:

*Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών – νεανίδων δεν πρόκειται να διεξαχθεί στο Παρίσι σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Εφόσον προκύψει ενδιαφέρον από άλλη χώρα, για να το φιλοξενήσει το φθινόπωρο του 2020, η διοργάνωση δεν θα ματαιωθεί.

*Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – εφήβων ενδέχεται να διεξαχθεί στο Μπακού σε μεταγενέστερη ημερομηνία, το φθινόπωρο του 2020. Η νέα ημερομηνία βρίσκεται υπό συζήτηση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Η τελική απόφαση θα ληφθεί έως το τέλος Μαΐου.

Ρυθμική Γυμναστική:

*Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών ενδέχεται να διεξαχθεί στο Κίεβο σε μεταγενέστερη ημερομηνία, το φθινόπωρο του 2020. Η νέα ημερομηνία βρίσκεται υπό συζήτηση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Η τελική απόφαση θα ληφθεί έως το τέλος Μαΐου.

Τραμπολίνο:

*Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών δεν πρόκειται να διεξαχθεί στο Γκέτεμποργκ σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Εφόσον προκύψει ενδιαφέρον από άλλη χώρα, για να το φιλοξενήσει την άνοιξη του 2021, η διοργάνωση δεν θα ματαιωθεί.

Γυμναστική για Όλους:

*Το European Gym for Life Challenge μετατέθηκε κατά ένα έτος και θα διεξαχθεί στο Ρέικιαβικ στις 3 Ιουλίου 2021. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αθλητές-αθλήτριες έως 19 ετών.

*Το EUROGYM μετατέθηκε κατά ένα έτος και θα διεξαχθεί στο Ρέικιαβικ από τις 4 έως τις 8 Ιουλίου 2021. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αθλητές-αθλήτριες έως 19 ετών (το όριο ηλικίας αυξήθηκε κατά ένα έτος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ