Συνεργασία ΕΣΟΑ με Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος

Συνεργασία ΕΣΟΑ με Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος

Η 15η Μαϊου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας στο Νερό και η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες συνεργάζεται με την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος για να γίνουν οι θάλασσές μας πιο ασφαλείς.

Αρκεί να ακολουθούμε μερικούς απλούς κανόνες, ώστε να περιορίσουμε τον θλιβερό απολογισμό των θανάτων από πνιγμό που κατατάσσουν την Ελλάδα 39η σε σύνολο 119 χωρών, με βάση μετρήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι πέντε απλοί κανόνες είναι:
– Να επιτηρείς πάντα τα παιδιά κοντά στο νερό.
– Κολύμπα παράλληλα με την ακτή.
– Κολύμπα 3 ώρες μετά το φαγητό.
– Μην υπερεκτιμάς τις δυνάμεις σου.
– Απόφυγε την κατανάλωση αλκοόλ.
– Ακολούθησε τις συμβουλές τους ναυαγοσώστη.

Η Πρόεδρος της ΕΣΟΑ και Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης, Βούλα Κοζομπόλη, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Ασφάλειας στο νερό δήλωσε:

«Η συνεργασία της ΕΣΟΑ με την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος έχει μεταξύ άλλων ως στόχο, να διαμορφώσει σε συλλογική συνείδηση τις παραπάνω συμβουλές, μέσα από μια σειρά πολλαπλών δράσεων στο προσεχές διάστημα. Και επιπλέον θα ήθελα να περάσω το μήνυμα προς τους γονείς, βάλτε τα παιδιά σας να μάθουν κολύμπι από πολύ μικρή ηλικία, ακόμη και από την βρεφική. Είναι από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείτε να τους κάνετε σε ψυχοσυναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο και σε φυσικά σε επίπεδο υγείας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ