Πιο κοντά στη Formula 1 η πίστα της Ίμολα

Πιο κοντά στη Formula 1 η πίστα της Ίμολα

Η άδεια επιβεβαιώνει και επίσημα ότι η πίστα μπορεί να φιλοξενήσει ένα γκραν πρι Φόρμουλα Ένα, την ώρα που η προηγούμενη Grade 1 licence της Ίμολα έληξε αυτή την εβδομάδα.

Ένα βήμα πιο κοντά στην εκ νέου φιλοξενία αγώνα Φόρμουλα Ένα βρίσκεται η πίστα της Ίμολα. Το σιρκουί, το οποίο αποτέλεσε «έδρα» για το γκραν πρι του Σαν Μαρίνο το διάστημα 1981-2006, μπορεί και πάλι να διοργανώσει αγώνα του πρωταθλήματος, καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκίνητου (FIA) ανανέωσε μέσα στην εβδομάδα τη σχετική άδεια της πίστας, την αποκαλούμενη Grade 1 licence. Η άδεια αυτή επιβεβαιώνει και επίσημα ότι η πίστα μπορεί να φιλοξενήσει ένα γκραν πρι Φόρμουλα Ένα, την ώρα που η προηγούμενη Grade 1 licence της Ίμολα έληξε αυτή την εβδομάδα.

«Με την ανανέωση της άδειας, είμαστε σε κατάσταση να φιλοξενήσουμε ένα γκραν πρι Φόρμουλα Ένα, διαθέτοντας όλες τις προδιαγραφές που ζητά η FIA» δήλωσε ο υπεύθυνος της πίστας, Ουμπέρτο, Σελβάτικο Εστένσε, και συμπλήρωσε: «Ελπίζουμε ότι ένα τέτοιο όνειρο θα γίνει πραγματικότητα με την ομαδική δουλειά των θεσμικών οργάνων και αυτών της περιοχής».

Μια ημερομηνία διεξαγωγής θα μπορούσε να είναι η 13η Σεπτεμβρίου, μετά δηλαδή τα γκραν πρι σε Βέλγιο (30/8) και Ιταλία (6/9), ωστόσο εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Μιζάνο, η οποία απέχει 100 χιλιόμετρα από την Ίμολα, ο πρώτος από δύο διαδοχικούς αγώνες για το MotoGP (σ.σ. στις 13/9 θα λάβει χώρα το γκραν πρι του Σαν Μαρίνο και στις 20/9 αυτό της Εμίλια Ρομάνια).

Πάντως, και η πίστα του Μούτζελο, η οποία ανακοινώθηκε χθες (11/6) ότι δεν θα φιλοξενήσει φέτος αγώνα του MotoGP για πρώτη φορά μέσα σε ένα διάστημα 30 ετών, αναφέρεται ως πιθανός τόπος διεξαγωγής για ένα δεύτερο γκραν πρι Φόρμουλα Ένα στην Ιταλία μέσα στο 2020.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ