Πινγκ Πονγκ: Διεθνές όπεν βετεράνων στο πλάνο

Πινγκ Πονγκ: Διεθνές όπεν βετεράνων στο πλάνο

Τη διεξαγωγή διεθνούς ανοιχτού τουρνουά για βετεράνους αποφάσισε να διεκδικήσει η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισ

Τη διεξαγωγή διεθνούς ανοιχτού τουρνουά για βετεράνους αποφάσισε να διεκδικήσει η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Το προγραμματίζει για τον Μάιο του 2021, θα υποβάλει τον σχετικό φάκελο υποψηφιότητας στην παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος και θα περιμένει την έγκριση. Τόπος διεξαγωγής το Λουτράκι. Αυτή είναι η βασική είδηση από τη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που έγινε και πάλι στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με άλλα μέλη να είναι παρόντα και άλλα να συμμετέχουν διαδικτυακά. Μία διοργάνωση σε επίπεδο βετεράνων αποτελεί ένα πρώτο βήμα στην προοπτική, που δημιουργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Σιγκαπούρη, όταν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης πήρε το πράσινο φως από την I.T.T.F. για ν’ αναλάβει η χώρα μας διεθνές τουρνουά. Επίσης από το Δ.Σ. προέκυψε ότι τίθεται εν αμφιβόλω τελικά η διεξαγωγή των Πανελληνίων πρωταθλημάτων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Ιούλιο και υπάρχει plan B για την Πεύκη Αττικής (παιδικό, εφηβικό) και τη Φλώρινα (παμπαιδικό). Τέλος, με βάση την προκαταρκτική ημερομηνία του προσεχούς Σεπτεμβρίου, που εξακολουθεί να υπάρχει για το αναβληθέν Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, η ελληνική ομοσπονδία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) ενημέρωση για τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τα οικονομικά έξοδα.

Η σκέψη των διεθνών αγώνων έχει μπει για τα καλά στο μυαλό των ανθρώπων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το χτεσινό Δ.Σ. έδειξε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσει. Κρίθηκε ότι για αρχή είναι πιο εύκολο να καλυφθούν οι διεθνείς απαιτήσεις με όπεν βετεράνων, επιλέχθηκε το Λουτράκι και γίνεται η σχετική προεργασία. Η ομοσπονδία θα συνεργαστεί με την εταιρεία Sport Camp, που εξειδικεύεται σε διοργανώσεις αγώνων κι εδρεύει στο παραθαλάσσιο τουριστικό μέρος και θα μελετήσει θέματα οικονομικά, μετακίνησης, διαμονής κτλ. Γι’ αυτόν τον λόγο συστάθηκε από τη διοίκηση τριμελής επιτροπή, την οποία αποτελούν οι Μανώλης Κολυμπάδης, Γιώργος Παπαγεωργίου και Παναγιώτης Τζόβολος. Θα κάνει τις διαπραγματεύσεις με την εταιρεία κι ακολούθως θα καθορίσει τις προϋποθέσεις, με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. να επιζητά βεβαίως και το οικονομικό όφελος μέσα από ένα διεθνές τουρνουά βετεράνων. Όταν ξεκαθαρίσουν όλα τα επιμέρους θέματα θα δημιουργηθεί ο φάκελος υποψηφιότητας, που θα σταλεί για έγκριση στην ITTF (νωρίτερα αναμένεται να γίνει από την κορυφαία αρχή και επιθεώρηση του αγωνιστικού χώρου). Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν το κλειστό γυμναστήριο στο Λουτράκι έχει φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης και σε επίπεδο μικρών ηλικιών (Βαλκανικούς) και σε επίπεδο εθνικής ομάδας ανδρών (ευρωπαϊκό Λιγκ).

Αναφορικά με τις τρεις εκκρεμείς διοργανώσεις της σεζόν, που είναι να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, οι τυχόν αλλαγές στους τόπους διεξαγωγής εξαρτώνται από την έγκριση του υγειονομικού πρωτόκολλου του αθλήματος για τους αγώνες. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το ετοίμασε και το απέστειλε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Υπάρχει φυσικά αναφορά στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σ.Ε.Φ., η οποία ήταν νούμερο 1 επιλογή της ομοσπονδίας για τα αναβληθέντα Πανελλήνια πρωταθλήματα και φιλοξενεί εδώ και εβδομάδες τους διεθνείς αθλητές για τις προπονήσεις τους. Ωστόσο, παρουσιάζει προβλήματα για να δεχτεί πλήρως κι ένα μεγάλο πρωτάθλημα, μάλιστα η ομοσπονδία περιμένει τις αποφάσεις του υπουργείου για το πώς θ’ ανακατασκευαστεί ο χώρος. Περιγράφει στο πρωτόκολλο τι μπορεί να γίνει για τους αγώνες με βάση τη σημερινή κατάσταση της αίθουσας και αναμένει τις απαντήσεις για το αν δύναται να χρησιμοποιηθεί.

Με βάση λοιπόν, αυτό το εμπόδιο είναι στον «αέρα» η λύση του φαληρικού σταδίου και συζητήθηκαν ήδη οι εναλλακτικές. Για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων (03-05/07) και νέων-νεανίδων (24-26/07) δεν αλλάζει ότι θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα, αλλά προστίθεται ως υποψήφιος τόπος διεξαγωγής η Πεύκη ύστερα από σχετικό αίτημα. Το Πανελλήνιο παμπαίδων-παγκορασίδων (18-19/07) είναι πιθανό να μεταφερθεί στην επαρχία και συγκεκριμένα στη Φλώρινα, όπου το ζήτησαν ο δήμος και οι τοπικές Σάρισες.

Σημαντικό τέλος, είναι και το θέμα του εξ αναβολής Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων 2020, καθώς το πλάνο να διεξαχθεί αρχές Σεπτεμβρίου, στην αρχή δηλαδή της νέας περιόδου (04-13/09), φυσιολογικά φέρνει αναστάτωση σε εθνικές ομοσπονδίες. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έκανε την προκαταρκτική δήλωση συμμετοχής των τεσσάρων ομάδων της (νέοι, νεάνιδες, παίδες, κορασίδες), ωστόσο θέλει διευκρινήσεις από τους διοργανωτές για να παρουσιαστεί γενικά έτοιμη. Θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης τα πρωτόκολλα προστασίας από τον κορωνοϊό για τους αγώνες στο Ζάγκρεμπ, τις προδιαγραφές και μία εικόνα για τα κόστη. Είναι κάτι, που έχουν κάνει κι άλλες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες προκειμένου να γνωρίζουν έγκαιρα όλα τα νέα δεδομένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ