Παράταση στη μεταγραφική περίοδο και αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής αγώνων

Παράταση στη μεταγραφική περίοδο και αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής αγώνων

Μετά την πρόσφατη Τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων-μελών το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εξέτασε διάφορα επίκαιρα ζητήματα και σήμερα εξέδωσε νέα εγκύκλιο.

Σημαντικές και κρίσιμες αποφάσεις, που έχουν άμεση σχέση με τον προγραμματισμό των σωματείων για την περίοδο 2020-2021, έλαβε και ανακοίνωσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Μετά την πρόσφατη Τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων-μελών το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εξέτασε διάφορα επίκαιρα ζητήματα και σήμερα εξέδωσε νέα εγκύκλιο, με την οποία παρατείνεται η μεταγραφική περίοδος κατά μια εβδομάδα και γνωστοποιείται η αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής του ομαδικού σε όλες τις επίσημες εσωτερικές διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση μελών της Γ.Σ. η μεταγραφική περίοδος μεγαλώνει και θα λήξει στις 7 Σεπτεμβρίου αντί για τις 31 Αυγούστου, που ήταν η αρχική προθεσμία. Αυτό σχετίζεται βέβαια και με την απόφαση της ομοσπονδίας να εφαρμόσει σε όλα τα ομαδικά αγωνίσματα το σύστημα των 5 απλών αγώνων. Nα βάλει σταθερά σε όλη τη σεζόν δηλαδή, το ίδιο σύστημα, που εφάρμοσε τον Ιούλιο στα Πανελλήνια πρωταθλήματα ομαδικού νέων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου, που προέβλεπε την αποφυγή των αγώνων διπλού. Η αλλαγή περιλαμβάνει φυσικά και τα διασυλλογικά πρωταθλήματα (τα ματς πήγαιναν μέχρι 4-3 και στο τέλος είχαν διπλό), απλά η ομοσπονδία διατηρεί μία επιφύλαξη για την ηλικιακή κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων και σημειώνει ότι θα παρθεί οριστική απόφαση σε μεταγενέστερο χρόνο (στο φετινό Πανελλήνιο δεν έγινε καθόλου το ομαδικό, που σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη είχε διπλό και ομάδες ακόμη και με δύο αθλητές/τριες).

Θυμίζουμε ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το αγωνιστικό πρόγραμμα 2020-2021. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει τονίσει στη Γ.Σ. ότι θα συντάξει ένα πρώτο αγωνιστικό πρόγραμμα και τα σωματεία, αφού ενημερωθούν, θα καταθέσουν προτάσεις.

Αναλυτικά η εγκύκλιος 3:

Θέμα: «1) Παράταση μεταγραφικής περιόδου

2) σύστημα διεξαγωγής των ομαδικών αγωνισμάτων

1)   Μετά από πρόταση των μελών της Γενικής μας Συνέλευσης, αποφασίζεται η παράταση της μεταγραφικής περιόδου για μια ακόμη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι η φετινή μεταγραφική περίοδος θα λήξει την Δευτέρα 7  Σεπτεμβρίου 2020.

Επίσης παρατείνονται έως την Δευτέρα7/9/2020 οι δηλώσεις για την επιλογή της αθλητικής ή της προπονητικής ιδιότητας.

2)   Επειδή το σύστημα διεξαγωγής των ομαδικών αγωνισμάτων είναι άμεσα συνυφασμένο με τον προγραμματισμό των σωματείων, τις μεταγραφές που θα χρειαστεί να κάνουν και την γενικότερη στρατηγική τους, σάς ενημερώνουμε ότι σε όλα τα ομαδικά αγωνίσματα θα εφαρμοστεί, το σύστημα των 5 απλών αγώνων (Best of five, όποιος κατακτήσει τρεις νίκες). Η κάθε ομάδα, ανά συνάντηση, μπορεί να  αποτελείται από 3 ή 4 αθλητές – αθλήτριες.

Η σειρά των αγώνων: Α1–Β2, Α2–Β1 (πριν από την έναρξη του τρίτου αγώνα υπάρχει  δικαίωμα δήλωσης αλλαγής  των Α1ή Α2 και Β1 ή Β2 με Α4 ή Β4 αντίστοιχα), Α3–Β3, Α1/4–Β1/4 , Α2/4–Β2/4.

 

 

 Σωματείο Α

 

 Σωματείο Β

 

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

1A1 B2      
2A2Δήλωση αλλαγής των Α1 ή Α2B1Δήλωση αλλαγής των Β1 ή Β02     
3A3 B3      
4A1/4 B1/4      
5A2/4 B2/4      
*Διατηρούμε επιφύλαξη για το σύστημα του ομαδικού Παμπαίδων – Παγκορασίδων

*Διατηρούμε επιφύλαξη για το σύστημα του ομαδικού Παμπαίδων – Παγκορασίδων. Η απόφαση θα ληφθεί σε μεταγενέστερο χρόνο και ανάλογα με την πορεία διάδοσης του covid 19».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ