Πινγκ Πονγκ : Θετική αρχή στην 1η κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Σουηδίας για τον Ρηνιώτη

Πινγκ Πονγκ : Θετική αρχή στην 1η κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Σουηδίας για τον Ρηνιώτη

Από τη Γαλλία στη Σουηδία πήγε ο Τάσος Ρηνιώτης και αφού το Σάββατο έκανε θετική πρεμιέρα στη National 1, την οποία γνωρίζει άριστα, χτες βράδυ τα πήγε πολύ καλά σ’ ένα νέο περιβάλλον, στην πρώτη του εμφάνιση στο κορυφαίο διασυλλογικό πρωτάθλημα της σκανδιναβικής χώρας.

Ο δευτεραθλητής Ευρώπης του 2013 με την εθνική μας ομάδα ανδρών έκανε το ντεμπούτο του με τη Φάλκενμπεργκ και ήταν δυνατό. Στην ήττα της ομάδας του με 4-2, στο ντέρμπι με την Έσλοβ, κατέβαλλε στα πέντε σετ τον Ούγγρο διεθνή Ντάνιελ Κοσίμπα, που ως γνωστόν αγωνίζεται και στην ΑΕΚ κι έχασε πολύ δύσκολα με 3-1 σετ από τον εξαιρετικό Σουηδό Τρουλς Μέρεγκαρντ, πρωταθλητή Ευρώπης στο απλό νέων το 2019 και δευτεραθλητή κόσμου στο ίδιο αγώνισμα το 2017. Αρχές Οκτωβρίου θα κάνει εκκίνηση στη Σουηδία και η Σούπερ κατηγορία των γυναικών, όπου αναμένεται να είναι παρούσα και η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Γεωργία Ζαβιτσάνου.

Στην 1η κατηγορία των ανδρών (τη λεγόμενη Pingisligan) μετέχουν 8 ομάδες και η εναρκτήρια αγωνιστική περιλάμβανε σπουδαία ματς. Αυτό της Έσλοβ με τη Φάλκενμπεργκ, στην έδρα της πρώτης, ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα. Θυμίζουμε ότι στην Έσλοβ αγωνίστηκε κι ο τρις πρωταθλητής Ευρώπης Γιάννης Σγουρόπουλος τη σεζόν 2018-2019 και κατέκτησε και τον τίτλο στη Σουηδία. Ο Κοσίμπα βρίσκεται σταθερά στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Ο Ρηνιώτης τον αντιμετώπισε στο πρώτο του ματς κι από 1-2 πίσω στα σετ επικράτησε με 3-2. Επί τη ευκαιρία να σημειωθεί ότι ίδιο ήταν το αποτέλεσμα στην αμέσως προηγούμενη αναμέτρησή τους στο ομαδικό, απλά τον Σεπτέμβριο του 2019 και το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού στην Πάτρα, ήταν νικητής ο Ούγγρος.

Γερό τεστ αποτέλεσε για τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών και του απλού Ελπίδων και ο αγώνας με τον Μέρεγκαρντ. Ήταν αμφίρροπος από την αρχή ως το τέλος με τον νεαρό Σουηδό να παίρνει τελικά τη νίκη με 3-1 και με «γεμάτα» όλα τα σετ.

Σχετικές με τη Σουηδία και δύο ακόμη ειδήσεις:

– Στις 3 Οκτωβρίου αρχίζει το αντίστοιχο πρωτάθλημα των γυναικών. Η Μελαρένερτζι, με την οποία έχει ανανεώσει η Ζαβιτσάνου, παραμένει στην κορυφαία κατηγορία, αλλά με διαφορετική ονομασία. Συνεχίζει ως Κόπινγκ. Για τη Στόρφορς, στην οποία ήταν πέρσι Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη και Χριστίνα Φίλη, επιβεβαιώθηκε ότι διαλύθηκε επειδή δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί σε σημαντικές αλλαγές της ομοσπονδίας.

– Από τα ρόστερ των ομάδων της Σούπερ κατηγορίας ανδρών, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της σουηδικής ομοσπονδίας, γίνεται γνωστή μία ακόμη συμφωνία Έλληνα πρωταθλητή με κλαμπ της χώρας. Ο Κώστας Λαγογιάννης, πρωταθλητής Ελλάδας με την ΑΕΚ την τελευταία διετία, ανακοινώθηκε από τη ΒΤΚ Σέβλινγκε. Στην πρεμιέρα δεν αγωνίστηκε, πάντως η ομάδα του επιβλήθηκε εκτός έδρας της Λίκεμπι με 4-0. Στην τριάδα των νικητών βρισκόταν ο Βέλγος Γιανίκ Βόστες, που φέτος θα είναι συμπαίκτης του Λαγογιάννη και στην ΑΕΚ.

ΙΓΚΟΡ ΛΕΒΙΤΙΝ: «ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ»  

Ανοιχτή επιστολή προς όλο τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης έστειλε ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) Ιγκόρ Λεβίτιν. Έχοντας δώσει το στίγμα των προθέσεών του λίγο μετά την εκλογή του όταν μίλησε για καινοτομίες και την ανάγκη ν’ αυξηθεί η διεθνής επιρροή της ETTU, ο Ρώσος παράγοντας τόνισε ότι τώρα αρχίζει η σκληρή δουλειά για να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για την επιτραπέζια αντισφαίριση στη γηραιά ήπειρο. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί αυτό το μονοπάτι κι εκτίμησε ότι δοκιμάζοντας καινούργια πράγματα το άθλημα θα προσελκύσει νέες γενιές αθλητών και φιλάθλων, αλλά και νέους χορηγούς. Ολόκληρη η επιστολή του Λεβίτιν προς την οικογένεια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ETTU.

«Αγαπητή οικογένεια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αγαπητή διεθνής αθλητική κοινότητα, αγαπητοί φίλοι,

Μετά την εκλογή μου ως προέδρου της ETTU στις 16 Σεπτεμβρίου, ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να ευχαριστήσω όλους εσάς, που μου στείλατε τα συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές σας. Με συγκίνησε η υποστήριξη, που έλαβα.

Είναι πράγματι μεγάλη τιμή που εκλέχθηκα σε αυτήν τη θέση και είναι μια εξαιρετικά περήφανη στιγμή στη ζωή μου.

Αλλά τώρα είναι που ξεκινά η σκληρή δουλειά.

Η ευρωπαϊκή επιτραπέζια αντισφαίριση βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στην ιστορία μας. Πρέπει να ακολουθήσουμε την αποτελεσματική προσέγγιση για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε ένα ισχυρότερο και με ευημερία μέλλον.

Δουλεύοντας με τους συναδέλφους μου στην ETTU, είμαι πεπεισμένος ότι θα βρούμε αυτό το μονοπάτι και θα μεταφέρουμε το άθλημά μας σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης.

Αντλώντας από τον πλούτο της τεχνογνωσίας, που υπάρχει στο άθλημά μας, θα καινοτομήσουμε και θα υιοθετήσουμε τη μεταρρύθμιση για να διασφαλίσουμε ότι προσελκύουμε νέες γενιές παικτών και οπαδών και δημιουργούμε νέα έσοδα για επανεπένδυση στην οικογένεια της ETTU. Μαζί, θα επιτύχουμε τη συλλογική αλλαγή που χρειάζεται η ευρωπαϊκή επιτραπέζια αντισφαίριση».

* Το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής και το Ντίσελντορφ της Γερμανίας έχουν καταθέσει την υποψηφιότητά τους για την ανάληψη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων 2023. Μάλιστα, στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του Ντίσελντορφ εμφανίστηκε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ