Νικουλάε : «Το υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο, ανταγωνιστικές οι 6 από τις 7 ομάδες»

Νικουλάε : «Το υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο, ανταγωνιστικές οι 6 από τις 7 ομάδες»

Δύο βδομάδες μετά την πρεμιέρα στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση μετράει αντίστροφα για την έναρξη και στο πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας των γυναικών.

Δύο βδομάδες μετά την πρεμιέρα στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση μετράει αντίστροφα για την έναρξη και στο πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας των γυναικών. Το πρώτο Σαββατοκύριακο φιλοξενείται στις 24 και 25 Οκτωβρίου στη Φλώρινα, θα περιλαμβάνει τρεις αγωνιστικές και επτά (7) ομάδες μπαίνουν στη διεκδίκηση του καλύτερου αποτελέσματος. Η διοργάνωση προμηνύεται συναρπαστική και αυτή τη σεζόν, μάλιστα έχει στοιχεία, που της προσθέτουν ενδιαφέρον.

Όπως την έλευση ξένων αθλητριών με μεγάλες διεθνείς διακρίσεις, την πρωτοφανή στα χρονικά κοινή παρουσία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ και την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής των αγώνων με βάση την τελευταία απόφαση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για το ομαδικό. Βεβαίως τον ρόλο τους μπορούν να παίξουν και οι ειδικές συνθήκες από την υγειονομική κρίση. Όλα αυτά αποτέλεσαν αφορμή να ζητήσουμε τις εκτιμήσεις μίας πρωταθλήτριας του πολύ κοντινού παρελθόντος με τίτλους, γνώση και τεράστια εμπειρία από το πρωτάθλημα της Α1. Η προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε, που φέτος εργάζεται στον Α.Ο. Διονύσου, κρίνει συνολικά τα δεδομένα, τονίζει ότι το αγωνιστικό επίπεδο θα είναι το υψηλότερο, που έχει εμφανιστεί στο πρωτάθλημα και βλέπει ότι παρουσιάζονται ανταγωνιστικές οι 6 από τις 7 ομάδες.

Απόγευμα Σαββάτου έρχεται η πρεμιέρα στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Φλώρινας (17:30). Την Κυριακή στις 09:30 και τις 12:00 είναι προγραμματισμένες οι επόμενες δύο αγωνιστικές. Όλες θα περιλαμβάνουν τρία ματς, αφού κάθε φορά μία ομάδα θα έχει ρεπό. Εκτός πρωταθλήματος έμειναν δύο σωματεία, που έχουν πανηγυρίσει πρωτάθλημα στον θεσμό, ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά και το Π.Κ.Δ. Ταύρου και οι 7 συμμετέχουσες ομάδες είναι οι: Δ.Α.Ο. Ταύρου, Ολυμπιακός, Πέρα Αθηνών, Σάρισες Φλώρινας, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης.

Η Νικουλάε, τροπαιούχος στη νεότερη ιστορία της Α1 με το Α.Κ. Ζωγράφου, το Πέρα και τον Ολυμπιακό, παρακολουθεί σταθερά τα δρώμενα στο πρωτάθλημα περίπου πέντε χρόνια μετά από τη δική της τελευταία παρουσία. «Την τρέχουσα χρονιά θα έχει πιο πολύ αγωνία η έκβαση του πρωταθλήματος. Ένας λόγος είναι ότι τα παιχνίδια θα κρίνονται υπέρ της ομάδας, που θα συμπληρώνει πρώτη τρεις νίκες και όχι τέσσερις, όπως γινόταν εδώ και πολύ καιρό. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την πανδημία. Δεν ξέρουμε αν θα είναι εφικτό να έρχονται κάθε φορά οι παίκτριες από τις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ μπορεί να έχουμε αναβολές στο πρόγραμμα. Το πρωτάθλημα θα έχει και πολλές καινούργιες ξένες, θα μετρήσει η προσαρμογή και δεν γίνεται να μην υπολογίσουμε σε αυτό και το κομμάτι των ειδικών συνθηκών από την υγειονομική κρίση. Τρίτον, οι μεταγραφές ξένων αθλητριών κάνουν το αγωνιστικό επίπεδο το καλύτερο, που έχουμε δει ποτέ.

Διαπιστώνουμε ότι όλες οι ανταγωνιστικές ομάδες έχουν τουλάχιστον δύο ξένες αθλήτριες, εκτός από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει τις περισσότερες Ελληνίδες και νομίζω τον πιο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό κι ευχάριστο για το άθλημα το γεγονός ότι τα ιστορικά σωματεία της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού θα συνυπάρχουν πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία γυναικών. Αυτό δημιουργεί και μία αντιπαλότητα, στο σωστό βέβαια πλαίσιο, που αυξάνει το ενδιαφέρον», ανέφερε στο πρώτο γενικό σχόλιο η 4άκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών και για τη «μάχη» του τίτλου δήλωσε: «Αν θεωρήσουμε ότι, παρά την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση με τον κορωνοϊό, θα μπορέσουν όλες οι ομάδες να παρατάξουν το καλύτερο σχήμα τους, τότε ο Ολυμπιακός έχει ένα προβάδισμα.

Το σημειώνω βάσει του πίνακα αξιολόγησης για τις δύο δυνατές μεταγραφές του, την Ντβόρακ και την Πασκαουσκίνε, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν ανατροπές. Οι 6 από τις 7 ομάδες εμφανίζονται ανταγωνιστικές –μόνο η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης φαίνεται να βρίσκεται πιο πίσω- οι ισορροπίες θα είναι πολύ λεπτές και όλα μπορούν να γίνουν. Μην ξεχνάμε τα συναρπαστικά φινάλε στα τελευταία χρόνια. Με τίτλους να κρίνονται στην ισοβαθμία ή στην τελευταία ημέρα, αλλά και ανατροπές σκηνικού στον επίλογο με αποτελέσματα, που δεν περίμενε κάποιος».

Η Νικουλάε θεωρεί ότι το νέο σύστημα διεξαγωγής προσθέτει άγχος στους μνηστήρες του τίτλου: «Το νέο σύστημα είναι πιο γρήγορο, δεν χωράνε λάθη στα ματς κι αυτό θα φέρει πίεση. Επίσης η τρίτη παίκτρια μπορεί να έχει τώρα μόνο ένα παιχνίδι, αλλά κι αυτό θα έχει μεγάλη σημασία γιατί θα δίνει στις ομάδες τον έναν πόντο από τους τρεις. Θα έχουμε πράγματι πολύ αξιόλογες ξένες, αλλά υπάρχουν παίκτριες που δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα και δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσο καλά θ’ αποδώσουν. Δεν είναι εύκολο το ελληνικό πρωτάθλημα. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω ότι όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και μπορούν επίσης Ταύρος, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Σάρισες, αλλά και το Πέρα να μπουν στο παιχνίδι της πρωτιάς».

Στο κλείσιμο των δηλώσεών της η πρώην διεθνής τόνισε: «Ανυπομονούμε για το πρώτο διήμερο κι ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Να γίνει ένα φερ πλέι πρωτάθλημα, δυνατό και με θέαμα. Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε επίσης ν’ ανέβει η γυναικεία επιτραπέζια αντισφαίριση στη χώρα, να έχουν και οι Ελληνίδες αθλήτριες επιπλέον κίνητρα να παλέψουν για την αγωνιστική πρόοδό τους και να δούμε στο μέλλον περισσότερες από αυτές ως βασικές στις ομάδες τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ