Πινγκ πονγκ : Πρόκριση στην 8άδα του E.T.T.U. Cup με τρομερή ανατροπή για τον Κρεάνγκα

Πινγκ πονγκ : Πρόκριση στην 8άδα του E.T.T.U. Cup με τρομερή ανατροπή για τον Κρεάνγκα

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα πήρε μεγάλη πρόκριση στην 8άδα του E.T.T.U. Cup με τρομερή ανατροπή για την Ιστρ του Παπαγεωργίου σε βάρος της Ταβέρζο.

Απίστευτη ανατροπή και πρόκριση για την Ιστρ του Κώστα Παπαγεωργίου στην τελική 8άδα του E.T.T.U. Cup σε βάρος της Ταβέρζο του Καλλίνικου Κρεάνγκα! Το γαλλικό κλαμπ είχε χάσει 3-0 μέσα στην έδρα του πριν από δύο εβδομάδες, αλλά σήμερα στην εκτός έδρας ρεβάνς, στην Ολλανδία, επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ και με καλύτερη διαφορά στα σετ πανηγύρισε την είσοδο στα προημιτελικά! Στο πρώτο ματς τα σετ ήταν 9-4 για την Ταβέρζο, σήμερα η Ιστρ είχε 9-2 υπέρ της (με τις ομάδες να παρατάσσουν τις ίδιες τριάδες) και πέτυχε τον άθλο με συντελεστή στο σύνολο +2!

Οι συμπαίκτες στην εθνική μας ομάδα δεν συναντήθηκαν ούτε σε αυτό το ματς, μάλιστα για λόγους τακτικής ο Κρεάνγκα τοποθετήθηκε στη θέση 3. Ο Παπαγεωργίου επιβλήθηκε στο εναρκτήριο παιχνίδι κι έδειξε στην Ιστρ τον …δρόμο για τη θεαματική ανατροπή, ενώ στο τέλος η ήττα του (ανίκητου μέχρι σήμερα στη φετινή διοργάνωση) Κρεάνγκα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και σήμανε τον αποκλεισμό της Ταβέρζο! Η Ιστρ προχώρησε στις 4 καλύτερες ομάδες του E.T.T.U. Cup, όμως τώρα σχηματίζεται ξανά 8άδα διότι μπαίνουν και οι ομάδες από το Τσάμπιονς Λιγκ. Επόμενος αντίπαλός της θα είναι η επίσης γαλλική Ποντουάζ, ενώ στον θεσμό μετακινήθηκε από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και η Οστράβα του Παναγιώτη Γκιώνη.

Η Ταβέρζο είχε τον αέρα του 3-0 από τη Γαλλία, αλλά ήξερε ότι απέναντι στο 2ο φαβορί της διοργάνωσης δεν θα μπορούσε να νιώσει ασφαλής. Γι’ αυτό και ο Κρεάνγκα, παρότι είναι πρώτος παίκτης της ομάδας, προτιμήθηκε να παίξει στη θέση 3 με το σκεπτικό να έχει με το μέρος του τις πιθανότητες για τη μία έστω νίκη, που θα χάριζε την πρόκριση στους Ολλανδούς. Στη ρεβάνς όμως, ήρθαν όλα ευνοϊκά για την Ιστρ. Στην αρχή ο Παπαγεωργίου ήταν πολύ δυνατός κόντρα στον Πολωνό αμυντικό Πάβελ Φολβάρσκι και τον κατέβαλλε με 3-0 σετ.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μόλις ένα σετ από τον αποκλεισμό και γύρισαν την κατάσταση. Τη γύρισε ο Γάλλος Μπροσιέ, που έχανε 0-2 σετ από τον συμπατριώτη του Ντοριάν Νικόλ κι επικράτησε με 3-2. Αυτή η εξέλιξη έδωσε ψυχολογία στον Γάλλο Πολ Γκοζί (αδερφό του σημερινού δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών Σιμόν) και φυσιολογικά επέδρασε αρνητικά στο Κρεάνγκα, άσχετα με το πόσο μαθημένος είναι σε συνθήκες πίεσης.

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Παπαγεωργίου (που σημειωτέον πρώτη φορά προχωρά τόσο πολύ σε διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση) ο Γκοζί ήταν σαν να έπαιζε με …φτερά στα πόδια, ήταν καταπληκτικός και με το εντυπωσιακό 3-0 κόντρα στον Έλληνα πρωταθλητή έστειλε την Ιστρ στην επόμενη φάση!

Η Ποντουάζ προέρχεται κι αυτή από το Τσάμπιονς Λιγκ. Τον Φεβρυάριο θα γίνουν τα δύο ματς των προημιτελικών, αλλά ενδιάμεσα οι δύο ομάδες θα συναντηθούν και στο πρωτάθλημα. Αντίπαλο από τη Γαλλία θα βρει μπροστά του και ο Γκιώνης και μάλιστα την πρώην ομάδα του, την Ανζέ. Στην 4η φάση του E.T.T.U. Cup η Ανζέ απέκλεισε εύκολα με δύο νίκες 3-0 την ισπανική Καγιαζούρ Πριέγκο.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ταβέρζο-Ιστρ 0-3:

Πάβελ Φολβάρσκι-Κώστας Παπαγεωργίου 0-3 (4-11, 6-11, 9-11)
Νικόλ Ντοριάν-Μπένζαμιν Μπροσιέ 2-3 (11-5, 11-6, 3-11, 8-11, 6-11)
Καλλίνικος Κρεάνγκα-Πολ Γκοζί 0-3 (6-11, 7-11, 6-11)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ