Δυνατή πρεμιέρα με ήττα στις λεπτομέρειες για τον Γκιώνη στην ιαπωνική λίγκα

Δυνατή πρεμιέρα με ήττα στις λεπτομέρειες για τον Γκιώνη στην ιαπωνική λίγκα

Τον πρώτο του αγώνα με τη Σαϊτάμα στην «Τ» League της Ιαπωνίας, για την περίοδο 2020-2021, έδωσε σήμερα ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Σε ειδικές συνθήκες λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, σίγουρα όχι με την καλύτερη ατμόσφαιρα καθώς απαγορεύεται η παρουσία θεατών, ωστόσο με την αύρα ενός άριστα οργανωμένου και πολύ δυνατού πρωταθλήματος σε μία χώρα όπου η επιτραπέζια αντισφαίριση έχει τεράστια απήχηση.

Γερά παιχνίδια με ένταση και υψηλούς ρυθμούς θέλει ο Έλληνας αμυντικός σε αυτή τη δεύτερη χρονιά παρουσίας του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Ιαπωνίας και το έζησε κατευθείαν. Η ομάδα του έδωσε τον 4ο αγώνα της στην τρέχουσα διοργάνωση και ηττήθηκε από την Οκινάουα με 3-1. Στη Σαϊτάμα έγινε το ματς, αλλά σε ουδέτερο γυμναστήριο και όχι στην έδρα του τοπικού κλαμπ.

Ο Γκιώνης τέθηκε αντιμέτωπος με τον σπουδαίο Μαχάρου Γιοσιμούρα παγκόσμιο πρωταθλητή του διπλού μικτού το 2017 και 2ο Ολυμπιονίκη του ομαδικού το 2016. Στις λεπτομέρειες κάμφθηκε με 3-2 και μία τέτοια ήταν το διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής στο καθοριστικό 5ο σετ…

Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης έκανε τη φετινή πρεμιέρα του σχεδόν έναν μήνα μετά από την άφιξή του στην Ιαπωνία. Είχε φτάσει στη χώρα στις 7 Νοεμβρίου και αναγκαστικά είχε μπει αμέσως σε καραντίνα για 14 ημέρες. Συνέχισε με έντονες προπονήσεις και τα ξημερώματα της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας, φόρεσε ξανά τη φανέλα της Σαϊτάμα μετά τη μικρή εμπειρία του περσινού Δεκεμβρίου.

Έγινε θεαματικό και αμφίρροπο παιχνίδι με τον Γκιώνη και τους συμπαίκτες του να στέκονται λίγο άτυχοι και την Οκινάουα να επικρατεί με 3-1. Σύμφωνα με τον τρόπο διεξαγωγής η αναμέτρηση άρχισε με το διπλό, το οποίο κρίνεται στα τρία σετ. Ο Ματσουγιάμα και ο Τακάμι έχασαν με 2-1.

Στη συνέχεια ο πολύπειρος αμυντικός αναμετρήθηκε με τον 27χρονο Γιοσιμούρα, ο οποίος έχει φτάσει μέχρι και το νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών. Ο συναρπαστικός αγώνας πήγε στο 2-2 και στο 5ο και τελευταίο σετ εφαρμόστηκε μία από τις ιδιομορφίες των διοργανωτών.

Ν’ αρχίζει το σετ από το 6-6 και να πηγαίνει μέχρι το τέλος (κι αν υπάρχει σκορ 10-10 να πρέπει να δημιουργηθεί διαφορά δύο πόντων). Εντελώς ασυνήθιστο το σύστημα για τον Γκιώνη, το έπαιξε πρώτη φορά σε επίσημο ματς και, όπως έλεγε αργότερα, αυτό έπαιξε τον ρόλο του κι έκανε σε εκείνο το σημείο ορισμένα λάθη που στοίχησαν. Επιπλέον, είδε τον αντίπαλό του να παίρνει 3-4 τυχερούς πόντους σε κρίσιμα ράλι του αγώνα.

Συνάντησε πάντως, εγνωσμένης αξίας αθλητή, τον καλύτερο της Οκινάουα απέναντι σε άμυνα και κρίνοντας συνολικά την εμφάνισή του έδειξε ευχαριστημένος για πρώτο παιχνίδι μετά από καιρό.

Στο τρίτο στη σειρά ματς νίκησε ο Σατόσι και μείωσε το σκορ ομάδων, αλλά μετά ο Τακούγια έχασε αγώνα μέσα από τα… χέρια του. Προηγήθηκε 10-6 στο 5ο και καθοριστικό σετ, έχασε τότε τα δύο δικά του σερβίς και τελικά το παιχνίδι με 12-10…

Κεκλεισμένων των θυρών έγινε η αναμέτρηση, στις κερκίδες υπήρχαν μόνο φωτογράφοι και δημοσιογράφοι και ορισμένοι επίσημοι. Όλοι φορούσαν μάσκα όπου κι αν κινούνταν στον χώρο, εκτός φυσικά από τους αθλητές την ώρα που αγωνίζονταν.

Η Σαϊτάμα είναι 3η στην κατάταξη αυτή τη στιγμή, πίσω από την πρωτοπόρο Κινοσίτα και την Οκινάουα. Την επόμενη αγωνιστική, στις 10 του μήνα, θα συναντήσει την 4η της βαθμολογίας, την Οκαγιάμα. Να σημειωθεί τέλος ότι ο Γκιώνης είναι προς το παρόν ο μοναδικός ξένος στο πρωτάθλημα. Αυτές τις ημέρες έφτασε στην Ιαπωνία και ο Ινδός Σατιγιάν Γκνανασεκαράν, αλλά έχει μπει στην προβλεπόμενη καραντίνα.

Είναι σαφές ότι λόγω της πανδημίας δεν είναι εύκολη αυτή η μετακίνηση κι έτσι έχουν επηρεαστεί και οι διαθέσεις Ευρωπαίων και άλλων ξένων αθλητών για συμφωνία με την ιαπωνική λίγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ