Ακυρώθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων

Ακυρώθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων

Από τον προηγούμενο μήνα μέχρι και αυτές τις ημέρες κατέστη δυνατό να οργανωθούν, σε ειδικές συνθήκες, μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ωστόσο είναι δεδομένο ότι η πανδημία Covid-19 εξακολουθεί να βάζει εμπόδια σε πολλούς ακόμη αγώνες.

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, δεν εννοούμε σε εθνικό επίπεδο, όταν δηλαδή το άθλημα πλήττεται από τους περιορισμούς, που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες (όπως στην Ελλάδα), αλλά σε παγκόσμιο. Έτσι, εσχάτως έγινε γνωστό ότι ακυρώθηκε οριστικά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων του 2020. Αρχικά ήταν να διεξαχθεί το περασμένο καλοκαίρι στο Μπορντό και αναβλήθηκε. Προγραμματίστηκε για τον Απρίλιο του 2021, επίσης στη γαλλική πόλη, όμως οι διοργανωτές αναγκάστηκαν ν’ αποφασίσουν τη ματαίωσή του εξαιτίας του κορωνοϊού. Μιλάμε για θεσμό, που σταθερά συγκεντρώνει χιλιάδες αθλητές, μιλάμε για event που θα είχε και ελληνικές συμμετοχές. Οι συνέπειες συνεχίζονται φυσικά και σε διεθνή τουρνουά μικρών ηλικιών κι ενδεικτικά σημειώνουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ακυρώθηκε το καθιερωμένο mini cadet open της Ουγγαρίας, που γινόταν κάθε Ιανουάριο στη Βουδαπέστη και πολύ συχνά είχε και Έλληνες αθλητές.

Η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου πρωταθλήματος βετεράνων ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με πολλή θλίψη ανακοινώνουμε την οριστική ακύρωση του WVC2020, που ήταν να γίνει τον Απρίλιο του 2021. Η υγειονομική κρίση, που συνδέεται με τον Covid 19, εξακολουθούσε να επηρεάζει την αναπρογραμματισμένη ημερομηνία των αγώνων γι’ αυτό συγκεντρώσαμε όλους τους συνεργάτες του WVC2020 και αξιολογήσαμε μαζί τη διαχείριση των κινδύνων. Ομόφωνα πρότειναν ανεπιφύλακτα να ακυρωθεί η εκδήλωση. Η υγεία παικτών, συνοδών, διαιτητών, εθελοντών και όλων των ενδιαφερομένων είναι η πρώτη προτεραιότητά μας».

Οι διοργανωτές ξεκαθάρισαν κιόλας ότι κινητοποιούνται ήδη ώστε όσοι θα πήγαιναν στο Μπορντό να λάβουν πλήρη επιστροφή όλων των δαπανών, που πραγματοποίησαν (εγγραφή παικτών και συνοδών, κρατήσεις ξενοδοχείων και τουριστικές εκδρομές, που πραγματοποιούνται μέσω των διοργανωτών).

* Στην Ουγγαρία το ετήσιο όπεν παίδων και παμπαίδων είχε προγραμματιστεί για το τριήμερο 8 με 10 Ιανουαρίου 2021. Οι δηλώσεις συμμετοχής είχαν κλείσει από τα τέλη Νοεμβρίου, αλλά η κατάσταση με την πανδημία δεν βελτιώθηκε και οι διοργανωτές υποχρεώθηκαν να ματαιώσουν το τουρνουά και να δώσουν ραντεβού στους μικρούς φίλους για το 2022.

* Στην τελευταία on line συνεδρίασή της η διοίκηση της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος συζήτησε βασικά γύρω από το εξ αναβολής Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, που έχει πάρει αναβολή για το 2021. Τα μέλη έλαβαν την έκθεση της τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής και συμφώνησαν μαζί της ώστε να προχωρήσουν για τη διοργάνωση στο Μπουσάν της Κορέας με ανώτατο όριο συμμετοχών τις 32 ομάδες σε άνδρες και γυναίκες. Ανατέθηκε επίσης, στο διοικητικό συμβούλιο της ITTF να λάβει την τελική απόφαση σχετικά με το μέγεθος και τη μορφή του πρωταθλήματος.

* Εγκρίθηκαν τέσσερα νέα χρώματα για να χρησιμοποιούνται στα λάστιχα της μίας πλευράς της ρακέτας. Είναι το πράσινο, το μπλε, το μοβ και το μοβ/ροζ. Όποιος αθλητής/τρια θέλει όμως, θα καλύπτει την πλευρά της ρακέτας, που είχε το κλασικό κόκκινο λάστιχο. Η άλλη πλευρά παραμένει πάντα μαύρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ