Αναβολή στο Europe Cup επιτραπέζιας αντισφαίρισης, θα περιμένει τις νέες ημερομηνίες και η Φλώρινα

Αναβολή στο Europe Cup επιτραπέζιας αντισφαίρισης, θα περιμένει τις νέες ημερομηνίες και η Φλώρινα

Ήταν το σενάριο, που συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες. Να προστεθεί και το Europe Cup, στις διοργανώσεις οι οποίες αναβάλλονται εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) αποφάσισε να μη γίνει ολόκληρη η πρώτη φάση των γκρουπ στο δεύτερο τη τάξει διασυλλογικό Κύπελλο της ηπείρου, που ήταν για τον επόμενο μήνα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποια νέα ημερομηνία για το συγκεκριμένο event και θ’ αναζητηθεί. Μετά την αναβολή θα πρέπει να περιμένει και ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας για τον δικό του όμιλο στο Europe Cup γυναικών, τον οποίο είναι να διοργανώσει.

Σύμφωνα με τον τελευταίο προγραμματισμό οι αγώνες επρόκειτο να γίνουν στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2021. Κανονικά στις πόλεις, που είχαν αναλάβει από την αρχή τη φιλοξενία κάποιου γκρουπ. Η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας σε διάφορες χώρες όμως, δεν επέτρεψε να προχωρήσει ούτε αυτό το πλάνο. Στο μεταξύ, η ETTU δεν όρισε νέες ημερομηνίες ούτε για το αναβληθέν στάδιο 1 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κι έτσι παρατείνεται η αναμονή για τις κατηγορίες Α και Β στις οποίες βρίσκεται η Ελλάδα (σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα).

Το διοικητικό συμβούλιο της ETTU συνεδρίασε χτες βράδυ διαδικτυακά. Συζήτησε την τρέχουσα κατάσταση στην Ευρώπη με τον κορωνοϊό κι εξέτασε αγωνιστικές εκδηλώσεις της σε σχέση και με το ημερολόγιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF) για το 2021. Αναφορικά με τις αποφάσεις της η ιστοσελίδα της ETTU σημείωσε:

«1) Το Δ.Σ. θα προσδιορίσει τη χώρα και την ημερομηνία για το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά του απλού εάν αυτό δεν μπορεί να διεξαχθεί στη Μόσχα λόγω προβλημάτων με την υλικοτεχνική υποστήριξη και τις μεταφορές.

2) Η ETTU αποφάσισε ν’ αναβάλλει το στάδιο 1 των επιπέδων Α και Β στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2021. Θα πάει σε ημερομηνία μετά το προκριματικό τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (σ.σ. έχει τοποθετηθεί για το 5νθήμερο 10 με 14 Φεβρουαρίου).

3) Σκέφτεται να προσλάβει άτομο ειδικό σε διαδικασίες και πρωτόκολλα COVID-19 ώστε να βοηθήσει στην προετοιμασία για τις εκδηλώσεις και τους αγώνες της ETTU το 2021.

4) Επιβεβαίωσε ότι το Έκτακτο Συνέδριο, το οποίο θα εγκρίνει τον προϋπολογισμό για το 2021, θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Προολυμπιακού τουρνουά

5) Δημιουργεί ομάδα εργασίας για την παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Τοπ 10 νέων του 2021, όπως και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βετεράνων του 2023.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιγκόρ Λεβίτιν έδωσε τις ευχές του για την Πρωτοχρονιά στην οικογένεια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε όλη την Ευρώπη.

Η επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου».

Για το Europe Cup να θυμίσουμε ότι οι Σάρισες Φλώρινας θα είναι οικοδέσποινες στο 1ο γκρουπ των γυναικών, όπου βρίσκονται ακόμη η ιταλική Κουάτρο Μόρι Κάλιαρι και η ισπανική Αλικάντε. Στη διοργάνωση μετέχει και η Νορμπέλο της Κατερίνας Τόλιου. Το ιταλικό κλαμπ θα μεταβεί, όταν δοθούν οι νέες ημερομηνίες, στη Γαλλία για να συναντήσει την Ετιβάλ Κλερφοντέν και τη βελγική Βεντριναμούρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ