Γυρίζει στην πολωνική Μπογκόρια ο Γκιώνης

Γυρίζει στην πολωνική Μπογκόρια ο Γκιώνης

Στην πολωνική Μπογκόρι Γκρότζισκ, όπου αγωνίστηκε τη σεζόν 2016-17, επιστρέφει ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο οποίος υπέγραψε μέχρι το τέλος της σεζόν εκεί.

Στο πολωνικό πρωτάθλημα και την Μπογκόρια Γκρότζισκ θα γυρίσει ο Παναγιώτης Γκιώνης. Το πέρασμά του από την Τσεχία και την Οστράβα ΤΤ θ’ αποδειχτεί σύντομο, αφού ο πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είδε από τη μια πλευρά το έντονο ενδιαφέρον της Μπογκόρια να τον εντάξει ξανά στο δυναμικό της κι από την άλλη ήθελε να επιστρέψει γρήγορα σε υψηλότερου αγωνιστικού επιπέδου ματς.

Στο συγκεκριμένο κλαμπ αγωνίστηκε την περίοδο 2016-2017 κατακτώντας και τον τίτλο. Μετακινήθηκε στην Οστράβα, με την οποία έχει επίσης τον στόχο του πρωταθλήματος και μέσα στην εβδομάδα ολοκλήρωσε τη συμφωνία με την πολωνική ομάδα για την επόμενη σεζόν.

Στη Σουηδία στο μεταξύ και το όπεν νέων του Έρεμπρο, που είναι ενταγμένο στο World Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.), η κορασίδα Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου έφτασε χτες μέχρι την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του απλού νεανίδων, αλλά και τον 2ο γύρο στο διπλό της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας.

Ο Γκιώνης αναχώρησε σήμερα για την Τσεχία όπου η Οστράβα δίνει αύριο τη ρεβάνς με την Ανζέ για τα προημιτελικά του E.T.T.U. Cup (έναρξη στις 19:00 ώρα Ελλάδας). Η βαριά ήττα με 3-0 στη Γαλλία, την προηγούμενη βδομάδα, αφήνει ελάχιστα περιθώρια για την ανατροπή, πάντως αυτές τις ημέρες ο κορυφαίος αμυντικός πήρε ευχάριστα νέα από την Πολωνία και δεν έκρυψε την ικανοποίηση του.

«Χαίρομαι πολύ για τη νέα μονοετή συμφωνία. Αυτό που με ώθησε ν’ αποφασίσω την επιστροφή μου στην Πολωνία και την Μπογκόρια ήταν πρώτα ότι μου έκαναν ξανά κρούση και μου έδειξαν πόσο θέλουν να ξαναπαίξω γι’ αυτούς κι επίσης ότι μετά από έναν χρόνο στην Τσεχία, όπου για μένα είναι κάπως πιο χαλαρά τα πράγματα, θέλω να μπω πάλι σε δυνατό πρωτάθλημα ώστε να προετοιμαστώ κατάλληλα για το Τόκιο. Στο μεταξύ βέβαια, θα προσπαθήσω να τελειώσω θετικά τη σεζόν στην Οστράβα».

ΚΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΑΝΙΔΕΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Στο Έρεμπρο η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου τα πήγε καλά στο πρώτο κομμάτι των αγώνων της για το σουηδικό όπεν νέων. Πήρε μέρος την Τετάρτη στο απλό και το διπλό των νεανίδων κι έφερε θετικά αποτελέσματα με αξιόλογες εμφανίσεις. Το πιο ουσιαστικό για τη 15άχρονη πρωταθλήτρια είναι ότι προχώρησε με πρωτιά από τον όμιλό της στο κυρίως ταμπλό των νεανίδων.

Στα προκριματικά του απλού λοιπόν, σχηματίστηκαν 19 γκρουπ. Η Γραμματοπούλου αγωνίστηκε στο 1ο και σημείωσε δύο ευρείες νίκες. Αρχικά με 3-0 σετ εναντίον της Σουηδέζας Άλμα Ρούσε, που ήταν επικεφαλής του γκρουπ (11-7, 11-7, 11-6) κι έπειτα με το ίδιο σκορ κόντρα στη Νέσια Χάουσμαν από το Ισραήλ (11-7, 11-5, 11-4).

Στα νοκ αουτ σχηματίστηκε ταμπλό των «64» και το ίδιο βράδυ έγιναν οι αγώνες του 1ου γύρου. Η αθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά κληρώθηκε με τη Σέιλα Σίλβα από την Πορτογαλία, η οποία είχε προκριθεί με τη 2η θέση από το 14ο γκρουπ (2 νίκες–1 ήττα). Έγινε ντέρμπι, η Γραμματοπούλου έχασε το 1ο σετ και αργότερα πέρασε μπροστά με 2-1, αλλά στο τέλος κάμφθηκε με 4-2 και αποκλείστηκε (8-11, 12-10, 11-6, 6-11, 7-11, 7-11). Θα συνεχίσει την προσπάθειά της στο απλό κορασίδων, όπου θυμίζουμε ότι είναι νούμερο 14 στα seeding και αποφεύγει τα προκριματικά γκρουπ.

Το διπλό νεανίδων είχε από την αρχή ταμπλό των «64». Η διεθνής αθλήτρια και η Βελγίδα συμπαίκτριά της Εστέλ Ντουβιβιέ κατέβαλλαν αρχικά τις Νέσια Χάουσμαν/Λουτσία Όστεργκαρντ από το Ισραήλ και την Αργεντινή αντίστοιχα με 3-0 σετ (12-10, 11-5, 12-10). Στις «32» (και σε μία ακόμα αναμέτρηση της Γραμματοπούλου, με την αθλήτρια που αντιμετώπισε στα νοκ άουτ του απλού) αποκλείστηκαν από τις Καμίλ Λουτζ/Σέιλα Σίλβα από τη Γαλλία και την Πορτογαλία αντίστοιχα με 3-1 σετ (5-11, 11-6, 1-11, 12-14).

* Μεθαύριο δίνει το δεύτερο ματς για τα προημιτελικά του E.T.T.U. Cup ανδρών και η Ιστρ του Κώστα Παπαγεωργίου. Με αβαντάζ τη νίκη με 3-1, που σημείωσε στο «σπίτι» της την Κυριακή, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την επίσης γαλλική Ποντουάζ και θα προσπαθήσει να φτάσει σε σπουδαία πρόκριση. Να σημειωθεί ότι προχτές οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά για την 11η αγωνιστική της γαλλικής λίγκας και η Ιστρ επικράτησε εκτός έδρας με 3-2…

Αγωνίστηκε χωρίς τον Παπαγεωργίου, ενώ από την Ποντουάζ είχε ένα πρόβλημα ο Πορτογάλος Φρέιτας κι έχασε στα χαρτιά τα παιχνίδια του. Τέλος, στη 2η κατηγορία της χώρας η Μετς του Γιώργου Φραγκούλη έχασε εντός έδρας 3-2 από την Τουρ, επίσης για την 11η αγωνιστική. Ο 25άχρονος διεθνής μας είχε δύο ατομικά ματς, κάμφθηκε με 3-1 από τον Γκριγκόρ Ζαν και νίκησε με 3-1 τον Λιλιάν Μπαρντέ. Στις βαθμολογίες η Ιστρ βρίσκεται μαζί με τη Βιλνέβ στην 8η θέση της Pro A, ενώ η Μετς είναι 8η με 16 βαθμούς στην Pro B.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ