Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό: Ποιοι κατέκτησαν τις προκρίσεις για το Τόκιο από το στάδιο 2

Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό: Ποιοι κατέκτησαν τις προκρίσεις για το Τόκιο από το στάδιο 2

Βρήκαν κάτοχο οι τέσσερις πρώτες θέσεις πρόκρισης για το Τόκιο από το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης.

Στην πρώτη ενότητα της τέταρτης και προτελευταίας ημέρας των αγώνων στο Γκιμαράες έγιναν οι καθοριστικοί ημιτελικοί στο στάδιο 2, από τους οποίους δόθηκαν από δύο «εισιτήρια» σε άνδρες και γυναίκες για τη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση του πλανήτη. Τα δύο από αυτά τα κατέκτησε η Γαλλία.
Στους άνδρες πανηγύρισαν την πρόκριση ο πολιτογραφημένος Ουκρανός Κου Λέι και ο Ισπανός Αλβάρο Ρόμπλες. Στις γυναίκες η Πριτίκα Παβάντε και η Γιουάν Τζια Ναν από τη Γαλλία. Οι ηττημένοι των ημιτελικών μαζί με όλους όσοι είχαν χάσει στους προηγούμενους γύρους του σταδίου 2 θα συνεχίσουν αργότερα σε νέο ταμπλό στο στάδιο 3 για τρεις ακόμη προκρίσεις στους άνδρες και δύο στις γυναίκες.
Μεταξύ αυτών είναι και ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο οποίος θα διεκδικήσει την πρόκριση στους 5ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του στην τελευταία φάση του τουρνουά. Η κλήρωση που έγινε το μεσημέρι τον έστειλε απέναντι στον Σλοβάκο Λούμπομιρ Πίστεϊ. Για τη 16άδα του ταμπλό ο αγώνας, θα γίνει στο τραπέζι 1 απόψε στις 21:55 Ελλάδας και θα μεταδοθεί απευθείας στο διαδίκτυο (https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/549132).

Ο συναρπαστικότερος και πιο θεαματικός αγώνας της 4άδας στο European Olympic Singes Qualification έγινε στους άνδρες μεταξύ του Αλβάρο Ρόμπλες και του νεαρού Βλαντιμίρ Σιντορένκο. Τακτική, τεχνική, σασπένς και εντυπωσιακά ράλι συνέθεσαν την εικόνα και τελικά επικράτησε ο Ισπανός με 4-3 σετ στα …βάθη της παράτασης (9-11, 12-10, 14-12, 8-11, 9-11, 11-3, 17-15). Ο Ρόμπλες θυμίζουμε είχε αρχίσει με ήττα στα γκρουπ (από τον Λευκορώσο Κάνιν) και μετά ήταν …άψογος καταφέρνοντας νίκες κι εναντίον του Σγουρόπουλου και του Γκιώνη.

Νωρίτερα, ο Κου Λέι ξεπέρασε έναν άλλον πολύ βελτιωμένο νεαρό αθλητή, τον Ράρες Σίπος. Έκανε ιδανικό ξεκίνημα προηγήθηκε με 3-0 σετ και τελικά κατέβαλλε τον Ρουμάνο με 4-2 (11-9, 11-7, 11-8, 4-11, 5-11, 11-6).

Στις γυναίκες πήγαν στη Γαλλία και οι δύο πρώτες προκρίσεις από το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό. Τις κατέκτησε με την Πριτίκα Παβάντε και τη Γιουάν Τζια Ναν. Η Παβάντε, που δεν έχει κλείσει ακόμη το 17ο έτος της ηλικίας της, ολοκλήρωσε θριαμβευτική πορεία με 7 νίκες κι αφού τοποθετήθηκε αρχικά σε όμιλο από την 4η σειρά των seeding! Στον καθοριστικό ημιτελικό στο στάδιο 2 ξεπέρασε τη Ρωσίδα Γιάνα Νόσκοβα (νούμερο 3 στο τουρνουά) με 4-1 σετ (11-5, 11-7, 14-12, 9-11, 11-6).

Η Γιουάν Τζια έδωσε δυνατή αναμέτρηση με την επίσης κινεζικής καταγωγής Σάο Τζιενί, που εκπροσωπεί τη διοργανώτρια Πορτογαλία. Βρέθηκε δύο φορές πίσω στα σετ, αλλά επικράτησε με 4-2 και πανηγύρισε την πρόκριση (7-11, 11-8, 7-11, 11-5, 11-5, 11-8).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ