Ολυμπιακοί Αγώνες: «Ανήσυχος» ο Ιάπωνας αυτοκράτορας λόγω κορωνοϊού

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Ανήσυχος» ο Ιάπωνας αυτοκράτορας λόγω κορωνοϊού

Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο, είναι προβληματισμένος σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς φοβάται πως η διεξαγωγή τους θα προκαλέσει εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο Ιάπωνας Αυτοκράτορας Ναρουχίτο ανησυχεί ιδιαίτερα, για την πιθανότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες να προκαλέσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, όπως φοβάται η πλειοψηφία των Ιαπώνων, δήλωσε ο επικεφαλής της Αυτοκρατορικής Υπηρεσίας (IHA), Γιασουχίκο Νισιμούρα.

Ενώ η ανησυχία του αυτοκράτορα χαρακτηρίστηκε ως η εντύπωση του αξιωματούχου και όχι κάτι που εξέφρασε ρητά, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται εάν θα υπάρξει επίσημη τοποθέτησή του για το θέμα.

«Ο Αυτοκράτορας ανησυχεί εξαιρετικά για την τρέχουσα κατάσταση των κρυοσμάτων κορονοϊού», δήλωσε σήμερα, σε τακτική συνέντευξη Τύπου, ο Γιασουχίκο Νισιμούρα. «Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες του κοινού, μου φαίνεται να ανησυχεί για το εάν η διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπακών Αγώνων, για τις οποίες είναι επίτιμος οικοδεσπότης, θα προκαλούσε εξάπλωση του κορονοϊού».

Ο Αυτοκράτορας δεν έχει πολιτική δύναμη, αλλά θεωρείται ευρέως ως μία εικόνα στην Ιαπωνία, αν και είναι σπάνιο να κάνει δημόσιες δηλώσεις. Η συμμετοχή του στην τελετή έναρξης στις 23 Ιουλίου δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Ερωτηθείς για το σχόλιο, ο διευθύνων σύμβουλος του «Τόκιο 2020″, Τοσίρο Μούτο είπε σε δημοσιογράφους: «Η ευθύνη μας είναι να ανακουφίσουμε τις ανησυχίες του κοινού και να διασφαλίσουμε ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν με ασφαλή τρόπο και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό».

Σήμερα, σύμβουλοι της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο προειδοποίησαν ότι οι άνθρωποι μετακινούνται περισσότερο μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα και αλλού αυτήν την εβδομάδα, και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει την αύξηση των κρουσμάτων. Προειδοποίησαν επίσης για σημάδια ότι περισσότερες μεταλλάξεις θα μπορούσαν να εξαπλωθούν γρήγορα τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ