Κράτησε τον τίτλο στους εφήβους ο Μαδέσης, πρωταθλήτρια Ελλάδας στις νεάνιδες η Φωτιάδου

Κράτησε τον τίτλο στους εφήβους ο Μαδέσης, πρωταθλήτρια Ελλάδας στις νεάνιδες η Φωτιάδου

Ο Αλέξανδρος Μαδέσης και η Χρυσή Φωτιάδου είναι οι πανελληνιονίκες του 2021 στο απλό εφήβων και το απλό νεανίδων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Στην πρώτη του χρονιά σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία ο αθλητής του Π.Κ.Δ. Ταύρου κράτησε τα σκήπτρα, που είχε από πέρσι, όταν ήταν ακόμη στην κατηγορία των παίδων. Στον τελικό κατέβαλλε τον Κίμωνα Μήτκα από την Αλεξανδρούπολη με 4-1 σετ. Η 17χρονη αθλήτρια του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας πανηγύρισε τον πρώτο της πανελλήνιο τίτλο στο απλό, για τον οποίο μοχθούσε χρόνια. Στον τελικό έκαμψε με 4-3 σετ τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου, νικήτρια του αγωνίσματος το 2019 κι επίσης φιναλίστ το 2020. Ο Μαδέσης φεύγει από τη Θεσσαλονίκη με τρία χρυσά. Πρώτευσε και στο διπλό εφήβων με τον συμπαίκτη του στο Π.Κ.Δ.Τ. Ιάκωβο Αϊβατίδη, με τον οποίο προχτές κατέκτησαν την πρωτιά και στο ομαδικό. Δεύτερο χρυσό κατέκτησε στα ατομικά και η Φωτιάδου, καθώς πρώτευσε και στο διπλό νεανίδων με τη 15άχρονη Δέσποινα Άμπα από τις Σάρισες Φλώρινας. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας κύλησε και ολοκληρώθηκε επιτυχώς με όλα τα υγειονομικά μέτρα. Τέλειωσαν έτσι οι πρώτοι αγώνες μετά την πολύμηνη καραντίνα και για το κλείσιμο της σεζόν 2020-2021 απομένει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών τον Σεπτέμβριο. Οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να θυμηθούν τη σημερινή τέταρτη αγωνιστική ημέρα από τη συμπρωτεύουσα στο λινκ 2020-21 Πανελλήνιο Εφήβων, Νεανίδων 12/07/2021, ενώ σταδιακά κάποια στιγμή θ’ αρχίσει η ανάρτηση όλων των παιχνιδιών στο κανάλι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο youtube.

Στον τελικό του απλού νέων συναντήθηκαν ξανά ο Μαδέσης και ο Μήτκας, όπως είχε γίνει πριν από έναν χρόνο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των παίδων. Ο Αθηναίος πρωταθλητής ήταν πιο σταθερός, χρησιμοποιώντας πολύ και το μπλοκ του. Προηγήθηκε εύκολα 2-0 σετ και βρήκε τις λύσεις αργότερα όταν ο αριστερόχειρας αντίπαλος μείωσε το σκορ κι απείλησε με ισοφάριση. Όταν έγινε το 3-1 ο Μαδέσης είχε και το ψυχολογικό πλεονέκτημα και τελικά έφτασε στη νίκη με 4-1 σετ (11-2, 11-5, 11-13, 11-9, 11-7). Νικητής στο αντίστοιχο ματς ήταν και το 2020 στο ΣΕΦ.

Ο 16χρονος διεθνής προχώρησε χωρίς αγώνα στους «32» και ακολούθως νίκησε τον Αντώνη Μπάκα (ΑΚ Ζωγράφου) με 3-1 σετ, τον Βασίλη Τζιότζιο (Αίας Ευόσμου) με 3-0 και τον Νικηφόρο Μύρο, επίσης με 3-0. Στα ημιτελικά, όπου εφαρμόστηκε πια το σύστημα του καλύτερου των επτά σετ, επικράτησε 4-3 του Σωκράτη Γιαννούτσου σε συγκλονιστικό ματς όπου τρεις φορές βρέθηκε πίσω στα σετ.

Ο επίσης 16χρονος Μήτκας, που ήταν νούμερο 2 του ταμπλό, είχε bye στους «64» και στους «32» κατέβαλλε τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο (Άτλαντα Αγίας Βαρβάρας) με 3-2 σετ. Στη 16άδα απέκλεισε τον Ανδρέα Καραμπελιά (ΔΑΟ Ταύρου) με 3-1, στην 8άδα τον Ευστάθιο Μανωλόπουλο με 3-0 και στον σπουδαίο ημιτελικό τον Αλεσσάντρο Φέλτσερ με 4-3 και ανατροπή από 1-3 σετ.

Τα δύο πρώτα φαβορί κι ένα ζευγάρι γνώριμο έφτασαν και στον τελικό του απλού νεανίδων. Σε ματς με πλούσιο θέαμα και ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Η Χρυσή Φωτιάδου (Νο 2) υπερίσχυσε σε αυτές για να επικρατήσει της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου (Νο 1 ) με 4-3 σετ (11-8, 10-12, 9-11, 11-8, 11-5, 8-11, 11-6). Ξεχωριστή σημασία έχει το γεγονός ότι η αθλήτρια από τη Φλώρινα έδωσε τέλος και στην αρνητική παράδοση απέναντι στην αριστερόχειρα Παπαδημητρίου, από την οποία είχε χάσει τα τελευταία χρόνια σε τρεις τελικούς απλού σε κορασίδες (2) και νεάνιδες (1).

Από τη βάση του ταμπλό και στην πορεία της μέχρι τον τελικό η Φωτιάδου πέρασε επίσης χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο και μετά νίκησε διαδοχικά τη Σωτηρία Νικολαΐδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης) με 3-1, τη Μαρία Δημητρίου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 3-1 και την (περσινή πρωταθλήτρια του αγωνίσματος) Λεμονιά Γκαϊντατζή σε συναρπαστικό ημιτελικό με 4-3 σετ.

Αρχίζοντας από την κορυφή του ταμπλό η Παπαδημητρίου είχε bye στον γύρο των «32» και στη 16άδα απέκλεισε την Ευγενία Καραθανάση (ΑΟ Ηράκλειο 2001) με 3-0 σετ. Στην 8άδα νίκησε την Ελισάβετ Χατζηκύρκα με 3-1 και στα ημιτελικά (όταν τα ματς κρίνονταν υπέρ του καλύτερου των επτά σετ) τη Στέλλα Τζαρίδου με 4-1 σετ.

Στο διπλό νέων οι συμπαίκτες στο Π.Κ.Δ. Ταύρου Αλέξανδρος Μαδέσης και Ιάκωβος Αϊβατίδης επιβεβαίωσαν τον ρόλο του 1ου φαβορί. Στον τελικό απέδωσαν καλύτερα από το νούμερο 2 του ταμπλό, τους Σωκράτη Γιαννούτσο/Αλέξανδρο Αλεξόπουλο και επιβλήθηκαν με 3-0 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο (11-6, 12-10, 11-6). Να σημειωθεί ότι στα προημιτελικά οι μετέπειτα πρωταθλητές έκαμψαν πολύ δύσκολα με 3-2 σετ τους Γιώργο Κάλλια και Αθανάσιο Τζενίδη από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Στον τελικό του διπλού νεανίδων οι τρεις από τις τέσσερις αθλήτριες ήταν κορασίδες. Από τη Βόρεια Ελλάδα όλα τα κορίτσια, έδωσαν θεαματικό αγώνα και νικήτριες αναδείχτηκαν οι Χρυσή Φωτιάδου/Δέσποινα Άμπα με 3-0 σετ απέναντι στις Λεμονιά Γκαϊντατζή/Στέλλα Τζαρίδου (11-6, 15-13, 11-7). Η μοναδική νεάνιδα των ζευγαριών, η Φωτιάδου, έχει δείξει τις ικανότητές της στο διπλό και με προηγούμενους πανελλήνιους τίτλους, η Άμπα πανηγύρισε τον πρώτο της σε ατομικό αγώνισμα, ενώ οι Γκαϊντατζή/Τζαρίδου είχαν πάρει πριν τρεις εβδομάδες την πρωτιά στο διπλό κορασίδων.

Οι νικητές και οι νικήτριες των ατομικών αγωνισμάτων:

ΑΠΛΟ ΕΦΗΒΩΝ

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Κίμων Μήτκας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

3. Σωκράτης Γιαννούτσος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

-. Αλεσάντρο Φέλτσερ (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

ΑΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

1. Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας)

2. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Δύναμη Α.Σ. Λάρισας)

-. Στέλλα Τζαρίδου (Δύναμη Α.Σ. Λάρισας)

ΔΙΠΛΟ ΕΦΗΒΩΝ

1. Αλέξανδρος Μαδέσης/Ιάκωβος Αϊβατίδης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Σωκράτης Γιαννούτσος/Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (Ολυμπιακός/Δ.Α.Ο. Ταύρου)

3. Αλεσάντρο Φέλτσερ/Διονύσης Τιμαμόπουλος (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

-. Κίμων Μήτκας/Νικηφόρος Μύρος (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

1. Χρυσή Φωτιάδου/Δέσποινα Άμπα (Σάρισες Φλώρινας)

2. Λεμονιά Γκαϊντατζή/Στέλλα Τζαρίδου (Δύναμη Α.Σ. Λάρισας)

3. Ελισάβετ Χατζηκύρκα/Στέλλα Γαβαλά (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

-. Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Αγγελική Ευμορφιάδη (Γ.Α.Ο. Πειραιά/Π.Α.Ο. Φυλής)                     

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ