Πινγκ πονγκ : Στις θέσεις 5-8 ο Σγουρόπουλος στο Ευρωπαϊκό Under 21

Πινγκ πονγκ : Στις θέσεις 5-8 ο Σγουρόπουλος στο Ευρωπαϊκό Under 21

Με τον Γιάννη Σγουρόπουλο να πλασάρεται στις θέσεις 5-8 σε δύο αγωνίσματα ολοκληρώθηκε για την Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ Under 21 στο Μινσκ.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Νέων άφησε «γερά το σημάδι του» σε μία ακόμα μεγάλη διεθνή διοργάνωση κι έφτασε ένα βήμα από το μετάλλιο στο απλό και το διπλό ανδρών. Ειδικά, στο απλό θα ‘λεγε κάποιος ότι «έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό», καθώς στον καθοριστικό προημιτελικό προηγήθηκε 3-1 σετ του Ρουμάνου Κριστιάν Πλετέα και αργότερα είχε ματς μπολ. Στο τέλος, «λύγισε» 4-3, αλλά το ότι δεν βρέθηκε τελικά στο πόντιουμ των νικητών οφείλεται απλά σε συγκυρίες, όπως συμβαίνει πολλές φορές σε απόλυτα ισορροπημένα παιχνίδια.

Λίγη ώρα μετά, στα προημιτελικά του διπλού με τον Ρώσο συμπαίκτη του, Βλαντιμίρ Σιντορένκο, έχασαν με 3-0 σετ από τους Τόμας Πολάνσκι/Ντένις Κλέιν από την Τσεχία και τη Γερμανία αντίστοιχα.

Το απόγευμα, στο απλό ο Σγουρόπουλος έδωσε έναν ακόμα μεγάλο και αποφασιστικής σημασίας αγώνα με το νούμερο 5 του ευρωπαϊκού ranking list U21, τον Πλετέα. Βρέθηκε μπροστά με 3-1 και στο έκτο και στο έβδομο σετ είχε τις ευκαιρίες του να τελειώσει το ματς και να εξασφαλίσει το μετάλλιο. Στο έκτο προηγήθηκε 8-7, αργότερα στάθηκε άτυχος σε δύο πόντους και στο 9-9 που είχε τα σερβίς επέτρεψε στον αντίπαλο να πάρει την επίθεση και τελικά να φτάσει στην ισοφάριση.

Επίσης, νωρίτερα στη μέρα, νίκησε με επιβλητικό σκορ έναν ακόμα αθλητή, που είναι στην πρώτη δεκάδα του ευρωπαϊκού ranking list U21. Στον γύρο των «16» πέτυχε σπουδαία νίκη με 4-0 σετ επί του Πολωνού Πάτρικ Ζατόβκα (Νο 8) και πέρασε θριαμβευτικά στους «8» του απλού.

Στο διπλό ανδρών, οι Σγουρόπουλος/Σιντορένκο, μετά την επικράτηση στο ντέρμπι με τους Ρουμάνους Σίπος/Αλεξάντρου, κλήθηκαν να παλέψουν για μία θέση στα μετάλλια κόντρα στους Τόμας Πολάνσκι/Ντένις Κλέιν από την Τσεχία και τη Γερμανία αντίστοιχα. Επηρεασμένοι ίσως και από τον αποκλεισμό στο διπλό, το ελληνορωσικό δίδυμο δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ο Πολάνσκι και ο Κλέιν, που είναι τρίτο φαβορί του ταμπλό, συνδυάστηκαν καλύτερα και επέβαλαν την τακτική τους για το τελικό 3-0 σετ (7-11, 9-11, 3-11).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ