Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε ο Χατζηκυριάκος το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε ο Χατζηκυριάκος το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του

Μετρούν αντίστροφα πια ο Μάριος Χατζηκυριάκος και η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στους αθλητές με αναπηρίες για την πολύ τιμητική, την ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της συμμετοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2020.

Ο νεαρός πρωταθλητής της κλάσης 6 θα είναι ο μοναδικός Έλληνας εκπρόσωπος στο άθλημα, απέκτησε αυτό το δικαίωμα με wild card για το αγώνισμα του απλού και θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό. Χτες επέστρεψε από το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του στη Σερβία, το οποίο κύλησε πολύ καλά και διήρκησε δύο βδομάδες. Μαζί του ήταν ο προπονητής της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων Με Αναπηρίες Πολυχρόνης Πολίτσης.

Ο Χατζηκυριάκος είχε χτες την ευκαιρία να ξεκουραστεί κι από σήμερα κάνει τις τελευταίες προπονήσεις σε ελληνικό έδαφος, μαζί με τον συμπαίκτη του στη δευτεραθλήτρια Ευρώπης του 2019 στην κλάση 6, Γιώργο Μουχθή, ο οποίος θα είναι και βοηθός προπόνησης στο Τόκιο. Οι τρεις άνδρες θ’ αναχωρήσουν για την ιαπωνική πρωτεύουσα την προσεχή Τρίτη 17 του μήνα. Το Παραολυμπιακό τουρνουά αρχίζει στις 25 Αυγούστου.

Ο Χατζηκυριάκος συμπλήρωσε έναν μήνα δυνατών προπονήσεων πρώτα στην Κεφαλονιά (όπου είχε και την ευκαιρία να δουλέψει με τη συνδρομή του δις πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου) κι έπειτα στο Βελιγράδι, από αυτές που ανεβάζουν τη διάθεση και τονώνουν την αυτοπεποίθηση.

«Προπονηθήκαμε για δύο εβδομάδες σε πολύ καλές συνθήκες στην Ακαδημία του Γκόραν Κότσιτς. Επικρατούσε έντονη ζέστη στο Βελιγράδι, όπως και στη χώρα μας, αλλά και μόνο ότι η αίθουσα είχε κλιματισμό ήταν πολύ σημαντικό. Είχαμε κάθε μέρα διπλές προπονήσεις, αλλά και ασκήσεις στη φυσική κατάσταση. Προηγήθηκε και η καλή δουλειά στην Κεφαλονιά και η αλήθεια είναι ότι νιώθω πολύ καλά και μου βγαίνει και στο τραπέζι», τόνισε ο 20χρονος πρωταθλητής.

Στον ίδιο χώρο προπονούνταν και νεαροί διεθνείς της Σερβίας, μεγαλύτεροι επίλεκτοι αθλητές, όπως και βετεράνοι πρώην διεθνείς. Τον χώρο επισκέφτηκε κάποια στιγμή για προπόνηση και ο πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας και πρώην πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού μικτού Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς. Γνωρίζεται καλά με την ελληνική αποστολή, μάλιστα προπονήθηκε για λίγα λεπτά με τον Χατζηκυριάκο.

Κατά την παραμονή του στο Βελιγράδι ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε μέρος σε δύο ανεπίσημα τουρνουά, που έγιναν την περασμένη και την προπερασμένη Κυριακή. Επίσης σε αίθουσες, που διατηρεί ο Κότσιτς και με τη συμμετοχή διεθνών από τις μικρές εθνικές ομάδες, καθώς και μεγαλύτερων σε ηλικία αθλητών είχε την ευκαιρία για πολλά χρήσιμα φιλικά ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ