Η αποστολή της εθνικής γυναικών για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Η αποστολή της εθνικής γυναικών για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Η εθνική γυναικών είχε κληρωθεί με τη Σλοβενία και την Εσθονία, στην πορεία προστέθηκε στον όμιλό της και η Ιρλανδία.

Βρισκόμαστε στον πιο ζεστό μήνα του καλοκαιριού, διανύουμε μέρες Δεκαπενταύγουστου, όπου κορυφώνεται η τουριστική δραστηριότητα, ωστόσο σε κάποιο σημείο της Αθήνας οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς για έναν υψηλό στόχο.

Για την ακρίβεια μπαίνουν στο τελευταίο 10ήμερο της προετοιμασίας τους για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού. Οι αγώνες είχαν πολλές αναβολές λόγω της πανδημίας, ακόμα και σήμερα έχουν ανατροπές σε σύστημα διεξαγωγής, κληρώσεις κ.α., ωστόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) είναι έτοιμη να διεξάγει στο Βελιγράδι της Σερβίας τα γκρουπ της β’ κατηγορίας στο διάστημα 27 με 29 Αυγούστου.

Εκεί θα βρεθεί και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση της Ρουμανίας (Κλουζ Ναπόκα από 28 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2021) με τις αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και την τεχνική καθοδήγηση του Γιώργου Καρύτσα. Θα σχηματιστούν τέσσερα γκρουπ και οι νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι διεθνείς μας συνεχίζουν τις προπονήσεις τους ως φιλοξενούμενες για λίγο διάστημα στις υπέροχες εγκαταστάσεις του Άρη Νικαίας, που μεταξύ άλλων διαθέτουν και κλιματισμό. Το αρνητικό είναι ότι δεν γνωρίζουν για ποιους αντιπάλους προετοιμάζονται… Οι κληρώσεις για τις κατηγορίες των προκριματικών έχουν γίνει από τον …Νοέμβριο του 2019, αλλά ο κορωνοϊός τα άλλαξε σχεδόν όλα.

Η εθνική γυναικών είχε κληρωθεί με τη Σλοβενία και την Εσθονία, στην πορεία προστέθηκε στον όμιλό της και η Ιρλανδία, επίσης σε μία εξέλιξη, που προκάλεσαν οι αναβολές από την πανδημία, όμως αυτή τη στιγμή δεν ισχύει τίποτα.

Κάποιες εθνικές ομάδες ειδοποίησαν ότι δεν θα ταξιδέψουν στο Βελιγράδι και όπως αναφέρει και η προκήρυξη των αγώνων στις γυναίκες θα πραγματοποιηθεί επιτόπου νέα κλήρωση στις 25 του μήνα. Αυτή είναι και η ημερομηνία, που θα πάει στη σερβική πρωτεύουσα η ελληνική αποστολή. Να σημειωθεί ότι επιδιαιτήτρια των αγώνων στο Βελιγράδι είναι η Θεσσαλονικά Μαρία Τσίπου.

Στους άνδρες οι κληρώσεις ισχύουν κι έχουν σχηματιστεί έξι γκρουπ. Η ελληνική ομάδα, που ήταν στην α’ κατηγορία των προκριματικών, έχει προκριθεί απευθείας στα τελικά της Ρουμανίας μετά τη ματαίωση της διαδικασίας στη συγκεκριμένη κατηγορία. Έως 26 μπορούν να είναι στην Κλουζ Ναπόκα οι εθνικές ομάδες ανδρών, ενώ στις γυναίκες οι συμμετοχές θα είναι 24. Τα κορίτσια συνέχισαν σήμερα την κοπιαστική δουλειά στην ευρύχωρη αίθουσα του Άρη Νικαίας, αύριο κάνουν ρεπό και τη Δεύτερα έχουν πρωί κι απόγευμα.

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟ

Με τις αθλήτριες της εθνικής γυναικών κάνει προπονήσεις σε αυτό το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και ο Μάριος Χατζηκυριάκος. Χρησιμοποιεί και την αίθουσα του Πανελληνίου Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων στο Ίλιον, αλλά μέχρι και την Δευτέρα, παραμονή της αναχώρησής του έχει την ευκαιρία να προπονείται με τις διεθνείς αθλήτριες ύστερα από συνεννόηση με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Καρύτσα.

Την Τετάρτη μάλιστα, στην πρώτη προπόνηση στη Νίκαια μετά την επιστροφή του από τη συγκέντρωση προετοιμασίας στη Σερβία, ο πρωταθλητής της κλάσης 6 έζησε μία πολύ ωραία έκπληξη για τα γενέθλιά του, που ήταν την περασμένη Δευτέρα, 9 Αυγούστου. Ο προπονητής και οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας γυναικών τού  είχαν αγοράσει τούρτα με κεράκι για τα 20 χρόνια του και του την πρόσφεραν μετά το τέλος της προπόνησης τραγουδώντας και το happy birthday.

Ένα-ένα τα μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τού έδωσαν αμέσως τις ευχές τους για τα γενέθλιά του και φυσικά για καλή επιτυχία στο Τόκιο. Οι προπονήσεις του Χατζηκυριάκου γίνονται με την επίβλεψη του ομοσπονδιακού τεχνικού Πολυχρόνη Πολίτση και συμμετέχει σε αυτές και ο επίσης διεθνής αθλητής της κλάσης 6 Γιώργος Μουχθής, που, ως γνωστόν, θα μεταβεί και στο Τόκιο ως βοηθός προπόνησης.

Εκ μέρους της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων Με Αναπηρίες ο Πολίτσης ευχαριστεί «τον πρόεδρο Κώστα Παπαγεωργίου, τη διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Καρύτσα για τη βοήθεια σε αυτές τις τελευταίες προπονήσεις σε ελληνικό έδαφος». Η ελληνική αποστολή φεύγει για την ιαπωνική πρωτεύουσα την προσεχή Τρίτη κι αφού υποβληθεί αύριο σε ένα ακόμα μοριακό τεστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ