Δυνατό ξεκίνημα για τη Νόι Ουλμ του Σγουρόπουλου στην Μπουντεσλίγκα, ετοιμάζεται για Τσάμπιονς Λιγκ

Δυνατό ξεκίνημα για τη Νόι Ουλμ του Σγουρόπουλου στην Μπουντεσλίγκα, ετοιμάζεται για Τσάμπιονς Λιγκ

Δυνατές εμπειρίες περιλαμβάνει για τον Γιάννη Σγουρόπουλο το πρώτο κομμάτι της παρουσίας του στη Νόι Ουλμ, τη νέα ομάδα του στη Γερμανία για την περίοδο 2021-2022.

Δυνατές εμπειρίες περιλαμβάνει για τον Γιάννη Σγουρόπουλο το πρώτο κομμάτι της παρουσίας του στη Νόι Ουλμ, τη νέα ομάδα του στη Γερμανία για την περίοδο 2021-2022. Ο τρις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού στις νεαρές ηλικίες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης έχει πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση στο ντεμπούτο του, είναι παρών στην εξαιρετική αρχή της ομάδας με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στην Μπουντεσλίγκα και τώρα ετοιμάζεται και για συμμετοχή στην πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σγουρόπουλος έχει τη χαρά να συνεχίζει στην κορυφαία γερμανική κατηγορία και μετά από δύο χρόνια στην Γκρενζάου αποτελεί βήμα στην καριέρα του η μετακίνηση σε ομάδα πιο ισχυρή και με υψηλότερους στόχους. Αξιοσημείωτη είναι και η αλλαγή ότι φέτος δεν θα μένει σταθερά στη Γερμανία και το αθλητικό κέντρο του Οχσενχάουζεν. Θα προπονείται στην Αθήνα και θα μετακινείται βασικά για τους αγώνες, όπως έκανε σε αυτό το πρώτο χρονικό διάστημα.

Η πρεμιέρα για τη Νόι Ουλμ έγινε με εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Μπεργκνέουσταντ. Επικράτησε με 3-1 και ο Σγουρόπουλος αντιμετώπισε από τη θέση 3 τον διεθνή Γερμανό Μπένεντικτ Ντούντα. Κάμφθηκε με 3-0 από πολύ δυνατό αριστερόχειρα αθλητή, ωστόσο άσκησε μεγάλη πίεση κι έχασε ελάχιστη διαφορά όλα τα σετ. Συμπαίκτες του Ελευσίνιου άσου είναι ο Ρώσος Βλαντιμίρ Σιντορένκο, ο Πορτογάλος Τιάγκο Απολόνια, ο Ρώσος Λεβ Κάτσμαν και ο Γερμανός Κέι Στούμπερ.

Στη 2η αγωνιστική η Νόι Ουλμ κατέβαλλε με 3-1 μέσα στη Βρέμη και τη Βέρντερ Βρέμης, προχτές νίκησε με 3-0 ως γηπεδούχος και την Μπαντ Χόμπουργκ με τον Σγουρόπουλο να κάθεται αυτή τη φορά στον πάγκο.

Το γερμανικό κλαμπ παίρνει μέρος και στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης και θέλει να προχωρήσει έστω στο στάδιο 2. Το Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών έχει χωριστεί αρχικά σε δύο φάσεις γκρουπ και στην πρώτη δεν αγωνίζονται τα φαβορί, μεταξύ των οποίων είναι και η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη.

Για το στάδιο 1 η Νόι Ουλμ θ’ αγωνιστεί στο Βελς της Αυστρίας το τριήμερο 15 με 17 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα συναντήσει για το 2ο γκρουπ την τοπική Βάλτερ (επικεφαλής), την Κάλο Μεχ από την Ουγγαρία και τη Σόκα Χομπόκεν από το Βέλγιο. Οι δύο πρώτες ομάδες από τα συνολικά τέσσερα γκρουπ προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Η πολωνική Μπογκόρια Γκρότζισκ του Γκιώνη έχει κληρωθεί στο 4ο γκρουπ από τη δεύτερη σειρά των φαβορί. Επικεφαλής έχει τη ρωσική Όρενμπουργκ και οι υπόλοιπες δύο θέσεις του γκρουπ θα συμπληρωθούν όταν θα τελειώσει το στάδιο 1. Η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι 2ο φαβορί της διοργάνωσης, ενώ νούμερο 1 είναι η σημερινή κάτοχος Μπορούσια Ντίσελντορφ από τη Γερμανία. Την 4άδα των φαβορί κλείνουν η ρωσική UMMC και η γερμανική Σααρμπρίκεν.

* Η κλήρωση των δύο πρώτων Ευρωπαϊκών Κυπέλλων, είχε γίνει στο Βαραζντίν της Κροατίας τον Ιούλιο, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων. Εκεί έμαθαν και οι Σάρισες Φλώρινας τους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση του Europe Cup γυναικών. Βρέθηκαν στο 1ο γκρουπ μαζί με την Ταγκάνρογκ από τη Ρωσία, τη Νορμπέλο από την Ιταλία (στην οποία, παρεμπιπτόντως, δεν θα συνεχίσει φέτος η Κατερίνα Τόλιου), την Παρέζο Ιντέριορ από την Ισπανία και τη Στολνοτενιβόζε από τη Σλοβακία, που θα φιλοξενήσει κιόλας τους αγώνες στην Μπρατισλάβα.

* Ο Παναθηναϊκός, η δεύτερη ελληνική ομάδα, που έχει δηλώσει φέτος στην Ευρώπη, πρόκειται ν’ αγωνιστεί στο Europe Trophy γυναικών, μία νέα διοργάνωση, η οποία ήταν να εμφανιστεί πέρσι, αλλά δεν έγινε λόγω κορονοϊού. Ο Παναθηναϊκός «μεταφέρθηκε» σε αυτό το Κύπελλο, επειδή η ETTU δεν είχε περιθώριο για περισσότερες συμμετοχές στο Europe Cup. Η κλήρωση δεν έχει γίνει ακόμα και οι αγώνες αναμένεται ν’ αρχίσουν τον Δεκέμβριο.

* Στο Βουκουρέστι πραγματοποιείται αύριο η κλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού ανδρών-γυναικών. Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η διοργάνωση στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας και φυσικά, μετά την επιτυχία της εθνικής γυναικών στα πρόσφατα προκριματικά, η Ελλάδα θα είναι παρούσα και στις δύο κατηγορίες.

* Στην Κροατία μεταβαίνει η Μαλαματένια Παπαδημητρίου για ένα ακόμα δυνατό διεθνές τουρνουά. Θα πάρει μέρος στο Youth Contender, που θα γίνει στο Βαραζντίν από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου (το πρώτο τριήμερο αγωνίζονται τα κορίτσια). Επί τη ευκαιρία, η 17χρονη πρωταθλήτρια ανακοίνωσε ότι θα είναι και αυτή τη σεζόν στη γερμανική Ανρόχτ της Μπουντεσλίγκα 2, ομάδα με την οποία συνεργάστηκε πέρσι μέχρι να γίνει η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω πανδημίας.

* Γνωστές έγιναν και οι συμφωνίες με ξένα σωματεία δύο ακόμα αθλητριών, που ήταν στην αποστολή της εθνικής γυναικών στο Βελιγράδι. Η Κωνσταντίνα Παρίδη θ’ αγωνιστεί για δεύτερη σερί χρονιά στην Ντόμπρε, μάλιστα το πρωτάθλημα της Σούπερ κατηγορίας της Τσεχίας αρχίζει αύριο Παρασκευή. Η Ελισάβετ Τέρπου έχει κάνει νέα συμφωνία με τη γαλλική Σεν Πιερέζ της National 1. Η πρώτη δεν έχει δικαίωμα ν’ αγωνιστεί παράλληλα και στα ελληνικά διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ