Δυνατό ντεμπούτο της Παρίδη στην Extraliga της Τσεχίας, στις θέσεις 5-8 του κροατικού όπεν πλασαρίστηκε η Παπαδημητρίου στο U17

Δυνατό ντεμπούτο της Παρίδη στην Extraliga της Τσεχίας, στις θέσεις 5-8 του κροατικού όπεν πλασαρίστηκε η Παπαδημητρίου στο U17

Συνεχίζονται τα ευχάριστα νέα για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Αυτό το τριήμερο η Κωνσταντίνα Παρίδη έδωσε με την Ντόμπρε τα πρώτα παιχνίδια της στη φετινή 1η εθνική κατηγορία της Τσεχίας και συνέβαλε τα μέγιστα στο να βρεθεί άμεσα η ομάδα της στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η πρωταγωνίστρια στην πορεία της εθνικής ομάδας γυναικών, την περασμένη βδομάδα στο Βελιγράδι, για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είχε απολογισμό 7 νίκες και 2 ήττες σε τρεις ομαδικούς αγώνες. Εξάλλου, το απόγευμα ολοκληρώθηκε στις θέσεις 5-8 του απλού για τις αθλήτριες έως 17 ετών η καλύτερη πορεία της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου σε Youth Contender.

Στα προημιτελικά της ηλικιακής κατηγορίας U17, στο κροατικό όπεν του Βαραζντίν, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι και στο νούμερο 1 της κατηγορίας, τη Ρουμάνα πρωταθλήτρια Ευρώπης φέτος στο ομαδικό νεανίδων Έλενα Ζαχαρία και κάμφθηκε κυριολεκτικά στον πόντο και στα πέντε σετ. Προηγήθηκε με 2-1 σετ και δέχτηκε την ανατροπή χάνοντας το τελευταίο σετ με 11-9. Νωρίτερα στο ίδιο τουρνουά η Παπαδημητρίου αποκλείστηκε στα προκριματικά γκρουπ του απλού για αθλήτριες έως 19 ετών.

Στην Τσεχία η λεγόμενη Extraliga των γυναικών άρχισε την Παρασκευή. Η Ντόμπρε κατέβαλλε εκτός έδρας την TJ Ostrava KST με 6-2. Η Παρίδη νίκησε 3-2 σετ την Τερέζα Πουτλίκοβα, 3-1 την Ταμάρα Τομάνοβα κι επίσης 3-1 την Έμα Λαμπόσοβα.

Στη 2η αγωνιστική ξεπέρασε πάλι ως φιλοξενούμενη τη MH Ostrava με 6-2. Η Παρίδη πέτυχε τρεις ακόμη νίκες. Με 3-0 σετ επί της Σιμόνα Σλεχόμπροβα, με 3-1 επί της Κριστίνα Μικούλκοβα κι επίσης με 3-1 επί της Μπάρμπορα Καπούνοβα.

Σήμερα για την 3η αγωνιστική ήρθε ήττα από την SKST Charvat Havirov, επίσης εκτός έδρας με 6-4. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού Νέων γυναικών ξεπέρασε με 3-0 σετ τη Νέλα Χανάκοβα, αλλά γνώρισε τις πρώτες φετινές ήττες, από την Κριστίνα Στέφκοβα με 3-2 και από την Γκαμπριέλα Στεπάνοβα με 3-0 σετ. H Ντόμπρε προπορεύεται με 7 βαθμούς.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1Ο ΦΑΒΟΡΙ

Στο τουρνουά του Βαραζντίν η Παπαδημητρίου είχε φτάσει στα προημιτελικά του U17 με δύο νίκες στα γκρουπ και άλλες δύο στο ταμπλό. Στο καθοριστικό ματς για την εξασφάλιση μεταλλίου (καθώς δεν γίνονται παιχνίδια για τις θέσεις 3-4) είχε πολύ δύσκολο έργο κόντρα στην Έλενα Ζαχαρία, η οποία ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού κορασίδων το 2018 και το 2019, ενώ φέτος στην ίδια κροατική πόλη και τον ίδιο θεσμό εκτός από το χρυσό στο ομαδικό νεανίδων είχε και τη 2η θέση στο διπλό μικτό νέων. Επίσης, στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη αυτής της ηλικιακής κατηγορίας φιγουράρει στο νούμερο 2 του κόσμου.

H Παπαδημητρίου (νούμερο 30) ήταν από την αρχή απόλυτα συγκεντρωμένη, απέδωσε καλά και διεκδίκησε με αξιώσεις τη νίκη. Βρέθηκε μπροστά με 1-0 και 2-1 σετ, ώσπου λύγισε με οριακή διαφορά στα πέντε σετ. Η εξέλιξη 12-10, 6-11, 11-3, 5-11 και 9-11.

Η Ελληνίδα διεθνής ήταν νούμερο 7 του τουρνουά στη συγκεκριμένη κατηγορία. Είχε αφήσει από χτες καλές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις της, απόδειξη κι ένα ρεπορτάζ του World Table Tennis με τον τίτλο ότι «η Παπαδημητρίου κρατάει την ηρεμία της μόλις αρχίζει το παιχνίδι στο Βαραζντίν». Αναφέρει την πορεία της μέχρι την πρόκριση στα προημιτελικά (στο λινκ https://worldtabletennis.com/description?artId=593 όλο το ρεπορτάζ) και φιλοξενεί και δηλώσεις της.

«Στη 16άδα αντιμετώπισα τη Μάγκντιεβα. Είναι καλή παίκτρια, την αντιμετώπισα σε τουρνουά πριν από δύο μήνες και ήξερα πώς έπαιζε. Επιπλέον, μου αρέσει να παίζω ενάντια σε αυτό το στυλ Η πιο δύσκολη στιγμή στον αγώνα ήταν το τελευταίο σετ όταν ήμουν 10-8 μπροστά και δέχτηκα την ισοφάριση σε 10-10. Τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι αν χάσω το σετ το σκορ θα πήγαινε στο 2-1 και τότε θα ήταν πιο δύσκολο για μένα. Ήξερα ότι έπρεπε να κερδίσω 3-0. Συγκεντρώθηκα, ηρέμησα, εφάρμοσα τις τακτικές μου και κέρδισα.

Ήταν πολύ καλή εξέλιξη για μένα γιατί νωρίτερα στα νοκ άουτ, ήμουν πιο νευρική στην αρχή του αγώνα με Ρουμάνα αντίπαλο και δεν ήμουν καλή. Αργότερα βρήκα την τακτική. Γύρισα στον αγώνα και κέρδισα. Η Έλενα Ζαχαρία, μια πολύ καλή παίκτρια, με περιμένει στον προημιτελικό. Είμαι αουτσάιντερ σε αυτό το ματς. Πρέπει να βρω τη σωστή τακτική για το ματς και να ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα», είχε δηλώσει χτες η Παπαδημητρίου.

Σήμερα, στην κατηγορία αθλητριών έως 19 ετών η Παπαδημητρίου δεν μπόρεσε να περάσει τη διαδικασία του γκρουπ. Ήταν επικεφαλής στο 14ο και τελευταίο γκρουπ της πρώτης φάσης κι ενώ έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση είδε τα πράγματα ν’ ανατρέπονται στην πορεία.

Η 17χρονη αθλήτρια νίκησε το πρωί την Κροάτισσα Τένα Κόβατσεκ με 3-0 σετ (11-7, 11-9, 11-8). Στη 2η αγωνιστική αντιμετώπισε τη Ρωσίδα Λιούμποφ Τέντσερ κι όταν προηγήθηκε με 2-0 σετ έφτασε πολύ κοντά στην εξασφάλιση της πρόκρισης.

Η συνέχεια όμως, δεν ήταν ανάλογη, η Παπαδημητρίου έχασε με 3-2 (11-9, 11-8, 8-11, 4-11, 8-11) και στην τελευταία αγωνιστική κάμφθηκε και από την Ινδή Ντίπακ Γκοπράντε με 3-0 σετ (5-11, 7-11, 4-11) για ν’ αποκλειστεί τελικά με την 3η θέση στο γκρουπ. Σημειωτέον ότι η Γκοπράντε ήταν στην 4η σειρά των ομίλων και κατάφερε να προκριθεί στα νοκ άουτ με το απόλυτο των νικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ