Πινγκ Πονγκ – Σγουρόπουλος και Τέρπου στις προσκλήσεις για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21

Πινγκ Πονγκ – Σγουρόπουλος και Τέρπου στις προσκλήσεις για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21

Με χαρά και περηφάνια η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση βλέπει και φέτος ονόματα αθλητών της στις προσκλήσεις για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών Under 21, όπως σταθερά συμβαίνει από την έναρξη της μικρής ιστορίας του θεσμού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) εξέδωσε τις λίστες με τους προσκληθέντες αθλητές στην ετήσια ατομική διοργάνωση, που φέτος θα διεξαχθεί στο Σπα του Βελγίου από τις 10 έως τις 14 Νοεμβρίου. Η Ελλάδα έχει σε αυτές τον Γιάννη Σγουρόπουλο και την Ελισάβετ Τέρπου, οι οποίοι έχουν γεννηθεί το 2000 και βρίσκονται στην τελευταία τους χρονιά σε Νέους άνδρες και Νέες γυναίκες αντίστοιχα.

Συνολικά προσκλήθηκαν 48 αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες με βάση του ευρωπαϊκούς πίνακες αξιολόγησης, ενώ δόθηκαν κι από 8 κάρτες ελευθέρας ώστε να γίνουν 56 οι συμμετοχές σε κάθε κατηγορία. Στις θέσεις των αναπληρωματικών είναι η Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

Ο Σγουρόπουλος, πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας το 2019 (ακριβώς μετά τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους στο απλό εφήβων, το 2017 και το 2018) είναι νούμερο 3 στον πίνακα των προσκλήσεων. Προσκαλείται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 από το ξεκίνημά του κι εκτός από το χρυσό μετάλλιο στο απλό έχει να επιδείξει κι άλλα υψηλά πλασαρίσματα.

Η Τέρπου ήταν παρούσα και στην περσινή αντίστοιχη διοργάνωση (είχε γίνει άνοιξη του 2020 και ήταν από τις τελευταίες πριν αρχίσουν οι επιδράσεις του κορωνοϊού), αλλά εξαιτίας μίας αδιαθεσίας η προσπάθειά της είχε τελειώσει άδοξα. Στη λίστα των αθλητριών, που προσκλήθηκαν στο φετινό event είναι νούμερο 32.

Η Παπαδημητρίου τέλος, είναι 5η στις αναπληρωματικές. Πριν λίγες ημέρες υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και είναι εκτός δράσης, αλλά αν υπάρξουν ακυρώσεις και αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής, λογικά θα έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό της μέχρι τους αγώνες στο Σπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ