Νέα συγκλονιστική συνέντευξη από την Σιμόν Μπάιλς – «Φοβάμαι ακόμη να κάνω γυμναστική»

Νέα συγκλονιστική συνέντευξη από την Σιμόν Μπάιλς – «Φοβάμαι ακόμη να κάνω γυμναστική»

«Το γεγονός να μη μπορώ να κάνω πράγματα εντός του αθλήματος τα οποία έκανα ανέκαθεν, είναι πραγματικά τρελό. Αγαπώ πάρα πολύ αυτό το σπορ και συγγνώμη, αλλά δε νομίζω πως οι άνθρωποι καταλαβαίνουν το μέγεθος του προβλήματος»

Μια από τις σπουδαιότερες γυμνάστριες όλων των εποχών, η Σιμόν Μπάιλς, η οποία κατέθεσε πρόσφατα στην Γερουσία των ΗΠΑ για την υπόθεση του γιατρού Λάρι Νάσαρ, παραχώρησε νέα συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται.

«Το γεγονός να μη μπορώ να κάνω πράγματα εντός του αθλήματος τα οποία έκανα ανέκαθεν, είναι πραγματικά τρελό. Αγαπώ πάρα πολύ αυτό το σπορ και συγγνώμη, αλλά δε νομίζω πως οι άνθρωποι καταλαβαίνουν το μέγεθος του προβλήματος. Είμαι υπερήφανη για όσα έχω διαχειριστεί όλα αυτά τα χρόνια, αντιμετωπίζοντας κατάματα κάθε δυσκολία» επεσήμανε συγκινημένη σε σημερινή της συνέντευξη η Μπάιλς.

Η 24άχρονη πρωταθλήτρια είχε αποχωρήσει από τον τελικό του ομαδικού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εξαιτίας ενός «νοητικού μπλοκαρίσματος» ή ενός φαινομένου που αποκαλείται –όπως διατυπώνεται από άλλους αθλητές της ενόργανης– «the twisties».

Πρόκειται για την περίπτωση όπου η μυϊκή μνήμη κλείνει στον αέρα κατά τη διάρκεια της περιστροφής. Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε αθλητή ανά πάσα στιγμή, αλλά είναι πιο πιθανό να συμβεί όταν βρίσκεται υπό έντονη πίεση.

Μάλιστα, η ίδια εξήγησε ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει το «νοητικό μπλοκάρισμα», ωστόσο υπογράμμισε πως ακόμα και σήμερα φοβάται να κάνει γυμναστική.

Τέλος, αναφέρθηκε και στις κακοποιήσεις του Λάρι Νάσαρ, λέγοντας ότι: «αφού για τόσα χρόνια καταπίεζα τα συναισθήματά μου, δε γινόταν άλλο και όλα αυτά ήλθαν στο φως».

Δείτε όσα είπε η Σιμόν Μπάιλς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ