«Χάλκινη» η Όλγα Παπαγεωργίου στα -46 κιλά του Ευρωπαϊκού νεανίδων, 5η θέση για Εργάτη, Σαργαντάνη και Μαρέτη

«Χάλκινη» η Όλγα Παπαγεωργίου στα -46 κιλά του Ευρωπαϊκού νεανίδων, 5η θέση για Εργάτη, Σαργαντάνη και Μαρέτη

Η Όλγα Παπαγεωργίου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων του Σεράγεβο, ανεβάζοντας στα τέσσερα τον συνολικό αριθμό των ελληνικών μεταλλίων στη διοργάνωση.

Χρειάστηκε να υπερβάλει εαυτόν στον προημιτελικό των -46 κιλών, για να μπορέσει να βρεθεί στο βάθρο των νικητριών ενός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Ο λόγος για την Όλγα Παπαγεωργίου, η οποία με δύο νίκες σε τρεις αγώνες, κατέκτησε την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων του Σεράγεβο, ανεβάζοντας στα τέσσερα (1 ασημένιο, 3 χάλκινα), τον συνολικό αριθμό των ελληνικών μεταλλίων στη διοργάνωση που έριξε αυλαία σήμερα (15/11) στην πρωτεύουσα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης. Κοντά στην… πηγή των μεταλλίων έφτασαν και οι Χαρίκλεια Σαργαντάνη, Ραφαήλ Ιωάννης Μαρέτης και Ελένη Εργάτη, κατέλαβαν ωστόσο την 5η θέση των κατηγοριών τους.

Η Παπαγεωργίου στον γύρο των 16 νίκησε 22-17 την Μάρεϊ από την Ιρλανδία, ενώ στα προημιτελικά χρειάστηκε η απόφαση των διαιτητών με την ολοκλήρωση και του Golden Score (0-0, 19-19) για να πανηγυρίσει την είσοδό της στα μετάλλια, απέναντι στην Κοσέογλου (Τουρκία). Στον ημιτελικό, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδειξε ικανή για τη νίκη απέναντι στην Μπαντιόλι (Νο-4) στον κόσμο, όμως δεν τα κατάφερε. Ηττήθηκε 11-8 από την Ιταλίδα αντίπαλό της, καταλαμβάνοντας έτσι την 3η θέση στην τελική κατάταξη.

Πέμπτη θέση για Εργάτη, Σαργαντάνη και Μαρέτη
Η Ελένη Εργάτη (-52κ.) παρά το γεγονός ότι έβγαλε εκτός «μάχης» την Ιταλίδα Μαέστρο, Νο-3 στον κόσμο και Νο-1 στον ταμπλό (21-19), έμεινε στην 5η θέση μετά την ήττα από την Λευκορωσίδα Σμίτσκοβα (0-4). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της από τον γύρο των 32 όπου νίκησε με σχετική ευκολία την Ρωσίδα Ντορόσεβα (22-7).

Από την πλευρά της, η Χαρίκλεια Σαργαντάνη (-49κ.), διεκδίκησε στα ίσα τη νίκη απέναντι στο Νο-1 του κόσμου, την Γαλλίδα Καμκασουμφού, όμως στις λεπτομέρειες έχασε την είσοδό της στα μετάλλια (7-8). Στον γύρο των 16, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε 24-4 την Ραβάσκα από τη Φινλανδία.

Τέλος, ο Ραφαήλ Ιωάννης Μαρέτης (+78κ.), στη «μάχη» των αθλητών που τον μήνα Οκτώβριο κατέχουν την 6η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ηττήθηκε 32-24 από τον Ουκρανό Λιπατόφ, καταλαμβάνοντας την 5η θέση. Στον γύρο των 16, ο Μαρέτης νίκησε 15-3 τον Μολδαβό Κόζμιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ