7 πράγματα που θα θυμόμαστε από το φετινό Πανελλήνιο Enduro

7 πράγματα που θα θυμόμαστε από το φετινό Πανελλήνιο Enduro

Αναβάτες και στατιστικά που ξεχώρισαν στο πιο… γρήγορο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Το φετινό πρωτάθλημα Enduro του 2021 ολοκληρώθηκε σε μόλις τέσσερις αγωνιστικές ημέρες. Αναβάτες και πιστοί φίλοι του θεσμού δεν πρόλαβαν καλά καλά να ζεσταθούν και κάνουν ήδη τα σχέδια τους για τη νέα χρονιά. Με την αγωνιστική απραξία που είχε προηγηθεί το 2020 όλοι ανυπομονούσαν να δουν περισσότερες μάχες, ωστόσο λόγω των δύσκολων συνθηκών αλλά και εξωτερικών παραγόντων δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση ολόκληρου του προγράμματος. Έτσι, δύο μόλις διήμεροι αγώνες ήταν αυτοί που έκριναν τη φετινή χρονιά και τους τίτλους των πρωταθλητών. Δες εδώ τι ξεχωρίσαμε από το 2021:

Ο Ζώρας και η δίχρονη μοτοσυκλέτα του

Για τρίτη συνεχόμενη φορά ο τίτλος της EnduroGP (Γενική) κρίθηκε την τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος. Ο Αλέξης Ζώρας (#301) ήταν για μια ακόμα φορά αυτός που οδήγησε ταχύτερα και αλάνθαστα, κατακτώντας έτσι το τρίτο του Πρωτάθλημα στην EnduroGP και το έβδομο σε κατηγορία Ε3. Φέτος μάλιστα, για πρώτη φορά στην καριέρα του, το πέτυχε με δίχρονη μοτοσυκλέτα (Beta RR 300) και έγινε ο πρώτος αναβάτης που το κάνει από το 2002, από όταν είχε στεφθεί πρωταθλητής με Honda CR 250 ο Βασίλης Σιαφαρίκας. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά κυρίως γιατί έπρεπε να διατηρηθούμε σε φόρμα, ενώ είχαμε ελάχιστους αγώνες», δήλωσε ο 39χρονος μετά το τέλος του αγώνα.

Ανεξάρτητα από την κρισιμότητα του αποτελέσματος, μπαίνω στην ειδική και δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο. Οδηγώ όπως θα έκανα είτε ήμουν πρώτος, είτε αρκετά πιο πίσω.

Αλέξης Ζώρας

Η άνοδος του Δημήτρη Βαρσάμη και οι μάχες της Ε1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ