Φοβερός Πανταζής στην Καρλσρούη με 16,79μ.

Φοβερός Πανταζής στην Καρλσρούη με 16,79μ.

Μια από τις καλύτερες επιδόσεις του έπιασε στην Καρλσρούη ο Ανδρέας Πανταζής

Ο Ανδρέας Πανταζής πραγματοποίησε έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του σε ένα από τα καλύτερα μίτινγκ της Ευρώπης, στην Καρλσρούη.

Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού αναδείχθηκε νικητής στο τριπλούν στον αγώνα της σειράς Indoor Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αφού είχε καλύτερο άλμα στα 16,79 μ. στην τρίτη του προσπάθεια. Ο αθλητής του ΑΟ Μεγάρων ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα του, με 16,73 μ. στην πρώτη προσπάθεια ήταν άκυρος στην δεύτερη, σημείωσε 16,45 μ. στην τέταρτη , ενώ επέλεξε να αφήσει την πέμπτη προκειμένου να είναι φρέσκος για το έκτο και τελευταίο άλμα, στο οποίο ήταν άκυρος. Ο 22χρονος άλτης πέτυχε ατομικό ρεκόρ στον κλειστό, αφού είχε 16,26 μ., την δεύτερη επίδοση της καριέρας του πίσω από το 16,86 μ. που είναι το ρεκόρ του στον ανοιχτό, «έπιασε» στην τρίτη θέση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο, τον τεχνικό διευθυντή εθνικών ομάδων, Χρήστο Μελέτογλου, ενώ έγινε ο κορυφαίος άλτης για φέτος στον κόσμο.

Ο Πανταζής θα επιδιώξει να συνεχίσει τους αγώνες του στο εξωτερικό, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει και στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο άλτης με τη σημερινή του εμφάνιση έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Δεύτερος πίσω από τον Πανταζή ήταν ο Ναζίμ Μπαμπάεβ (Αζερμαιτζάν) με 16,76 μ. και τρίτος ο Γερμανός Μαξ Χες με 16,73 μέτρα. Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και ο Νίκος Ανδρικόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την έβδομη θέση με άλμα στα 16,24 μ., επίδοση αρκετά κοντά στο ατομικό του 16,39 μέτρα. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είχε ένα ακόμη έγκυρο στα 15,85 μέτρα.

Ντεμπούτο στη σεζόν με άλμα στα 5,71μ. για τον Καραλή

Την καλύτερη εκκίνηση της καριέρας του, πραγματοποίησε χθες στο μίτινγκ της Καρλσρούης ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέλαβε την έβδομη θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 5,71μ., ενώ είχε την ευκαιρία μόλις στον πρώτο του αγώνα στη σεζόν να δει τον πήχη στα 5,81 μ. και να απειλήσει από νωρίς το ατομικό του ρεκόρ.

Ο Καραλής μπήκε στον αγώνα με έγκυρο άλμα στα 5,36μ., ξεπέρασε με την δεύτερη τα 5,51μ., με την πρώτη τα 5,61μ., ενώ χρειάστηκε τρία άλματα στα 5,71 μέτρα. Μία θέση πίσω από τον Καραλή έμεινε ο Πιοτρ Λίσεκ, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 5,71 μ. και ολοκλήρωσε στα 5,61 μέτρα.

Ο επόμενος αγώνας για τον Καραλή είναι προγραμματισμένος για τις 4 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ