Κρίνονται οι τίτλοι στην Α1 κατηγορία, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε ρόλο μεγάλων πρωταγωνιστών

Κρίνονται οι τίτλοι στην Α1 κατηγορία, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε ρόλο μεγάλων πρωταγωνιστών

Ένα από τα πιο δυνατά αγωνιστικά διήμερα στη σύγχρονη ιστορία των ελληνικών διασυλλογικών πρωταθλημάτων της Α1 εθνικής κατηγορίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, έρχεται στις 29 και 30 Ιανουαρίου στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Στους άνδρες γίνεται η β’ και τελική φάση με τα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας της περιόδου 2021-2022 και στις γυναίκες το τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, που είναι επίσης καθοριστικό για τον τίτλο.

Το γεγονός δε, ότι και στις δύο περιπτώσεις έχουν τον ρόλο των μεγάλων πρωταγωνιστών ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, στηριζόμενοι και σε σπουδαία ονόματα από την Ευρώπη, προσθέτει πρεστίζ και χρώμα στο φινάλε της κορυφαίας εθνικής κατηγορίας. Στους άνδρες οι δύο αήττητες ομάδες των ομίλων συναντούν στους μονούς ημιτελικούς του Σαββάτου το Ρέθυμνο και το Πέρα Αθηνών αντίστοιχα. Το μεσημέρι της Κυριακής διεξάγεται ο τελικός.

Στις γυναίκες ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός αντιμετωπίζει, επίσης το Σάββατο, τον 2ο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό, σε ματς που ίσως κρίνει το τρόπαιο. Η WEB TV της ΕΦΟΕπΑ δίνει βάρος στην κάλυψη  αυτών των σπουδαίων αγώνων, ετοιμάζει διάφορα πράγματα γα την προβολή τους και φυσικά θα έχει live streaming από το ΣΕΦ. Τα links των μεταδόσεων είναι:

Για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στις γυναίκες το Σάββατο στις 12:30: https://youtu.be/ueotAxTh1GA

Για το Πέρα-Παναθηναϊκός στους άνδρες το Σάββατο στις  15:00: https://youtu.be/srf1nUO-seE

Για το Ολυμπιακός-Ρέθυμνο στους άνδρες το Σάββατο στις 17:00: https://youtu.be/ymbKhR7bpZ0

Για τον τελικό των πλέι οφ στους άνδρες, την Κυριακή στις 15:00 https://youtu.be/uqbKrHSCn1s.

Και αυτοί οι αγώνες θα γίνουν με απόλυτη συνέπεια στα μέτρα προστασίας και χωρίς φιλάθλους, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο του αθλήματος. Στα πλέι οφ της Α1 ανδρών βγήκαν χιαστί τα ζευγάρια για τις θέσεις 1-4. Ο Ολυμπιακός στην πρώτη φάση κατέκτησε αήττητος την κορυφή στον 1ο όμιλο με 16 βαθμούς. Ο ΟΕΑ Ρεθύμνου πήρε τη 2η προνομιούχο θέση στον 2ο όμιλο με 13 βαθμούς υπερτερώντας σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε νικητής στον 2ο όμιλο, επίσης με το απόλυτο των επιτυχιών και 16 βαθμούς. Το Πέρα Αθηνών κατέκτησε τη 2η θέση στον 1ο όμιλο. Μάζεψε 13 βαθμούς και ευνοήθηκε σε ισοβαθμία με τα Ταταύλα.

Οι ομάδες, που θα επικρατήσουν στα ημιτελικά, θα διεκδικήσουν τον πανελλήνιο τίτλο την Κυριακή, επίσης σε μονό τελικό.

Στην Α1 γυναικών το τελευταίο διήμερο περιλαμβάνει τη 10η, την 11η και τη 12η αγωνιστική. Το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είναι στο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής. Οι «ερυθρόλευκες» έχουν επιβληθεί με 3-0 στον 1ο γύρο χάνοντας κιόλας μόνο δύο σετ. Επιπλέον οδηγούν την κούρσα χωρίς ήττα συνεπώς εμφανίζουν μεγάλο προβάδισμα για την πρωτιά. Οι «πράσινες» χρειάζονται νίκη με 3-0 και καλύτερο απολογισμό στα σετ σε σχέση με την ήττα του πρώτου ματς, προκειμένου να πάρουν εκείνες το πλεονέκτημα. Αν νικήσουν με άλλο σκορ, τότε θα ελπίζουν σε ήττα του Ολυμπιακού την Κυριακή, στην τελευταία αγωνιστική, από τις επίσης δυνατές Σάρισες Φλώρινας, για να τον προσπεράσουν.

Το πόσοι και ποιοι ξένοι θα συγκροτήσουν τις αποστολές των ομάδων με τον πρωταγωνιστικό αυτή τη στιγμή ρόλο, είναι άγνωστο προς το παρόν, πάντως σε μία Α1, που έχει γεμίσει από πρωταθλητές Ευρώπης πρέπει να θυμίσουμε ότι: Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τον Ρώσο Αλεξάντερ Σιμπάεφ, τον Κροάτη Τόμισλαβ Πουκάρ, τους Πορτογάλους Ζοάο Μοντέιρο, Ένιο Μέντες.

Ο Παναθηναϊκός με τον Πολωνό Γιακούμπ Ντίγιας, τον Κροάτη Αντρέι Γκάσινα (που δεν έχουν κάνει ακόμα το ντεμπούτο τους στην κατηγορία), τον Βούλγαρο Πέτιο Κράστεφ, τον Γάλλο Λορέν Κοβά και τον Κουβανό Χόρχε Κάμπος.

Το Ρέθυμνο συνεργάζεται με τους Γάλλους Πολ Γκοζί, Νταμιέν Προβόστ, Ελιάν Μουσό και τον Βούλγαρο Ντανιέλ Ιβάνοφ και το Πέρα έχει σταθερά στην τροάδα του τον διεθνή Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη.

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού διαθέτει τις Λι Φεν, Κριστίνα Σέλμπεργκ από τη Σουηδία, την Ουκρανή Μαργαρίτα Πεσότσκα, τις Ουγγαρέζες Ντόρα Μάνταρας, Κριστίνα Άμπρους και την Ισπανίδα Γκαλία Ντβόρακ.

Η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού έχει στο δυναμικό της την Πολωνή Καταρζίνα Γκριμπόφσκα, τη Σέρβα Σαμπίνα Σουργιάν, την Ουγγαρέζα Σάντρα Πέργκελ και τη Σλοβένα Άνα Τοφάντ.

Η δράση του προσεχούς Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει φυσικά και τα πλέι οφ των θέσεων 5-8 στην Α1 ανδρών, όπως και την αντίστοιχη διαδικασία για όλες τις θέσεις κατάταξης στην Α2 ανδρών και τη Β’ Εθνική Αττικής ανδρών. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει σχετική αναφορά στα ρεπορτάζ, πάντως για τους ενδιαφερόμενους το πρόγραμμα υπάρχει στην ιστοσελίδα των διοργανώσεων http://app.ttscore.io/customer/24.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ