Σγουρόπουλος και Τόλιου στην κορυφή των φαβορί του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών

Σγουρόπουλος και Τόλιου στην κορυφή των φαβορί του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών

Έτοιμοι να αγωνιστούν οι δύο Έλληνες αθλητές.

Ολοκληρώνονται οι ετοιμασίες της ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών 2021-2022, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, 26 και 27 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του αθλήματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Έγιναν γνωστά όλα τα στοιχεία, που αφορούν στη διεξαγωγή και την προβολή της κορυφαίας διοργάνωσης και από το πρωί του Σαββάτου 50 αθλητές και 27 αθλήτριες αρχίζουν την προσπάθειά τους για διάκριση στην τελική φάση.

Το διήμερο περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού και του διπλού σε άνδρες και γυναίκες, όχι και το διπλό μικτό σε αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα με την ΕΦΟΕπΑ να το έχει προγραμματίσει ως ξεχωριστό event για τον προσεχή Ιούνιο.

Νούμερο 1 φαβορί στο απλό είναι ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου. Στην επιστροφή του στον θεσμό μετά το 2019 ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών αξιολογείται όπως οι αλλοδαποί αθλητές, επειδή αγωνίζεται μόνο σε κλαμπ του εξωτερικού και βρίσκεται στην κορυφή με βάση τη θέση του στο παγκόσμιο ranking list.

Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών είναι σταθερά, εδώ και πάρα πολύ καιρό, στην 1η θέση του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Όλοι οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης όμως θα έχουν τη δυνατότητα ν’ απολαύσουν τη δράση μέσα από το live streaming, που έχει εξασφαλίσει η ομοσπονδία για ολόκληρο το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Το λινκ της ζωντανής μετάδοσης για τους αγώνες του Σαββάτου είναι https://www.youtube.com/watch?v=I6Qv_lwpB38 και για τους αγώνες της Κυριακής 2021-22 Greek Table Tennis Men / Women Champs 27/02/2022, 09:45.

Οι συνολικά 77 τελικές δηλώσεις συμμετοχής προέρχονται από 33 σωματεία της χώρας. Στα διπλά πρόκειται ν’ αγωνιστούν 21 ζευγάρια στους άνδρες και 10 στις γυναίκες. Το απλό αρχίζει το Σάββατο 26/02 στις 09:00 με τους ομίλους των γυναικών. Στις 14:00 παίρνουν σειρά οι όμιλοι του απλού ανδρών κι ενδιάμεσα θ’ αρχίσουν τα νοκ άουτ στα διπλά.

Το πρόγραμμα της Κυριακής αρχίζει στις 10:00 με τα προημιτελικά του διπλού γυναικών. Σταδιακά θα συνεχιστούν τα ταμπλό σε κάθε αγώνισμα και περίπου στις 14:30 θα λάβουν χώρα οι τελικοί των διπλών. Ξεχωριστά θα γίνουν οι τελικοί στο απλό λόγω της ιντερνετικής μετάδοσης, στις 15:00 αυτός των γυναικών και στις 15:30 εκείνος των ανδρών. Την πρώτη μέρα των αγώνων θα χρησιμοποιηθούν 6 τραπέζια και τη δεύτερη 4. Όλα τα ματς θα βιντεοσκοπηθούν και θ’ αναρτηθούν στο κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube.

Στη διαδικασία των ομίλων δεν μετέχουν τα 12 πρώτα φαβορί στους άνδρες και τα 8 πρώτα στις γυναίκες. Μετά τον Σγουρόπουλο και την Τόλιου είναι κατά σειρά  οι: Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Σταματούρος, Τάσος Ρηνιώτης, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Νίκος Αντωνιάδης στους άνδρες και Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου, Αλίκη Κιούφη, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Όλγα Γεωργοπούλου, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και Ιωάννα Γερασιμάτου στις γυναίκες.

Όπως διευκρίνισε η ομοσπονδία: «Σύμφωνα με το άρθρο 25. παρ. 8.1 του ΚΕΔ, οι αθλητές και οι αθλήτριες, που αγωνίζονται μόνο στο εξωτερικό αξιολογούνται όπως οι αλλοδαποί αθλητές – αθλήτριες. Ενόψει του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών αξιολογήθηκαν με την ανάλογη βαθμολογία οι αθλητές και οι αθλήτριες, που αγωνίζονται την αγωνιστική περίοδο 2021-22 μόνο στο εξωτερικό».

Η έλλειψη φιλάθλων, λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου, είναι το αρνητικό γεγονός σε αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ωστόσο η ΕΦΟΕπΑ έχει κάνει διάφορες κινήσεις για να δημιουργήσει μία εικόνα αντάξια του θεσμού και να τονώσει το πρεστίζ. Στην προκριματική φάση έγιναν τα Περιφερειακά πρωταθλήματα, που ανέδειξαν τοπικούς νικητές κι έδωσαν νέο αγωνιστικό κίνητρο.

Για την τελική φάση εξασφαλίστηκαν από χορηγίες νερά, σάντουιτς, μπάρες, χαλβάδες, ισοτονικά και μπανάνες για τους αθλητές και τις δύο μέρες. Επίσης θα δοθούν και ανθοδέσμες στους νικητές, ενώ οι απονομές των επάθλων καθώς και οι συνεντεύξεις στο πλαίσιο της ιντερνετικής κάλυψης θα γίνουν μπροστά από μεγάλο backdrop της ομοσπονδίας με τους χορηγούς.

Αυτή την όμορφη εικόνα θυμίζουμε, μαζί με το live streaming και τη βιντεοσκόπηση όλων των αγώνων, είχαν διαπιστώσει οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και στο εξ αναβολής Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2021, που είχε γίνει, επίσης στο ΣΕΦ και χωρίς την παρουσία θεατών, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

* Η ΕΦΟΕπΑ ανακοίνωσε μερική χαλάρωση μέτρων και κατάργηση του rapid test πριν από τους αγώνες. «Οι πλήρως εμβολιασμένοι κι όσοι έχουν σε ισχύ πιστοποιητικό νόσησης δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test πριν από τους αγώνες», ανέφερε, αλλά έχει καλέσει τα σωματεία, που έχουν αθλητές τους στους αγώνες, να της στείλουν κατάλογο εισερχομένων στο φαληρικό στάδιο με πλήρη στοιχεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ