Έφηβοι και νεάνιδες γίνονται πρωταγωνιστές με τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος

Έφηβοι και νεάνιδες γίνονται πρωταγωνιστές με τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος

Θα διαρκέσουν και τις δύο μέρες και συγκεντρώνουν 47 εφήβους και 25 νεάνιδες

Αγωνιστική δράση σε όλα τα… σημεία του ορίζοντα αυτό το Σαββατοκύριακο (12 και 13 Μαρτίου) για την ελληνική  επιτραπέζια αντισφαίριση. Σε πέντε περιοχές της χώρας διεξάγονται τα ατομικά Περιφερειακά πρωταθλήματα εφήβων-νεανίδων, που αποτελούν την προκριματική φάση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της εφηβικής κατηγορίας της περιόδου 2021-2022 (αθλητές και αθλήτριες έως 18 ετών). Πρόκειται να πάρουν μέρος 217 παιδιά από 57 σωματεία όλης της χώρας (155 αγόρια και 62 κορίτσια).

Θα γίνουν αγώνες στην Αθήνα για την Αττική και νησιά, στη Φλώρινα για τη Βόρεια Ελλάδα, στην Πάτρα για τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, στη Χίο και στην Κρήτη. Στην τελευταία περίπτωση θα διαγωνιστούν μόνο έφηβοι. Η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά μόνο στο απλό, θα βγάλει τοπικούς νικητές και συνολικά 53 προκρίσεις (32 εφήβων και 21 νεανίδων), αλλά βέβαια η τελική φάση (15-18 Απριλίου στην Πάτρα) θα περιλαμβάνει και τα αγωνίσματα του διπλού και του ομαδικού (πίνακας των προκρίσεων από κάθε περιοχή έχει αναρτηθεί στο λινκ https://bit.ly/3vTmVn7).

Το σύστημα διεξαγωγής σε κάθε περιοχή περιλαμβάνει ομίλους στην αρχή και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη φάση. Όταν πλησιάζουν τα τελικά του πρωταθλήματος ο συνολικός αριθμός των προκρίσεων θα συμπληρωθεί από τους πίνακες αξιολόγησης της ΕΦΟΕπΑ, που θα ισχύουν τον Απρίλιο, ώστε να προκύψουν 48 έφηβοι και 32 νεάνιδες.

Η ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας θα φιλοξενήσει τους Περιφερειακούς-προκριματικούς αγώνες για την Αττική. Θα διαρκέσουν και τις δύο μέρες και συγκεντρώνουν 47 εφήβους και 25 νεάνιδες.

Η αντίστοιχη διοργάνωση για τη Βόρεια Ελλάδα θα φιλοξενηθεί το Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο της Φλώρινας. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής ήταν 47 αγόρια και 16 κορίτσια.

Τα προκριματικά για τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα λάβουν χώρα στην ομοσπονδιακή αίθουσα στο Παμπελοποννησιακό στάδιο την Κυριακή. Θα πάρουν μέρος 20 έφηβοι και 10 νεάνιδες.

Στη Χίο τα τοπικά Περιφερειακά θα γίνουν την Κυριακή στο γυμναστήριο των Καμποχώρων, που είχε φιλοξενήσει την ανάλογη διοργάνωση στα Πανελλήνια ανδρών-γυναικών και παίδων-κορασίδων. Πρόκειται ν’ αγωνιστούν 24 αγόρια και 11 κορίτσια.

Στην Κρήτη τέλος, οι αγώνες θα διεξαχθούν και αυτή τη φορά στην αίθουσα του Παγκρήτιου σταδίου, που ήταν πρόσφατα τόπος διεξαγωγής και στα προκριματικά του παιδικού. Μόνο το απλό εφήβων αφορά η διοργάνωση κι αναμένεται να έχει 17 συμμετοχές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ