Από τον Μπρέιντι ως τον Σουμάχερ και τον Μάικλ Τζόρνταν – Οι GOAT που επέστρεψαν (Pics)

Από τον Μπρέιντι ως τον Σουμάχερ και τον Μάικλ Τζόρνταν – Οι GOAT που επέστρεψαν (Pics)

Ο Τομ Μπρέιντι μπορεί να ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση, όμως αυτό κράτησε μόλις 43 μέρες και όπως γνωστό επιστρέφει ξανά για να αγωνιστεί για 23η χρονιά στο NFL. Βέβαια υπάρχουν πολλοί αθλητές που έχουν αποσυρθεί και επέστρεψαν ξανά, όπως ο Σουμάχερ και ο Μάικλ Τζόρνταν.

Η είδηση πως ο Τομ Μπρέιντι επιστρέφει στα γήπεδα 43 ημέρες μετά την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση προκάλεσε «σεισμό» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο κατά κοινή ομολογία κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του αμερικανικού ποδοσφαίρου και ένας από τους πλέον δημοφιλείς και αναγνωρίσιμους αθλητές στις ΗΠΑ, άλλαξε γνώμη τελικά και επιστρέφει για μια ακόμη σεζόν, την 23η της τεράστιας καριέρας του, στους Τάμπα Μπέι Μπακανίερς, αν και διανύει το 44 έτος της ζωής του.

Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι αθλητές που έχουν ανακοινώσει την απόσυρση τους από τους αγωνιστικούς χώρους, ωστόσο μετά από δεύτερες σκέψεις έχουν αναιρέσει την αρχική τους απόφαση και επιστρέφουν στην ενεργό δράση για μια τελευταία παράσταση.

Υπάρχει ακόμα δύο αθλητές στο ΝFL που παρά την απόφαση τους να αποσυρθούν από την ενεργό δράση, δεν άντεξαν την αγωνιστική απραξία και επέστρεψαν στους αγωνιστικούς χώρους για να κατακτήσουν ακόμα περισσότερους τίτλους. Το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλα αθλήματα, όπως στο μπάσκετ με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Μάικλ Τζόρνταν που επέστρεψε δύο φορές μάλιστα, αλλά και τον Μάτζικ Τζόνσον. Μέχρι και ο  εμβληματικός Γερμανός οδηγός Μίκαελ Σουμάχερ παρά την πλούσια και γεμάτη τίτλους καριέρα του πήρε την απόφαση να επιστρέψει.

Αυτοί είναι μερικοί από του θρύλους που πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στην ενεργό δράση

Μπρετ Φαβρ 

Λίγοι παίκτες του NFL έχουν βγει από τη σύνταξη. Ο πιο διάσημος ήταν ένας άλλος μακροχρόνιος στρατηγός, ο Brett Favre, ο οποίος το έκανε δύο φορές. Αρχικά μετά το τέλος της σεζόν το 2007 επέστρεψε στους Jets για άλλη μια χρονιά και τελικά τραυματίστηκε. Αποχαιρέτησε ξανά, για να επιστρέψει στους Vikings, μια ομάδα που ήταν πάντα ο κύριος στόχος του να πληρώσει τους Packers. Έπαιξε άλλα δύο χρόνια, φτάνοντας στους τελικούς του NFC τη σεζόν του 2009. Μετά το 2009 πήρε την οριστική απόφαση να αποσυρθεί, λόγω των συνεχόμενων τραυματισμών του και έβαλε τέλος στην πλούσια καριέρα του.

Ρομπ Γκρονκόφσκι 

 

Ο Ρομπ Γκρονκόφσκι έγινε… Μάικλ Τζόρνταν, λέγοντας το δικό του «I’m back» στην δράση. Ένας εκ των κορυφαίων tight end της ιστορίας ανακοίνωσε το 2019 την αποχώρησή του από την δράση επειδή οι συνεχείς τραυματισμοί και τα προβλήματα υγείας τον είχαν επηρεάσει σημαντικά, έμεινε ένα χρόνο μακριά απ’ όλα, ωστόσο δεν άντεξε για πολύ και ένα χρόνο μετά πήρε την απόφαση να επιστρέψει.

Μάικλ Τζόρνταν 

Σχεδόν όλη του την καριέρα ο Μάικλ Τζόρνταν την πέρασε στους Σικάγο Μπουλς στους οποίους ηγήθηκε στην δημιουργία της δυναστείας της ομάδας που κατέκτησε 6 πρωταθλήματα σε 8 χρόνια μέσα στην δεκαετία του 1990. Από τον Οκτώβριο του 1993 μέχρι το Μάρτιο του 1995, αποσύρθηκε από το μπάσκετ και έκανε καριέρα στο baseball. Στις 20/3/1995 επέστρεψε στην ενεργό δράση με την περίφημη φράση: «I’m back».

Αποκλείστηκε στα πλέι οφ του 1995 από το Ορλάντο, κέρδισε τα τρία επόμενα δαχτυλίδια και αποσύρθηκε ξανά. Δεν έπαιξε για τρία χρόνια πριν επιστρέψει στους Washington Wizards, ως συνιδιοκτήτης, για τη σεζόν 01/02, για τις δύο τελευταίες σεζόν του.

Μάτζικ Τζόνσον

Ο Μάτζικ Τζόνσον πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 1991 εξαιτίας ότι ήταν οροθετικός. Βέβαια στο επόμενο χρονικό διάστημα επέστρεψε δύο φορές. καθώς αρχικά συμμετείχε στο All-Star Game, αφού ψηφίστηκε από τους οπαδούς και δεύτερον έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 με την Εθνική ομάδα της Αμερικής. Επέστρεψε ξανά τη σεζόν 95/96, συμμετέχοντας σε 32 αγώνες και τελικά αποσύρθηκε μετά τον αποκλεισμό των Λέικερς στον πρώτο γύρο.

Μίκαελ Σουμάχερ

O επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Γερμανός πιλότος της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ είναι και αυτός ένας από αυτούς που μετά την απόσυρση τους δεν άντεξαν την αγωνιστική απραξία και θέλησε να βρεθεί ξανά στο τιμόνι ενός μονοθεσίου. Στη Μόντσα το 2006, μετά τη νίκη του Σουμάχερ στο σπίτι της ομάδας του κι ενώ ακόμα βρισκόταν στη μάχη για το πρωτάθλημα, ανακοίνωσε προσωπικά ότι θα αποχωρήσει από το σπορ με το τέλος της σεζόν.

Το 2009 επιστρέφει ξανά στις πίστες αυτή τη φορά για λογαριασμό της Mercedes, ωστόσο μέχρι το 2012 που αποσύρθηκε οριστικά δεν κατάφερε να κάνει κάτι αξιοσημείωτο με την γερμανική ομάδα και θα μπορούσε να πει κανείς ότι ίσως και να «τσαλάκωσε» λίγο την εικόνα του που είχε καταφέρει να χτίσει τόσα χρόνια με την Ferrari.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ