Σταμάτησε στους «32» από κινεζικό εμπόδιο ο Σγουρόπουλος στην Ντόχα

Σταμάτησε στους «32» από κινεζικό εμπόδιο ο Σγουρόπουλος στην Ντόχα

Στις θέσεις 17-32 του απλού πλασαρίστηκε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο τουρνουά Feeder του Κατάρ.

Προχώρησε έναν γύρο στο κεντρικό ταμπλό με πολύ δύσκολη επικράτηση στα επτά σετ και σταμάτησε στον 2ο από ανυπέρβλητο κινεζικό εμπόδιο. Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό των νεαρών ηλικιών έκανε στην Ντόχα την πρεμιέρα του στα διεθνή τουρνουά για το 2022. Γενικά τα πήγε καλά σε γερά τεστ και σίγουρα έδωσε αγώνες, που προσφέρονται για χρήσιμα συμπεράσματα.

Στους «64» απέκλεισε το μεσημέρι της Τρίτης 15/3 με το… αγαπημένο του 4-3 σετ τον Αυστριακό Μασιέ Κολοτζιέτσικ. Λίγες ώρες αργότερα ηττήθηκε στους «32» με 4-0 σετ από το 1ο φαβορί του αγωνίσματος, τον Κινέζο Ζάο Ζιχάο. Θυμίζουμε ότι στο Feeder αγωνίστηκαν επίσης ο Γιώργος Σταματούρος και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και ο πρώτος μαζί με τον Σγουρόπουλο θα παραμείνουν στην Ντόχα για να πάρουν μέρος και στο τουρνουά Contender (18-24/3).

Ο Σγουρόπουλος (νούμερο 155 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) ήταν απευθείας στο ταμπλό, όπου σε αντίθεση με τα προκριματικά, κάθε ματς κρίνεται με το σύστημα «best of seven». Στον 1ο γύρο κληρώθηκε με τον συνομήλικό του Μασιέ Κολοτζιέτσικ (282 στον κόσμο αυτή τη βδομάδα), τον πολύ αξιόλογο Αυστριακό με καταγωγή από την Πολωνία. Έδωσε «μάχη» σχεδόν μίας ώρας, αλλά ακόμα κι όταν δέχτηκε την ισοφάριση από 3-1 ήξερε ότι θα συνεχίσει με την… υπεροχή της απίστευτης παράδοσης του όταν τα παιχνίδια πηγαίνουν στο 7ο σετ! Αυτό ακριβώς έκανε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα κι έφτασε στην τελική επικράτηση. Τα σετ 8-11, 11-9, 11-9, 11-4, 11-13, 7-11 και 11-4.

Στους «32» του τουρνουά ξεκάθαρα ανέβηκε ο βαθμός δυσκολίας. Στα 25 του χρόνια ο Ζάο Ζιχάο βρίσκεται στο νούμερο 36 του διεθνούς ranking list και είναι από τους κορυφαίους penholder παίκτες στον κόσμο (σ.σ. το ασιατικό πιάσιμο της ρακέτας). Ο Ελευσίνιος άσος δεν μπόρεσε να τον ανταγωνιστεί πραγματικά και υποτάχθηκε στην ανωτερότητά του με 4-0 σετ. Πίεσε περισσότερο στο 2ο σετ, διεκδίκησε την ισοφάριση, αλλά λύγισε με πολύ μικρή διαφορά (5-11, 8-11, 5-11, 5-11).

Ο Ζάο κατέκτησε το 2018, στη Λευκορωσία, τον πρώτο του τίτλο σε World Tour. Το 2019 ήταν φιναλίστ στους τελικούς του απλού στα αντίστοιχα τουρνουά της Βουλγαρίας και της Αυστρίας, ενώ την ίδια χρονιά είχε κατακτήσει δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα. Προέρχεται φέτος από πολύ δυνατά τεστ σε Μακάο και Μουσκάτ, όπου ήρθε αντιμέτωπος με τοπ συμπατριώτες του όπως τον Βανγκ Τσουκίν και τον Σου Σιν. Στον 1ο γύρο στο Κατάρ μάλιστα, ήταν πολύ δυνατός απέναντι και σ’ έναν συμπατριώτη του και συγκεκριμένα τον Ζανγκ Γιουντόνγκ, τον οποίο νίκησε με 4-1 σετ.

Ο αγώνας με τον Κολοτζιέτσικ

Νωρίτερα, ο αμφίρροπος αγώνας του Σγουρόπουλου με τον Κολοτζιέτσικ (τον οποίο έχει νικήσει προ λίγων ετών και σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεαρών ηλικιών) είχε απευθείας μετάδοση από το τραπέζι 2 και σχηματίσαμε άποψη για την εικόνα του.

Στο 1ο σετ ο Σγουρόπουλος προηγήθηκε 8-7, αλλά ο Αυστριακός είχε καλύτερες επιλογές και πήρε τέσσερις πόντους στη σειρά.

Στο 2ο σετ ήταν μπροστά με 6-3 και δέχτηκε την ισοφάριση. Στο 9-9 πήρε τα σερβίς και με δύο πολύ καλά χτυπήματα έκανε το 1-1 στα σετ.

Ισορροπημένο ήταν και το 3ο σετ με τον Κολοτζιέτσικ να έχει αυτή τη φορά τα σερβίς στο 9-9. Ο Σγουρόπουλος έλεγξε θαυμάσια τις μπάλες και πήρε τους δύο απαραίτητους πόντους και το προβάδισμα.

Ο πρωταθλητής μας αξιοποίησε ακόμα περισσότερο το σερβίς του στο 4ο σετ, πέρασε και εξαιρετικές επιθέσεις για να επιβληθεί με διαφορά. Με τον ίδιο καλό ρυθμό προηγήθηκε 3-1 στο 5ο σετ και υποχρέωσε την άλλη πλευρά να πάρει τάιμ άουτ. Στη συνέχεια άλλαξε κάπως η εικόνα με τον Αυστριακό να προσπερνά στο σκορ. Πίεσε με το σερβίς έβγαλε και ορισμένες θαυμάσιες μπαλιές στην ευθεία από το backhand και μείωσε σε 3-2.

Μέχρι τα μέσα του 6ου σετ οι δύο αθλητές πήγαιναν μαζί για το 5-5. Μετά όμως ένα ξέσπασμα του Κολοτζιέτσικ τον έφερε στο 10-6 και τελικά στην κατάκτηση του σετ.

Κανένα… άγχος όμως για τον Έλληνα άσο, ο οποίος ακολούθησε μετά τον δρόμο που… συνηθίζει όταν τα ματς πάνε στα 7 σετ. Με καθαρό μυαλό και καλή τακτική ξέφυγε με 5-0. Ο αντίπαλός του πλησίασε με 6-3, αλλά ο πρωταθλητής μας δεν τον άφησε να πετύχει κάτι παραπάνω και με καλό κοντρόλ και ποιοτικό σερβίς έγραψε το τελικό 4-3.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ