Στη γαλλική Ενεμπόν τη νέα χρονιά ο Σγουρόπουλος

Στη γαλλική Ενεμπόν τη νέα χρονιά ο Σγουρόπουλος

Στη Γαλλία και τη φημισμένη Ενεμπόν θα βρει η νέα αγωνιστική χρονιά τον Γιάννη Σγουρόπουλο

Ο νέος πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό ανδρών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης στο ίδιο αγώνισμα των νεαρών ηλικιών, αγωνίζεται τελευταία χρονιά φέτος στην Μπουντεσλίγκα 1 και την περίοδο 2022-2023 πήρε μεταγραφή στην επίσης επαγγελματική γαλλική λίγκα και την Ενεμπόν.

Το αποκάλυψε ο ίδιος απόψε Τρίτη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και την εκπομπή «Ελλάδα των σπορ» με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. «Με τη σημερινή μου ομάδα, τη Νόι Ουλμ, έχουμε δύο αγώνες ακόμα στην Μπουντεσλίγκα.

Θα τους δώσουμε τον Απρίλιο και μετά τελειώνω από το γερμανικό πρωτάθλημα. Θα βρεθώ σε νέο σύλλογο τη νέα χρονιά, θ’ αγωνιστώ στη γαλλική Pro A με τα χρώματα της Ενεμπόν», δήλωσε ο 22άχρονος άσος, που στη Γαλλία είχε ζήσει την πρώτη εμπειρία του από ξένο διασυλλογικό πρωτάθλημα πριν μετακινηθεί στη Σουηδία και μετά στη Γερμανία. Φυσικά όταν ακούγεται στον χώρο το όνομα της Ενεμπόν το μυαλό πάει αμέσως στον Καλλίνικο Κρεάνγκα…

Ο σπουδαίος άσος πέρασε στο γαλλικό κλαμπ τα… μισά σχεδόν χρόνια της πλούσιας καριέρας του. Συγκεκριμένα 14. Μέχρι το 2017. Υπήρξε εμβληματικό πρόσωπο για την Ενεμπόν, καθώς την ανέβασε επίπεδο και την οδήγησε, μεταξύ άλλων, σε 4 πρωταθλήματα Γαλλίας και δύο ημιτελικούς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι φίλοι της Ενεμπόν πίνουν νερό στο όνομα του Κρεάνγκα, τον αποχαιρέτησαν με όλες τις τιμές σε ματς πρωταθλήματος τον Μάιο του 2017 και αυτή την ιδιαίτερη σχέση του διαχρονικά τοπ αθλητή με τον γαλλικό σύλλογο επισήμανε στις δηλώσεις του και ο Σγουρόπουλος. Στην Ενεμπόν επίσης αγωνίστηκε πολλά χρόνια ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδας Γιώργος Σταματούρος και για μία σεζόν ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2020 Κωνσταντίνος Αγγελάκης.

Για τον Σγουρόπουλο να σημειώσουμε ακόμα ότι φέτος θα συμπληρώσει τρεις συνεχόμενες χρονιές στη Γερμανία και την Μπουντεσλίγκα 1. Έμαθε και μαθαίνει πολλά από την παρουσία του εκεί, όμως και η μετακίνησή του στη Γαλλία αναμένεται να είναι το ίδιο ωφέλιμη, αφού και η χώρα της Μεσογείου διαθέτει ένα από τα κορυφαία διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

ΜΕ 183 ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑ

Με τις κληρώσεις των ομίλων γράφτηκε την Τρίτη η πρώτη πράξη για το αναπτυξιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης του ΑΣ Πέρα Αθηνών. Με αυτή τη διαδικασία ξεκαθάρισαν και οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής και το όπεν πρόκειται να συγκεντρώσει 183 αθλητές και αθλήτριες. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, είναι το 4ο φετινό και το ένα και μοναδικό, που θα γίνει στην Αττική για την περίοδο 2021-2022.

Οι δηλώσεις είχαν φτάσει τις 199, φυσιολογικά προέκυψαν ακυρώσεις, αλλά και η μη δυνατότητα διεξαγωγής κάποιων κατηγοριών, ωστόσο και ο τελικός αριθμός των 183 παιδιών από 47 σωματεία της χώρας είναι πολύ ενθαρρυντικός και ο μεγαλύτερος για φέτος στον θεσμό. Τους αγώνες οργανώνει η ΕΦΟΕπΑ σε συνεργασία με το Πέρα Αθηνών, που έχει μεγάλη εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις. Θα γίνουν οι κατηγορίες των εφήβων, των νεανίδων, των παίδων, των κορασίδων, των παμπαίδων και των παγκορασίδων.

Τη σημασία του για την απήχηση του πρωταθλήματος έχει και το γεγονός ότι  είχαν γίνει δηλώσεις για τις 9 από τις 10 ηλικιακές κατηγορίες, που προκηρύσσονται κλασικά στον θεσμό, αλλά όπως αναμενόταν οι τρεις από αυτές τις κατηγορίες ακυρώθηκαν διότι δεν καλύφθηκαν οι αριθμητικές προϋποθέσεις: Είναι αυτές των Νέων ανδρών, των μίνι παμπαίδων και των μίνι παγκορασίδων.

Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 62 παίδες, 42 παμπαίδες, 28 παγκορασίδες, 23 εφήβους, 15 νεάνιδες και 13 παγκορασίδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ