Χαλάρωσαν με τη ρακέτα βετεράνοι και ανεξάρτητοι στα πρωταθλήματα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Χαλάρωσαν με τη ρακέτα βετεράνοι και ανεξάρτητοι στα πρωταθλήματα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Βετεράνοι και ανεξάρτητοι αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ξέδωσαν με τη ρακέτα και ψυχαγωγήθηκαν άριστα την Κυριακή 10/4 στις θαυμάσιες συνθήκες του ομοσπονδιακού προπονητηρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι μεν πήραν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων, οι δε στο ανοικτό πρωτάθλημα ανεξαρτήτων και απόλαυσαν παιχνίδια στα δύο ξεχωριστά ατομικά events, που για πρώτη φορά διοργάνωσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων μετείχαν 18 άνδρες, στο όπεν ανεξαρτήτων 11 άνδρες (τρεις συνολικά οι απουσίες της τελευταίας στιγμής) και για λίγες ώρες βρήκαν υπέροχη ευκαιρία ν’ αποδράσουν από το άγχος της καθημερινότητας. Μπορεί η συμμετοχή να ήταν περιορισμένη, όμως η ομοσπονδία με την εξαιρετική της οργάνωση και το ενδιαφέρον της φρόντισε ώστε να δημιουργηθεί απόλυτα φιλικό κλίμα και το αγωνιστικό πάθος να συνδυαστεί με τη διασκέδαση. Με διαιτητές, με γραμματεία που περνούσε on line αποτελέσματα, με μικρά συμβολικά δώρα και μία έκπληξη, με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Κώστα Παπαγεωργίου παρόντα και με πολλές φωτογραφίες και βιντεοσκόπηση όλων των αγώνων για το κανάλι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο youtube. Η διοργάνωση ανέδειξε νικητές σε συνολικά τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες.

Με εξαίρεση τον ενιαίο όμιλο στην κατηγορία έως 49 ετών των ανεξαρτήτων στις υπόλοιπες κατηγορίες έγιναν γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη με «μικρό» τελικό. Το αγωνιστικό πρόγραμμα άρχισε στις 11:00.

Στο 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων μετείχαν 18 πρώην ή νυν αθλητές, που σήμερα έχουν ξεπεράσει το 40ο έτος της ηλικίας τους. Προέρχονταν από 15 σωματεία.

Στην κατηγορία 40-49 ετών πρώτευσε ο Νίκος Χαρτοφύλακας. Στον τελικό ξεπέρασε με 3-0 σετ τον Παναγιώτη Πιερρακέα (11-6, 11-6, 12-10). Στην κατηγορία 50+ ετών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής. Στον τελικό έκαμψε με 3-1 σετ τον Γεράσιμο Μοσχονά (11-6, 9-11, 11-8, 11-5). Στα 81 του χρόνια αγωνίστηκε και ο αγέρωχος παλιός διεθνής αθλητής Σταύρος Πλακαντωνάκης και πήρε την 4η θέση.

Στο ανοιχτό πρωτάθλημα ανεξαρτήτων, όπου είχαν δικαίωμα συμμετοχής αθλούμενοι, οι οποίοι δεν είχαν ποτέ δελτίο σε σωματείο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πήραν μέρος 11 άνδρες.

Στην κατηγορία 50+ ετών πήρε την 1η θέση ο Ηλίας Κατσίβελης. Στον τελικό επικράτησε με 3-1 σετ του Λουκά Γιαλούρη (7-11, 11-4, 11-7, 14-12). Ο τελευταίος είχε τα γενέθλιά του την Κυριακή και δοκίμασε μίνι έκπληξη από τους διοργανωτές. Του πήραν ατομικό κέικ, έβαλαν πάνω ένα κεράκι και του τραγούδησαν το «να ζήσεις».

Σε όλους τους συμμετέχοντες εξάλλου, μοιράστηκαν μπουκαλάκι νερό, χυμοί και μπάρα δημητριακών.

Ενιαίος όμιλος έγινε στην κατηγορία αθλούμενων έως 49 ετών. Νικητής ανακηρύχτηκε ο Χαράλαμπος Δαλιέτος κι εξασφάλισε την πρωτιά στην τελευταία αγωνιστική όταν κατέβαλλε τον Παύλο Στεφανόπουλο με 3-1 σετ (11-7, 12-10, 5-11, 11-7). Στη συγκεκριμένη κατηγορία δόθηκε ένα χάλκινο μετάλλιο.

Οι νικητές σε κάθε κατηγορία:

Βετεράνοι 40-49 ετών (9 συμμετοχές):

1. Νίκος Χαρτοφύλακας (Ν.Ε. Μεγαρίδος)

2. Παναγιώτης Πιερρακέας (ΑΟ Ανθούπολης)

3. Κωνσταντίνος Μιχάλαρος (ΝΕ Μεγαρίδος)

4. Σωτήρης Χαρίτος (Α.Ε. Νέας Κηφισιάς)

Βετεράνοι 50+ ετών (9 συμμετοχές):

1. Κώστας Βατσακλής (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας)

2. Γεράσιμος Μοσχονάς (Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας)

3. Δημήτρης Τζάρας (ΑΟ Ανθούπολης)

4. Σταύρος Πλακαντωνάκης (ΑΟ Άρης 2006)

Ανεξάρτητοι -49 ετών (4 συμμετοχές):

1. Χαράλαμπος Δαλιέτος

2. Παύλος Στεφανόπουλος

3. Γεώργιος Βασιλάκης

Ανεξάρτητοι 50+ ετών (7 συμμετοχές):

1. Ηλίας Κατσίβελης

2. Λουκάς Γιαλούρης

3. Φράνσις Μπέικερ

4. Κωνσταντίνος Καραγρηγορίου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ