Μπαχ: «Το Μπίσμπεϊν 2032 μεγάλο γεγονός για όλη την περιοχή του Ειρηνικού»

Μπαχ: «Το Μπίσμπεϊν 2032 μεγάλο γεγονός για όλη την περιοχή του Ειρηνικού»

Στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Μπρίσμπεϊν το 2032 αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ δήλωσε σήμερα ότι οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Μπρίσμπεϊν το 2032 θα είναι ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο για την Αυστραλία αλλά και για ολόκληρη την περιοχή του Ειρηνικού.

Επισκεπτόμενος το Μπρίσμπεϊν για πρώτη φορά μετά την απονομή των Αγώνων στην πόλη πέρυσι, ο Μπαχ, είπε στους δημοσιογράφους ότι το Ολυμπιακό πνεύμα ήταν πραγματικά ζωντανό στην περιοχή.
«Μπορώ να πω, επειδή ταξίδευα στο μεταξύ στον Ειρηνικό, ότι αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα είναι Αγώνες μόνο στην Αυστραλία, και για την Αυστραλία, αυτοί θα είναι Ολυμπιακοί Αγώνες για ολόκληρη την περιοχή του Ειρηνικού», είπε.

«Αλλά αυτό που είναι σημαντικό για το Μπρίσμπεϊν και την Αυστραλία είναι αυτό που είπα πριν, είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη αναμονή αυτών των Αγώνων. Είναι όλοι ενθουσιασμένοι, έχουν όλοι κίνητρο», πρόσθεσε.

Το Μπρίσμπεϊν θα γίνει η τρίτη πόλη της Αυστραλίας που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τη Μελβούρνη το 1956 και το Σίδνεϊ το 2000.

«Βλέπουμε τώρα το Ολυμπιακό πνεύμα αληθινά ζωντανό εδώ στο Μπρίσμπεϊν, στο Κουίνσλαντ και στην Αυστραλία. Και αυτή θα είναι η πρόκληση για τα επόμενα 10 χρόνια, να διατηρήσουμε αυτό το Ολυμπιακό πνεύμα όσο ζωντανό όπως είναι και να προσεγγίσουμε τον κόσμο», τόνισε

Η ΔΟΕ δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα συμπεριλάβει το σύγχρονο πένταθλο στους Αγώνες του Λος Άντζελες του 2028.

«Περιμένουμε τώρα να ληφθούν οι αποφάσεις στη διεθνή ομοσπονδία, παρακολουθούμε επίσης τον τρόπο λήψης τους και μετά το εκτελεστικό συμβούλιο θα λάβει απόφαση είτε αργότερα φέτος είτε το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους», είπε ο Μπαχ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ