Πολύτιμη εμπειρία για τρεις Έλληνες στο τουρνουά Α.Με.Α. της Ιορδανίας

Πολύτιμη εμπειρία για τρεις Έλληνες στο τουρνουά Α.Με.Α. της Ιορδανίας

Στη χώρα της Μέσης Ανατολής μετέβησαν και τρεις συνοδοί

Το σερί της παρουσίας Ελλήνων αθλητών με αναπηρίες στα Para Events της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) για το 2022 συνεχίζεται στην Ιορδανία. Από τον Μάρτιο έχουν γίνει πέντε τουρνουά, τα γαλανόλευκα χρώματα έχουν εκπροσώπηση σε όλα με τουλάχιστον έναν αθλητή και από αύριο 19 Μαΐου μέχρι και το Σάββατο 21 Μαΐου θα βρίσκονται στο Al-Watani Para Championships του Αμμάν.

Εκεί θ’ αγωνιστούν ο Γρηγόρης Χρυσικός στην κλάση 1 των ανδρών, η Ευανθία Μπουρνιά στην κλάση 1 των γυναικών (σ.σ κατηγορίες με αμαξίδιο) και ο Λευτέρης Μαύρης στην κλάση 6 (ορθίων). Οι πολύτιμες εμπειρίες και τα δυνατά αγωνιστικά τεστ είναι το πιο σημαντικό για τα τρία παιδιά, ωστόσο υπάρχει και η δυνατότητα για διακρίσεις.

Η Μπουρνιά του ΠΑ.Σ.Κ.Α. είναι 16 ετών και παίρνει πρώτη φορά μέρος σε τουρνουά στο εξωτερικό. Ο Χρυσικός του ίδιου σωματείου, όπως και ο Μαύρης του Εν Σώματι Υγιεί, επιστρέφουν μετά από πολύ καιρό σε διεθνείς διοργανώσεις.

Στη χώρα της Μέσης Ανατολής μετέβησαν και τρεις συνοδοί. Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ε.Α.ΟΜ.-Α.ΜΕ.Α. Ελευθερία Νταουντάκη πήγε πρώτη μαζί με την Μπουρνιά, ο τεχνικός διευθυντής του Εν Σώματι Υγιεί και τεχνικός σύμβουλος της εθνικής ομάδας Α.Με.Α. Αλέξανδρος Καραϊωσήφ θα είναι στο κοουτσάρισμα του Μαύρη, ενώ ο Λάμπρος Φιλιππάτος είναι συνοδός του Χρυσικού.

Το πρόγραμμα ανοίγει την Πέμπτη 19/05 με το απλό και θ’ ακολουθήσουν τα υπόλοιπα ατομικά αγωνίσματα.

Στην κλάση 1 των ανδρών σχηματίστηκε ενιαίος όμιλος, όπου οι αθλητές θα παίξουν με το σύστημα «πουλ». Ο Χρυσικός θα βρει μπροστά του τον Γάλλο Ζαν Ρενέ Παπιρέ (επικεφαλής), τον Ιμπραχίμ Ντάρντας από την Ιορδανία, τον Ντοράμπ Μαντάν από την Ινδία και τον Ντμάρι Αλαζέμι από το Κουβέιτ. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα δώσει τρεις αγώνες την Πέμπτη και έναν την Παρασκευή.

Ένας όμιλος έγινε και στην κλάση 6. Ο Μαύρης θ’ αντιμετωπίσει τον Γερμανό Μπένεντικτ Μίλερ (επικεφαλής), τον Χουσάμ Αλτζερεϊφανί από τη Σαουδική Αραβία, καθώς και τους Μαχμούντ Χαγιέκ και Μοχάμαντ Ταγιέμ από την Ιορδανία. Έναν αγώνα θα δώσει την Πέμπτη και δύο την Παρασκευή.

Στις γυναίκες με αμαξίδιο δεν γίνεται η κλάση 2, στην οποία έχει αγωνιστεί η Μπουρνιά στην Ελλάδα, αλλά η κλάση 1. Η νεαρή πρωταθλήτρια συναντά την Πέμπτη στο όμιλό της την επικεφαλής Μάριαμ Αλμιρίσλ από τη Σαουδική Αραβία και τη Γερμανίδα Μάργκαρετ Γιάνα Σπίγκελ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ