Οριακή ήττα 3-2 από την Τουρκία και 15η η Ελλάδα στο Europe Under 13 Challenge

Οριακή ήττα 3-2 από την Τουρκία και 15η η Ελλάδα στο Europe Under 13 Challenge

Σ’ ένα ακόμα… θρίλερ τα παιδιά έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις

Τη 15η θέση πήρε η Ελλάδα στο Europe Under 13 Challenge επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που γίνεται στα πρότυπα Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων και συνεχίζεται στην Ποντγκόριτσα. Ύστερα από συναρπαστική αναμέτρηση, που κράτησε 2 ώρες και 35 λεπτά κάμφθηκε στα ημιτελικά της Β κατηγορίας (θέσεις 13-15) από την Τουρκία με 3-2.

Σ’ ένα ακόμα… θρίλερ τα παιδιά έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις, πήραν κι έχασαν παιχνίδια στις λεπτομέρειες, ώσπου στο τέλος χαμογέλασαν οι γείτονες με οριακή νίκη και θ’ αγωνιστούν αργότερα στον τελικό της κατηγορίας με την Ουκρανία (θέσεις 13-14).

Η Τουρκία ήταν η δεύτερη ομάδα που κυνήγησε να μπει σφήνα στα φαβορί του ομίλων στο στάδιο 1 και λύγισε 3-2 από τη Ιταλία, όπως είχε κάνει και η Ελλάδα με ήττα 3-2 από τη Σουηδία. Στην πορεία και τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα έδειξαν ότι μπορούσαν να βρεθούν και στην Α κατηγορία. Γι’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια λοιπόν, υπάρχει ικανοποίηση για τα πεπραγμένα στο ομαδικό κι ένα καλό σημάδι για το μέλλον αυτών των παιδιών, που είναι εντελώς άπειρα από διεθνείς αγώνες.

Στο εναρκτήριο διπλό του ημιτελικού το τεχνικό δίδυμο εμπιστεύτηκε ξανά τον Φάκαρο και την Μπουλά. Απέναντί τους είχαν ένα ζευγάρι εμφανώς δουλεμένο, τους Οζτοπράκ και Μπασαράν με τη δεύτερη να έχει κομπίνα λάστιχο («δοντάκι») στο backhand και να αιφνιδιάζει. Ισορροπημένο ήταν το ματς, όμως οι Τούρκοι πέρασαν την τακτική τους και προηγήθηκαν 2-0. Οι διεθνείς μας μείωσαν με ανατροπή από 2-5, αλλά στο 4ο σετ δεν τους βγήκε η τακτική και η Τουρκία πήρε το προβάδισμα.

Τα ατομικά άρχισαν για την ελληνική πλευρά από τη Μαυροματάκη, η οποία αντιμετώπισε την αριστερόχειρα Αφακάν. Μη αξιολογημένα διεθνώς και τα δύο κορίτσια, έδωσαν πολύ αμφίρροπο παιχνίδι με την Χανιώτισσα πρωταθλήτριά μας να γυρίζει με ατσάλινη θέληση την κατάσταση από 1-2 σετ. Ισοφάρισε με «καθαρό» σκορ και συνεχίζοντας με γρήγορες μετακινήσεις και αξιόλογη επίθεση προηγήθηκε 7-0 και 10-2 στο 5ο σετ. Η Τουρκάλα μείωσε σε 10-5, Τσαριταλίδης και Λαμπρινίδη πήραν τάιμ άουτ και δύο πόντους μετά ήρθε η νίκη.

Στο επόμενο ματς ο Κιοσελόγλου αναμετρήθηκε με τον αριστερόχειρα Ουλουσακαριά, έναν ακόμα ικανότατο αθλητή της γειτονικής χώρας, άσχετα αν δεν είναι αξιολογημένος στη διεθνή κατάταξη. Ο Λουτρακιώτης πρωταθλητής κάμφθηκε με 3-0, όμως το σκορ δεν μαρτυρά την εικόνα του αγώνα. Πάλεψε σε όλο το ματς, κυνήγησε κάθε σετ με διάρκεια στα ράλι και καλές ενέργειες κι αν δεν έβγαζε εκνευρισμό σε κάποια σημεία θα διεκδικούσε κάτι καλύτερο.

Ο κρισιμότατος τέταρτος αγώνας των αθλητριών, που έπαιξαν και στο διπλό, ήταν γεμάτος ανατροπές. Η Μπουλά αντιμετώπισε την Μπασαράν και εφαρμόζοντας πολύ τακτική πάνω στο backhand, το «δοντάκι» της αντιπάλου, βρέθηκε να προηγείται με 2-0 σετ. Στη συνέχεια η Τουρκάλα έγινε πιο σταθερή, πίεσε με το ιδιόμορφο παιχνίδι της, καθώς κάρφωνε και μπάλες με το forehand και ισοφάρισε 2-2. Στο καθοριστικό 5ο σετ ωστόσο, η πρωταθλήτρια από τη Χίο λεδειξε πάλι πίστη και ψυχραιμία κι έφτασε στη νίκη. Έχανε μάλιστα, 7-4, προσπέρασε άμεσα με 4 σερί πόντους και στο 8-8 έπαιξε τέλεια τους τελευταίους πόντους.

Το ντέρμπι είχε ήδη συμπληρώσει 2 ώρες όταν μπήκαν στο τραπέζι για την καθοριστική αναμέτρηση ο Φάκαρος και ο Οζτοπράκ. Η εξέλιξη ήταν συναρπαστική. Ο πρωταθλητής μας έκανε το 1-0 αφού έσωσε 6 σετ μπολ! Ο Τούρκος ισοφάρισε όταν πήρε διαφορά μετά τα μέσα του 2ου σετ. Το ίδιο έκανε και στο επόμενο σετ παίζοντας και ορισμένους καταπληκτικούς πόντους. Στο 4ο σετ ο Φάκαρος προηγήθηκε 5-1, αλλά ο Οζτοπράκ τον έφτασε 8-8 και προσπέρασε 9-8 για να πάρει τάιμ άουτ ο ελληνικός πάγκος. Στο 10-8 ο Έλληνας διεθνής έβγαλε δύο σπουδαία backhand spin στην πρώτη μπάλα κι έκανε το 10-10. Μετά έσωσε άλλο ένα ματς μπολ και τελικά ισοφάρισε στη παράταση.

Στο 5ο σετ ο αντίπαλος προηγήθηκε με 9-5 αξιοποιώντας κυρίως το ποιοτικό σερβίς του. Ο Φάκαρος μείωσε σε 9-7 και έκανε χρήση του τάιμ άουτ η τουρκική πλευρά. Στην επιστροφή ήρθε η ισοφάριση σε 9-9 και τα σερβίς σε ελληνικά χέρια. Εκείνος που είχε το ένα χτύπημα παραπάνω στο τέλος ήταν ο Οζτοτπράκ και η Τουρκία επικράτησε με 3-2. Το βράδυ αντιμετωπίζει την Ουκρανία στον τελικό της Β κατηγορίας.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Τουρκία 2-3:

Κώστας Φάκαρος/Βασιλική Μπουλά-Μπερκ Οζτοπράκ/Νιλ Μπασαράν 1-3 (7-11, 8-11, 11-9, 5-11)

Στέλλα Μαυροματάκη-Οζγκούν Νιδάλ Αφακάν 3-2 (5-11, 11-6, 6-11, 11-7, 11-6)

Γιάννης Κιοσελόγλου-Αρί Ελέν Ουλουσακαριά 0-3 (8-11, 6-11, 8-11)

Μπουλά-Μπασαράν 3-2 (11-7, 11-6, 6-11, 7-11, 11-8)

Φάκαρος-Οζτοπράκ 2-3 (16-14, 8-11, 7-11, 14-12, 9-11)

ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Πριν από τον μεταξύ τους ημιτελικό οι ομάδες της Ελλάδας και της Τουρκίας βγήκαν μαζί αναμνηστική φωτογραφία. Θέλησαν έτσι, να στείλουν ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα φιλίας, ένα μήνυμα ειρήνης μέσα από τον αθλητισμό. Με ξεχωριστό προφανώς συμβολισμο σε μία δύσκολη εποχή για τις σχέσεις των δύο χωρών σε πολιτικό ή ιστορικό επίπεδο αλλά και με έναν άσκοπο πόλεμο να μαίνεται ακόμα…

Μία πραγματικά συγκινητική στιγμή, όπου ακόμα και τα παιδιά έχουν απόλυτη συναίσθηση (βλέποντας και το ανεπανόρθωτο κακό στην Ουκρανία) ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και οι πόλεμοι οδηγούν σε ανείπωτες καταστροφές… Ο αθλητισμός έχει σίγουρα τη δύναμη να φέρει τον κόσμο πιο κοντά και καλό είναι να το θυμίζει σε κάθε ευκαιρία! Οι ομάδες φωτογραφήθηκαν μαζί ύστερα από κοινή ιδέα των προπονητών των δύο αποστολών, μάλιστα αμφότερες είχαν μαζί τους εθνική σημαία.

Στον τελικό της διοργάνωσης έφτασαν η Τσεχία και η Πολωνία. Στα ημιτελικά η Πολωνία ξεπέρασε με 3-0 τη Σουηδία, ενώ οι Τσέχοι επικράτησαν 3-2 σε πολύ δυνατή αναμέτρηση της Ρουμανίας. Θυμίζουμε ότι στο στάδιο 1 η Τσεχία και η Σουηδία ήταν στο γκρουπ της Ελλάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ