Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Με 7 αγώνες η πρεμιέρα για τις εθνικές μας ομάδες

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Με 7 αγώνες η πρεμιέρα για τις εθνικές μας ομάδες

Το Štark Arena του Βελιγραδίου άνοιξε τις πύλες του και υποδέχεται τους καλύτερους νεαρούς αθλητές για το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης U15 και U19.

Οι διαδοχικές εβδομάδες σπουδαίων διεθνών διοργανώσεων στον πρώτο ενάμιση μήνα του καλοκαιριού θα κλείσουν στην επιτραπέζια αντισφαίριση με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων.

Η ιστορική ετήσια διοργάνωση γίνεται από την Τετάρτη 6 έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου, συγκεντρώνει εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες από 43 χώρες της ηπείρου και η Ελλάδα δίνει και πάλι δυναμικό «παρών».

Παρατάσσεται με πλήρεις ομάδες και θέλει να ξεδιπλώσει το δικό της ταλέντο τη δική της αγωνιστική ποιότητα φτάνοντας και σε αξιόλογα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Χρυσό μετάλλιο ο Μάρκος στα 400μ. ελεύθερο των Μεσογειακών Αγώνων!

Η αποστολή αναχώρησε νωρίς το απόγευμα για την πρωτεύουσα της Σερβίας, θα προπονηθεί εκεί αργότερα μέσα στη μέρα και θα κάνει την αγωνιστική πρεμιέρα με συνολικά 7 αναμετρήσεις ομαδικού. Όλα τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα μετέχουν στη Β κατηγορία του θεσμού και την Τετάρτη 06/07 το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν αγώνα για τους εφήβους κι από δύο για τις νεάνιδες, τους παίδες και τις κορασίδες.

Στο κανάλι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο youtube (https://www.youtube.com/channel/UC9E0GXm7MchQVDbSK_p2VHw?app=desktop) υπάρχουν οι δηλώσεις του προέδρου της διοίκησης Κώστας Παπαγεωργίου από προπόνηση στο ΣΕΦ, όπως και των μελών των εθνικών ομάδων εν όψει Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=A7dF4l2vQdw αναρτήθηκε βίντεο από την αναχώρηση, όπου μιλούν επίσης η διεθνής αθλήτρια Στέλλα Μαυροματάκη, ο υπεύθυνος της εθνικής ομάδας κορασίδων Μιχάλης Αγγελίδης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Ξένια Στάθη.

Την αποστολή συγκροτούν οι έφηβοι Στάθης Μανωλόπουλος, Αλέξανδρος Μαδέσης, Ιάκωβος Αϊβατίδης, Σωκράτης Γιαννούτσος, Αλεσσάντρο Φέλτσερ, οι νεάνιδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Στέλλα Τζαρίδου, Χρυσή Φωτιάδου, Κατερίνα Αλεξούδη, οι παίδες Μάριος Κατσαπρακάκης, Κωνσταντίνος Μηλικούδης, Δημήτρης Σωτηρόπουλος και οι κορασίδες Λεμονιά Γκαϊντατζή, Ζωή Καζάκου και Στέλλα Μαυροματάκη.

Αρχηγός αποστολής είναι ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών Γιώργος Καρύτσας, που θα καθοδηγήσει την ομάδα των νεανίδων. Τους εφήβους θα κοουτσάρει ο Κώστας Μαδέσης, τους παίδες ο Χρήστος Βατσακλής και τις κορασίδες ο Μιχάλης Αγγελίδης.

Μετά την ακύρωση των αγώνων το 2020 και την επιστροφή τους σε ειδικές συνθήκες πέρσι στην Κροατία, όπου οι αθλητές της εφηβικής και της παιδικής κατηγορίας αγωνίστηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επανέρχεται στην κανονική του μορφή. Όλες οι κατηγορίες αγωνίζονται μαζί σε 24 τραπέζια, το πρώτο κομμάτι κρατάει μέχρι τις 10 Ιουλίου και περιλαμβάνει το ομαδικό και από τις 11/07 ακολουθούν τα ατομικά αγωνίσματα.

Στο ομαδικό εφήβων (Under 19) η Ελλάδα είναι στο 5ο γκρουπ (το 1ο του επιπέδου Β) με το Ισραήλ (επικεφαλής) και την Εσθονία.

Στο ομαδικό νεανίδων (Under 19) η εθνική μας βρίσκεται στο 8ο γκρουπ με τη Σερβία (επικεφαλής), τη Σκωτία και τη Λετονία.

Στο ομαδικό παίδων (Under 15) η κλήρωση μάς έφερε στο 9ο γκρουπ με την Εσθονία (επικεφαλής), τη Δανία και την Κύπρο και στο ομαδικό κορασίδων (Under 15) στο 8ο γκρουπ με αντιπάλους τη Σουηδία (επικεφαλής), το Αζερμπαϊτζάν και το Μαυροβούνιο. Οι συναντήσεις των παίδων με τη Δανία και των κορασίδων με τη Σουηδία πρόκειται να μεταδοθούν στο ίντερνετ.

Το πρόγραμμα στους αγώνες των εθνικών μας ομάδων για τα γκρουπ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (σε ώρες Ελλάδας, που είναι μία ώρα μπροστά):

ΕΦΗΒΟΙ:

Τετάρτη 06/07:

Ελλάδα-Εσθονία 12:10 (τραπέζι 17)

Πέμπτη 07/07:

Ελλάδα-Ισραήλ 15:00 (Τραπέζι 5)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

Τετάρτη 06/07:

Ελλάδα-Σκωτία 10:00 (Τραπέζι 16)

Ελλάδα-Λετονία 16:30 (Τραπέζι 20)

Πέμπτη 07/07:

Ελλάδα-Σερβία 12:30 (Τραπέζι 22)

ΠΑΙΔΕΣ:

Τετάρτη 06/07:

Ελλάδα-Εσθονία 10:00 (Τραπέζι 9)

Ελλάδα-Δανία 16:30 (Τραπέζι 3)

Πέμπτη 07/07:

Ελλάδα-Κύπρος 15:00 (Τραπέζι 18)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Τετάρτη 06/07:

Ελλάδα-Αζερμπαϊτζάν 10:00 (Τραπέζι 24)

Ελλάδα–Σουηδία 16:30 (Τραπέζι 2)

Πέμπτη 07/07:

Ελλάδα-Μαυροβούνιο 10:00 (Τραπέζι 22)

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Στη Β κατηγορία έχουν σχηματιστεί 6 γκρουπ και οι ομάδες αγωνίζονται με το σύστημα ένας προς όλους. Οι νικήτριες από το κάθε γκρουπ πηγαίνουν στα πλέι οφ 2 για να διεκδικήσουν την είσοδο στην πρώτη 16άδα της διοργάνωσης και την άνοδο στην Α κατηγορία, στόχος που υπάρχει και για την ελληνική πλευρά. Εκτός από τις νικήτριες των γκρουπ της Β κατηγορίας (Level 2, όπως επισήμως αναφέρεται στην προκήρυξη) στα πλέι οφ 2 μετέχουν οι ηττημένες από τα παιχνίδια πλέι οφ 1 και οι 4ες ομάδες από τα ισάριθμα γκρουπ της Α κατηγορίας (Level 1). Οι χαμένες ομάδες από τα πλέι οφ 2, καθώς και εκείνες, που θα έχουν τερματίσει στη 2η θέση των γκρουπ της Β κατηγορίας (κάτι δηλαδή, που επίσης ενδιαφέρει πολύ την Ελλάδα) θα συνεχίσουν για θέσεις χαμηλότερες από τη 16η. Αν θέλουν να φτάσουν στην άνοδο θα έχουν πολύ δύσκολο έργο διότι το τελευταίο εισιτήριο για την Α κατηγορία το δίνει μόνο η 17η θέση. Επίσης, οι ομάδες, που προκρίνονται στο ταμπλό των «16» θα πρέπει αργότερα στο προοδευτικό νοκ άουτ ν’ αποφύγουν την τελευταία θέση γιατί οδηγεί στον υποβιβασμό.

Στο απλό υπάρχει και φέτος προκριματική φάση με γκρουπ. Την αποφεύγουν τα πρώτα 32 φαβορί σε αγόρια και κορίτσια. Οι δύο πρώτοι αθλητές/τριες των γκρουπ περνάνε στο κυρίως ταμπλό. Στην πρώτη φάση το κάθε ματς διεξάγεται με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ, ενώ στα νοκ άουτ με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ. Τα διπλά έχουν νοκ άουτ ματς (έως 5 σετ φυσικά) από την αρχή ως το τέλος. Η κλήρωση για τα ατομικά αγωνίσματα πραγματοποιείται στις 8 του μήνα.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η αθλήτρια, με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πρόσφατο Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων, θα είναι και στο Βελιγράδι η συμπαίκτρια της Γκαϊντατζή στο διπλό κορασίδων. Θα συνεργαστεί με τη Βουλγάρα Σιντέλια Μούτλου. Από πετυχημένη προηγούμενη συνεργασία προέρχεται και το ζευγάρωμα της Παπαδημητρίου στο διπλό νεανίδων. Θα συνεργαστεί για δεύτερο σερί Ευρωπαϊκό με τη Ρουμάνα Ιοάνα Σινγκεορζάν, με την οποία πέρσι είχαν φτάσει στα προημιτελικά κι ένα βήμα από την κατάκτηση μεταλλίου.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια για τους Έλληνες αθλητές έχουν ως εξής: Στο διπλό εφήβων Μαδέσης/Γιαννούτσος, Αϊβατίδης/Φέλτσερ, ενώ ο Μανωλόπουλος θα παίξει με τον Ούγγρο Κρεμπς. Στο διπλό νεανίδων Τζαρίδου/Αλεξούδη, ενώ η Φωτιάδου συγκροτεί δίδυμο με την Κύπρια Φωτεινή Μελετίε. Στο διπλό παίδων Κατσαπρακάκης/Μηλικούδης και ο Σωτηρόπουλος με τον Ούγγρο Γκέργκελι. Στο διπλό κορασίδων Καζάκου/Μαυροματάκη.

# Η ελληνική αποστολή συνταξίδευσε με αστέρα του μπάσκετ. Για την πατρίδα του, το Βελιγράδι, αναχωρούσε ο πρώην μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού Νίκολας Μιλουτίνοφ. Στη συνάντησή τους μάλιστα, πριν από την αναχώρηση, ο διεθνής Σέρβος σέντερ, που την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, φωτογραφήθηκε με χαρά με τους αθλητές και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες.

# Αρκετά παιδιά έκαναν προ ημερών, στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, το ντεμπούτο τους με τις εθνικές ομάδες, τώρα θα έχουν τη χαρά και της πρώτης συμμετοχής σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Αναφερόμαστε στον Μανωλόπουλο, την Αλεξούδη, τον Κατσαπρακάκη, τον Σωτηρόπουλο, την Καζάκου και τη Μαυροματάκη.

# Στο δυναμικό της οργανωτικής επιτροπής θα βρίσκεται και η Θεσσαλονικιά επιδιαιτήτρια Μαρία Τσίπου, η οποία είναι μητέρα της Στέλλας Τζαρίδου. Θα είναι μία από τις 4 Deputy Referees του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

# Πρώτη φορά στα χρονικά φιλοξενεί το Βελιγράδι Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Η χώρα οργάνωσε τελευταία φορά το κορυφαίο event το 2003 στο Νόβισαντ. Στο Štark Arena πάντως, έγινε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών το 2007.

# Το πρόγραμμα ETTU TV θα έχει καθημερινό live streaming από 4 τραπέζια (από το 1 ως το 4). Τα λινκ των μεταδόσεων βρίσκονται στην ιστοσελίδα https://www.ettu.tv/en-int/page/home-ettu.

# Στη διεύθυνση https://www.ettu.org/en/events/european-youth-championships/draws–amp–results/ η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης θ’ αναρτά τα αποτελέσματα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

# Το γραφείο Τύπου της ομοσπονδίας θα δίνει τις βασικές πληροφορίες για τους αγώνες των ελληνικών χρωμάτων πρώτα στον λογαριασμό της ΕΦΟΕπΑ στο facebook, στη διεύθυνση https://www.facebook.com/efoepa.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ