Με 4 αθλητές και 4 αθλήτριες η Ελλάδα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών

Με 4 αθλητές και 4 αθλήτριες η Ελλάδα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών

Πλήρη αποστολή σε μία ακόμα καθιερωμένη διεθνή διοργάνωση θα έχει η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Πλήρη αποστολή σε μία ακόμα καθιερωμένη διεθνή διοργάνωση θα έχει η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Με 4 αθλητές και 4 αθλήτριες θα πάρει μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, το οποίο θα γίνει στο Σεράγεβο από τις 23 έως τις 27 Αυγούστου. Συγκεκριμένα τις εθνικές ομάδες συγκροτούν οι αθλητές Γιώργος Σταματούρος, Νίκος Αντωνιάδης, Δημήτρης Κορδούτης, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης και οι αθλήτριες Αλίκη Κιούφη, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Ιωάννα Γερασιμάτου. Μόνο ο Σταματούρος, από τα προαναφερόμενα ονόματα, θα βρεθεί νωρίτερα και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών του Μονάχου και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι παίρνουν πολλοί ακόμα αθλητές (και κυρίως νεαροί) την ευκαιρία της συμμετοχής σε εθνική αποστολή αυτό το καλοκαίρι. Ο Κορδούτης, ο Χατζηλυγερούδης, η Κιούφη και η Τσεκούρα μάλιστα, θα μετάσχουν πρώτη φορά σε αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της μεγάλης κατηγορίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των γυναικών Γιώργος Καρύτσας θα καθοδηγήσει τις αθλήτριές του, ενώ στους άνδρες θα είναι υπεύθυνος προπονητής ο περιφερειακός ομοσπονδιακός Σωτήρης Ζήκος από την Πάτρα.

Το Βαλκανικό πρωτάθλημα στην πρωτεύουσα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης θα φιλοξενηθεί στο Olympic Sports Hall Ramiz Salčin. Διεξάγεται για 47η φορά και περιλαμβάνει όλα τα αγωνίσματα, όπως έγινε τέλη Ιουνίου στη Βουλγαρία με τους αντίστοιχους Βαλκανικούς Αγώνες Under 15 και Under 19. Δηλαδή, το ομαδικό, το απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες, όπως και το διπλό μικτό.

Το πρόγραμμα θ’ ανοίξει με το ομαδικό και η κλήρωση θα διεξαχθεί μία μέρα πριν, στις 22/08. Στη διάρκεια του ομαδικού θα γίνει η κλήρωση των ατομικών αγωνισμάτων. Στο ομαδικό η πρώτη φάση περιλαμβάνει γκρουπ και η δεύτερη νοκ άουτ παιχνίδια με διαβάθμιση. Το απλό θ’ αρχίσει επίσης με γκρουπ και θα συνεχιστεί με απλό νοκ άουτ ταμπλό. Από την αρχή ως το τέλος τα διπλά θα περιλαμβάνουν το νοκ άουτ σύστημα. Ο κάθε αγώνας ομαδικού θα κρίνεται υπέρ της ομάδας, που θα φτάνει πρώτη στις τρεις επί μέρους νίκες και θα έχει μέχρι πέντε ματς απλού.

Θυμίζουμε ότι 4 αθλητές και 5 αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων προετοιμάζονται αυτή τη βδομάδα με τους ομοσπονδιακούς μας προπονητές στο εξωτερικό εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων (13-21/08). Η εθνική ανδρών είναι στην Ουγγαρία με τους Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, Γιώργο Σταματούρο και τον προπονητή της Κώστα Βατσακλή. Η εθνική γυναικών προπονείται στην Τσεχία με τις Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου, Αλίκη Κιούφη, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και τον προπονητή της Γιώργο Καρύτσα. Οι 4 αθλητές και οι 3 πρώτες από τις προαναφερόμενες αθλήτριες θ’ αγωνιστούν στο Μόναχο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ