Εκτός Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού οι ομοσπονδίες επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας

Εκτός Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού οι ομοσπονδίες επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) κρατάει έξω και από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, όπως αναμενόταν, τις εθνικές ομοσπονδίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας

Μένει συνεπής στην απόφαση, που είχε πάρει στη 1 Μαρτίου 2022 όταν, ακολουθώντας τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, είχε ανακοινώσει ότι οι αθλητές, καθώς και οι αξιωματούχοι από τις δύο χώρες αποκλείονται επ’ αόριστον από τις διοργανώσεις της εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου και η ITTF θέλησε να επανεξετάσει την περίπτωση, επειδή εθνικές ομάδες των δύο χωρών ήταν στη λίστα αυτών, που είχαν αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής. Με τον πόλεμο σε εξέλιξη ωστόσο και τις ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες, θα ήταν σχεδόν απίθανο ν’ αλλάξει η απόφαση  με αφορμή το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ανακοίνωση της ITTF ανέφερε:

«Το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης επιβεβαίωσε ότι οι ομοσπονδίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας δεν επιτρέπεται ν’ αγωνιστούν στους τελικούς του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ομαδικού 2022, στο Τσενγκντού της Κίνας. Είναι απόφαση, που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Μάλμε της Σουηδίας, στις 26 και 27 του μήνα.

Διαβάστε επίσης: Έξαλλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ: «Ντροπή σε όλους»

Όπως είναι γνωστό, το διοικητικό συμβούλιο της ITTF είχε αποφασίσει την 1η Μαρτίου 2022 να μην επιτρέψει τη συμμετοχή παικτών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στις δικές της αγωνιστικές εκδηλώσεις, όπως όριζαν οι συστάσεις από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η ειδική ομάδα της ITTF, που παρακολουθεί την κατάσταση στην Ουκρανία, συντονίζει τις προσπάθειες για να μπορούν οι Ουκρανούς αθλητές να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης και αξιολογεί προηγούμενες αποφάσεις και μελλοντικές εξελίξεις, είχε ενημερώσει πριν από τη συνάντηση το διοικητικό συμβούλιο ότι δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις, που θα επέτρεπαν την ανατροπή αυτής της απόφασης.

Δύο μήνες πριν από τους τελικούς του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ομαδικού 2022, η ITTF και η Προπαρασκευαστική Επιτροπή του Τσενγκντού επιταχύνουν τις προετοιμασίες τους. Η Εκτελεστική Επιτροπή ήταν ικανοποιημένη από την πρόοδο που σημειώθηκε σχετικά με τα αντίμετρα για τον COVID-19 ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα φτάσουν ομαλά, θα συμμετάσχουν με ασφάλεια και θα επιστρέψουν με ασφάλεια. Το πλήρες σετ οδηγιών θα είναι διαθέσιμο τον Αύγουστο».

* Σχετική με τον πόλεμο και μία άλλη κορυφαία διοργάνωση είναι και η επόμενη είδηση. Η Μαργαρίτα Πεσότσκα, η τοπ Ευρωπαία αθλήτρια από την Ουκρανία, που από πέρσι συνεργάζεται και με τον Ολυμπιακό ΣΦΠ, γνωστοποίησε σε δηλώσεις της ότι στο επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων του Μονάχου (13-21/08) θα έχει στο πλευρό της τον γιο της. Μέσα στον μήνα επανήλθε στη Βουδαπέστη σε διεθνείς αγώνες ύστερα από καιρό και τώρα βρίσκεται στην Ουκρανία για να δει την οικογένειά της. «Η Ρωσία κατέστρεψε τις αίθουσες πινγκ πονγκ στις περισσότερες πόλεις της Ουκρανίας. Στο Κίεβο η αίθουσα εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά πολλοί παίκτες άφησαν τα σπίτια τους και τώρα ζουν στο εξωτερικό», τόνισε η Πεσότσκα των δύο ασημένιων και των δύο χάλκινων μεταλλίων στο απλό του θεσμού, προσθέτοντας ότι δεν σκέφτεται το αποτέλεσμα αλλά το να απολαύσει αυτή την πρώτη εμπειρία με τον γιο της σε αγώνες.

* Επίσης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη βαυαρική πρωτεύουσα έγινε γνωστή μία ηχηρή απουσία. Λόγω τραυματισμού στην πλάτη απέσυρε τη συμμετοχή της η Γερμανίδα Πετρίσα Σόλγια, σημερινή πρωταθλήτρια Ευρώπης στο απλό και το διπλό γυναικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ