Από Παπαδημητρίου και Φωτιάδου έγινε η φετινή αρχή στους αγώνες Ελλήνων «ξενιτεμένων» σε διασυλλογικά πρωταθλήματα

Από Παπαδημητρίου και Φωτιάδου έγινε η φετινή αρχή στους αγώνες Ελλήνων «ξενιτεμένων» σε διασυλλογικά πρωταθλήματα

Στην Αυστρία και από τις νεάνιδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Χρυσή Φωτιάδου έγινε το Σαββατοκύριακο 03 και 04/09 η αρχή σε αγώνες Ελλήνων αθλητών σε ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την περίοδο 2022-2023.

Στην Αυστρία και από τις νεάνιδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Χρυσή Φωτιάδου έγινε το Σαββατοκύριακο 03 και 04/09 η αρχή σε αγώνες Ελλήνων αθλητών σε ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την περίοδο 2022-2023. Οι 18άχρονες πρωταθλήτριες μετακινήθηκαν αυτό το καλοκαίρι στη Λιντς Φρόσμπεργκ, μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες γυναικών και το διήμερο συμμετείχαν στην πρεμιέρα της 1ης εθνικής κατηγορίας της χώρας. Η Παπαδημητρίου έκανε το ντεμπούτο της με την 1η ομάδα της Λιντς, η Φωτιάδου με τη 2η και οι δύο ομάδες όμως, βρίσκονται στην επαγγελματική λίγκα της χώρας. Αγωνίστηκαν στην έδρα τους κι έδωσαν τα δύο πρώτα τους παιχνίδια με τους ίδιους αντιπάλους. Η Λιντς 1 νίκησε τη SPK Κουφστάιν με 4-1 και τη Βίλας 1 με το ίδιο σκορ. Η Λιντς 2 έφερε ισοπαλία 3-3 με τη Κουφστέιν και ηττήθηκε με 4-2 από τη Βίλας 1. Τα κορίτσια μπορεί να μην είχαν κάποια νίκη στους προσωπικούς αγώνες τους, αλλά φυσικά κρατούν την αξιόλογη εμφάνιση στη σημαντική πρώτη εμπειρία τους σε ξένο πρωτάθλημα 1ης εθνικής κατηγορίας.

Με παρούσα τη σημερινή πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού γυναικών Σοφία Πολκάνοβα η Λιντς Φρόσμπεργκ 1 άρχισε και φέτος τη διοργάνωση από τη θέση του φαβορί και πέτυχε τις πρώτες νίκες της. Η γεννημένη στη Μολδαβία αριστερόχειρας με την αυστριακή υπηκοότητα πήρε μέρος μόνο στον έναν αγώνα. Ήταν σε αυτόν με αντίπαλο τη Βίλας 1 όπου ήρθε η νίκη με 4-1.

Η Παπαδημητρίου κάθισε στον πάγκο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση κι έκανε την πρεμιέρα της κόντρα στην Κουφστέιν. Το σύστημα διεξαγωγής των ατομικών προβλέπει ότι αν ένα ματς φτάσει στο 5ο σετ, τότε θα λήγει υπέρ του αθλητή, που φτάνει πρώτος στους 6 και όχι τους 11 πόντους, μάλιστα δοκίμασαν και οι δύο Ελληνίδες διεθνείς την καινοτομία, που πρωτοεμφανίστηκε την προπερασμένη σεζόν στα διασυλλογικά Κύπελλα Ευρώπης.

Στο μοναδικό ατομικό της ματς η Παπαδημητρίου κάμφθηκε με 3-2 σετ και 6-5 στον «ξαφνικό θάνατο» από την Αράνχα Στεφανία Κόσσιο. Αγωνίστηκε και στο διπλό με συμπαίκτρια τη Σουτασίνι Σαβεταμπούτ από την Ταϊλάνδη και νίκησαν τις Ανίτα Νιτράι/Κόσσιο με 3-0 σετ. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων είχε επίσης συμπαίκτρια τη Μαργαρίτα Μπαλτουσάιτε από τη Λιθουανία.

Τις ίδιες ομάδες συνάντησε και η Λινζ Φρόσμπεργκ 2, που επίσης με πολύ αξιόλογο ρόστερ θα προσπαθήσει να έχει καλή πορεία στη λίγκα. Στην αίθουσα του σωματείου έχασε από την TTC Βίλας 1 με 4-2. Η Φωτιάδου είχε αμφίρροπη αναμέτρηση με την Άννα Φενιβέσι και λύγισε με 3-2 και 6-2 στο 5ο σετ.  Χρησιμοποιήθηκε και στο διπλό μαζί με την Κροάτισσα Αντρέα Πάβλοβιτς και ηττήθηκαν από τις Φενιβέσι/Ιβάνα Μαλόμπαμπιτς με 3-1 σετ.

Η Φλωρινιώτισσα πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2022 στο απλό Νέων γυναικών ήταν στην τριάδα και στον αγώνα με την Κουφστάιν 1 (συμπαίκτριά της επίσης η Αυστριακή Αναστασία Ραντιόναβα). Στην ισοπαλία με 3-3 έχασε από την Κόσσιο με 3-0 σετ. Αγωνίστηκε και στο διπλό ξανά με την Πάβλοβιτς και κάμφθηκαν από τις Κόσσιο/ Άννα Μάρτα Κοντίνα με 3-1 σετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ