Πρώτη νίκη Σγουρόπουλου στη γαλλική Pro A

Πρώτη νίκη Σγουρόπουλου στη γαλλική Pro A

Χωρίς να έχει συμμετοχή σε όλους τους αγώνες ο Σγουρόπουλος είχε να εμφανίσει μέχρι προχτές (07/02) αξιόλογες εμφανίσεις και κάποιες οριακές ήττες

Την πρώτη του νίκη στη γαλλική λίγκα επιτραπέζιας αντισφαίρισης σημείωσε ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Στο νικηφόρο εκτός έδρας ματς της Ενεμπόν επί της Καέν με 3-0 για τη 13η αγωνιστική ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών επικράτησε σε απόλυτα ισορροπημένη αναμέτρηση 3-2 σετ του Γάλλου πρωταθλητή Στεφάν Ουές, γνωστού και στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία του για μία χρονιά με τον ΑΣ Πέρα Αθηνών.

Χωρίς να έχει συμμετοχή σε όλους τους αγώνες ο Σγουρόπουλος είχε να εμφανίσει μέχρι προχτές (07/02) αξιόλογες εμφανίσεις και κάποιες οριακές ήττες και το γεγονός ότι έφτασε τον Φεβρουάριο τελικά, στο πρώτο του θετικό αποτέλεσμα με τη νέα του ομάδα στην Pro A (καθώς στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα είχε κάνει από νωρίς την αρχή), μαρτυρά και το γιατί η Γαλλία διαθέτει ένα από τα κορυφαία διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η Ενεμπόν συνεχίζει στην 1η θέση της βαθμολογίας και ετοιμάζεται τώρα για τους ημιτελικούς του Europe Cup με την επίσης γαλλική Ποντουάζ Σερζί.

Η Ενεμπόν έχει δώσει 12 ματς έως τώρα στο πρωτάθλημα και προπορεύεται με 30 βαθμούς. Ο αγώνας με την Καέν ήταν για τη 13η μέρα της διοργάνωσης. Ο Σγουρόπουλος τοποθετήθηκε στη θέση 3 και αντιμετώπισε τον αριστερόχειρα διεθνή Στεφάν Ουές, πρώην πρωταθλητή Γαλλίας στο απλό ανδρών. Βρέθηκε να χάνει 0-2 στα σετ, αλλά έκανε την ανατροπή επικρατώντας κιόλας στην παράταση του 5ου σετ (14-12) για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 για την ομάδα του. Η Καέν περιορίζεται στη 10η θέση της βαθμολογίας, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι το μακρινό 1999 ήταν το κλαμπ, που κατέκτησε το εναρκτήριο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών στην ιστορία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Στα ημιτελικά του Europe Cup 2022-2023 η Ενεμπόν και η Ποντουάζ θα δώσουν την προσεχή εβδομάδα τη διπλή κόντρα τους. Στις 13/02 ο πρώτος αγώνας στην έδρα της Ποντουάζ (ζωντανή μετάδοση στις 20:30 από το ETTU TV στο λινκ https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1577790), δύο μέρες μετά ο επαναληπτικός στο αθλητικό κέντρο της Ενεμπόν (επίσης στις 20:30 στο λινκ GV Hennebont TT – AS Pontoise Cergy TT).

Στα κορυφαία εθνικά πρωταθλήματα της Γαλλίας έχουν συμμετοχή τρεις ακόμα Έλληνες. Κυρίως η Κατερίνα Τόλιου και η Ελισάβετ Τέρπου στην Pro Β των γυναικών, ενώ ελάχιστα ματς έχει δώσει και ο Γιάννης Βλοτινός στην Pro Β ων ανδρών.

Στην τελευταία αγωνιστική των γυναικών, την 9η, αναμετρήθηκαν οι ομάδες των δύο πρωταθλητριών μας, αλλά δεν καταγράφηκε «εμφύλιος». Η Ισί Λε Μουλινό της Τέρπου νίκησε 3-1 εντός έδρας τη Ρεν της Τόλιου με απούσες και τις δύο αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας γυναικών. Στην κατάταξη η Ρεν είναι στην 5η θέση με 17 βαθμούς και η Ισί Λε Μουλινό στην 7η με 11 βαθμούς.

Στη 2η λίγκα των ανδρών η Σεν Πιερέζ βρίσκεται στην 11η θέση με 15 βαθμούς με τον ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων Βλοτινό να μην έχει αγωνιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ