Ολυμπιακός: «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την αποκατάσταση του δίκαιου αιτήματός μας μέχρι τέλους»

Ολυμπιακός: «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την αποκατάσταση του δίκαιου αιτήματός μας μέχρι τέλους»

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με ξεκάθαρες αιχμές για τα μεγάλα σκάνδαλα που συμβαίνουν στα πρωταθλήματα πινγκ-πονγκ!

Ο Ολυμπιακός με ανακοίνωση που εξέδωσε παίρνει ξεκάθαρη θέση σχετικά με όσα συμβαίνουν στα πρωταθλήματα πινγκ-πονγκ.

Συγκεκριμένα, ο Ερασιτέχνης στην ανακοίνωση του αναφέρεται στα όσα προπαγανδιστικά γράφονται κατά του συλλόγου, ενώ αποκαθιστά την τάξη και αναδεικνύει το μεγάλο σκάνδαλο που έχει συντελεστεί στα πρωταθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. διαψεύδει ως ανυπόστατο δημοσίευμα «αθλητικής» ιστοσελίδας ειδικού σκοπού, της οποίας «δημοσιογράφοι» έχουν καταδικαστεί -με δικαστική απόφαση- ως συκοφάντες. Οι θλιβεροί αυτοί τύποι, που έχουν βαφτίσει «αποκλειστικά ρεπορτάζ» την πάγια προπαγανδιστική τους πολιτική, μας αναγκάζoυν να επανέλθουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας, όσον αφορά την στοχοποίηση του προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και όχι μόνο.

Οι καταδικασμένοι -με δικαστική απόφαση- συκοφάντες, όχι μόνο συνεχίζουν την προπαγάνδα, αλλά την έχουν φτάσει σε επίπεδα Βορείου Κορέας και θεωρούν πως γράφοντας ψέματα μπορούν να παραποιήσουν γεγονότα προς ένα κατευθυνόμενο, σαν τους ίδιους, κοινό. Εξαιτίας του κόμπλεξ που τους διακατέχει, επιχειρούν να παρουσιάσουν την διαμαρτυρία της Διοίκησης του Σωματείου μας, ως κάτι το μεμπτό, εκτοξεύοντας «λάσπη», ενώ αποκρύπτουν εντέχνως τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή.

Εξ αφορμής του συγκεκριμένου δημοσιεύματος το οποίο κάνει το άσπρο… πορτοκαλί, εγκαλώντας τον κ. Μιχάλη Κουντούρη και χαρακτηρίζοντας ως «τραμπούκους» τους εκπροσώπους της Διοίκησης και τα ενεργά Μέλη του Σωματείου, επειδή παρέστησαν σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, αναπτύσσοντας προφορικά το δίκαιο και εύλογο αίτημα του Ο.Σ.Φ.Π. περί αναβολής της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών Γυναικών, στις 11-12/3/2023, οφείλουμε να ενημερώσουμε σχετικά την φίλαθλη κοινή γνώμη με τα παρακάτω:

1) Η ανωτέρω τελευταία αγωνιστική συμπίπτει χρονικά με την διεξαγωγή του επίσημου διεθνούς τουρνουά SINGAPORE SMASH, το οποίο διοργανώνεται από WTT 7-19/3/2023 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (W.T.T. και της I.T.T.F.).

2) Στο ανωτέρω επίσημο διεθνές τουρνουά συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αθλητές και αθλήτριες που έχουν καταταγεί στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου RANKING LIST, μεταξύ δε αυτών είναι και οι αθλητές/τριες που ανήκουν αγωνιστικά στον Ο.Σ.Φ.Π.: Pitchford , Gacina, Pucar, Monteiro, Pesotska, Pota, Vivarelli. Οι ποινές άρνησης συμμετοχής είναι σωρευτικά χρηματικές και αγωνιστικές (απώλεια βαθμών αξιολόγησης).

3) Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. στις 9.1.2023, αμέσως μόλις έλαβε γνώση της ταυτόχρονης διεξαγωγής του παραπάνω επίσημου διεθνούς τουρνουά με την τελευταία αγωνιστική του Εθνικού Πρωταθλήματος Ανδρών και Γυναικών, υπέβαλε αίτημα αναβολής της αγωνιστικής αυτής, για λίγες ημέρες ή διεξαγωγής της εμβόλιμα εντός Φεβρουαρίου. Η απορριπτική απάντηση της Ομοσπονδίας καθυστέρησε εντελώς αδικαιολόγητα να κοινοποιηθεί στον Ο.Σ.Φ.Π. (μόλις στις 22.2.2023)!

4) Η απορριπτική αυτή απάντηση, προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο, τεράστια απογοήτευση και αναστάτωση, τόσο στο Σωματείο μας όσο και ευρύτερα διεθνώς, καθόσον αποκλείονταν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας από τη συμμετοχή τους στην κρίσιμη τελευταία αγωνιστική του Εθνικού Πρωταθλήματος. Έρχεται δε σε αντίθεση με προηγούμενες αποφάσεις του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, με τις οποίες γίνονταν δεκτά αντίστοιχα αιτήματα τόσο του Ο.Σ.Φ.Π. όσο και άλλης ομάδας.

5) Καταστρατηγεί δε, με τον πιο βάναυσο τρόπο τις αρχές της ισότιμης διεξαγωγής του Πρωταθλήματος, του ευ αγωνίζεσθαι και της χρηστής διακυβέρνησης της Ομοσπονδίας, η οποία για τα ίδια αιτήματα αποφασίζει διαφορετικά και ω του θαύματος ενάντια στον Ο.Σ.Φ.Π. Στερεί δε από τον φίλαθλο κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ωραίους αγώνες αθλητών/τριών υψηλών προδιαγραφών, οι οποίοι αν μη τι άλλο βελτιώνουν και το αγωνιστικό επίπεδο των Ελλήνων αθλητών!

6) Στo πλαίσιo της κατάστασης αυτής και εξ’ αφορμής του αγώνα μπάσκετ που διεξαγόταν το Σάββατο (25/2) την ίδια ώρα, σε διπλανή αίθουσα στο Σ.Ε.Φ. και μετά από ενημέρωση των ανθρώπων του τμήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ότι πραγματοποιείται το συμβούλιο της Ομοσπονδίας, εκπρόσωποι της Διοίκησης του Σωματείου μας, έφοροι, προπονητές του τμήματος και αντιπροσωπεία ενεργών Μελών, που επιθυμούσαν να ακούσουν δια ζώσης, το σκεπτικό της απόφασης, μετέβησαν στην αίθουσα που συνεδρίαζαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Κατά την είσοδο στο χώρο της συνεδρίασης, τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας υποδέχθηκαν τους εκπροσώπους του Σωματείου μας και τους πρότειναν να καθίσουν προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση, αίτημα το οποίο απαντήθηκε αρνητικά, αφού δεν ήταν πρόθεση των παρευρισκόμενων να καταχραστούν τον χρόνο της συνεδρίασης.

Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π., ΠΡΙΝ την έναρξη της συνεδρίασης της 25.2.2023, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αφού ζήτησε και έλαβε το λόγο επιχείρησε να ανατρέψει μια εξόφθαλμα άδικη απόφαση (περί μη αναβολής) παραθέτοντας μια σειρά από λογικά επιχειρήματα. Ούτε διακοπή της συνεδρίασης του Δ.Σ. υπήρξε, ούτε φυσικά απειλές ή άλλα αθέμιτα μέσα, τα οποία θα ευχόταν να υπήρχαν η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αφού μοναδικό σκοπό της έχει εδώ και χρόνια τη σπίλωση τόσο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ όσο και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων που εμπλέκονται με την διοίκηση αυτού.

7) Αναφερόμενοι στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και για την αποφυγή αντίστοιχων φαινομένων στο μέλλον, σας προτείνουμε αν δεν επιθυμείτε να αλλοιώνονται τα πρωταθλήματα να εκδώσετε μία προκήρυξη, χωρίς ασάφειες και να προβλέπετε με βάση το ετήσιο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας, σε ποιες διοργανώσεις όπου υπάρχει υποχρέωση συμμετοχής θα δίδετε αναβολή και σε ποιες δεν θα δίδετε.

8) Τέλος πρόσφατα, η Ομοσπονδία μετά την ανακοίνωση του προγράμματος της ITTF και της WTT προέβη αυτοβούλως σε αλλαγές του αγωνιστικού της προγράμματος (αρχικά τον Δεκέμβριο 2022 και ξανά στις 10/1/2023) επαναπρογραμματίζοντας τους αγώνες του Κυπέλλου (Final Four Τοπικού Κυπέλλου και Τελικοί Κυπέλλου Ελλάδας) γιατί στο αρχικό αγωνιστικό της πρόγραμμα (1/7/2022, οι προαναφερόμενοι αγώνες συνέπιπταν με διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (4-6/5/2023 Αφρικανικό Κύπελλο και 20-28/5/2023 Τελικοί Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ατομικών Αγωνισμάτων). Και είναι προφανές ποιο σωματείο ευνοείται από τη συγκεκριμένη αναβολή…

Η Διοίκηση του Ολυμπιακού, δεν έχει να απολογηθεί στους καταδικασμένους συκοφάντες, αλλά είναι υποχρεωμένη να εξηγήσει στους προπονητές και τους αθλητές του τμήματος Πινγκ Πονγκ, για ποιους λόγους ενδέχεται να απολέσουν μέρος των χρημάτων που πρόκειται να λάβουν, εξαιτίας της μη συμμετοχής τους στους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής, ή της πιθανής απώλειας του πριμ κατάκτησης του πρωταθλήματος, εφόσον τους στερηθεί ετσιθελικά η δυνατότητα να το διεκδικήσουν επί ίσοις όροις.

Παράλληλα καλούμαστε να εξηγήσουμε και στα Μέλη του Συλλόγου που μας ρωτάνε, σε ποιες ενέργειες προβήκαμε, ως Διοίκηση, για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των τμημάτων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., μπροστά σε μια απόφαση που αλλοιώνει ξεκάθαρα, το διεξαγόμενο πρωτάθλημα.

Μοναδικός σκοπός του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είναι η προαγωγή όλων των αθλημάτων, με την βασική αρχή ότι οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται εντός των αγωνιστικών χώρων, με πρωταγωνιστές τους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των ομάδων. Αποτελεί όμως, βασική προϋπόθεση η ορθή και αντικειμενική ενημέρωση των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων. Υποχρέωση δε του Προέδρου αποτελεί αναμφισβήτητα, η διενέργεια κάθε νόμιμης και ηθικής πράξης που κρίνεται απαραίτητη για την εξυπηρέτηση των σκοπών αυτών.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, για την αποκατάσταση του δίκαιου αιτήματός μας ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ…»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ